Roken help help help !

14 antwoorden en 27126498x bekeken

Noucki (Gast) 25-08 om 18:30

Dag toekomstige mama’s ! Ik zit met een serieuze vraag ! Ik en mijn man proberen al 1, 5 jaar zwanger te worden . Was zwaar geminderd met roken . Toen het na zeven maanden nog niks was zijn wij gaan spreken met een prof in lange cyclussen en moeilijk zwanger worden . Ik had immers een cyclus van bijna 2,5 maand ! Hij vertelde ons dat het praktisch onmogelijk was op de normale manier zwanger te geraken . Nu had ik in sept een afspraak voor ivf gepland . En door omstandigheden ook meer beginnen roken ( dood van een goede vriend ) nu moest ik vorige week geopereerd worden aan vier Wijsheids tanden . En de dokters hadden mij aangeraden alsnog een zwangerschap test te doen . Wat bleek ? Vijf weken zwanger ! Ondertussen al zes weken . Maar , ik heb die gehele tijd gewoon gerookt ! Gesproken met prof en gynae over mijn rookgedrag en ze hebben mij aangeraden stapwijs te stoppen om geen stress te kunnen hebben . In samen spraak hebben ze dit voorgesteld : beginnen op 15 sigaretten dan volgende week ( nu dus ) op tien en dan naar vijf . Maar ik voel me daar zo slecht bij . Ik belde hen op en vroeg of ik alsnog al op vijf mag . Maar het antwoord is neen want je hebt een risico zwangerschap dus absoluut geen stress ! En ze vertelden me dat de eerste 15 weken ik de baby geen schade aanricht . Maar overal kom ik totaal andere Dingen tegen . Wie moet ik nu gaan geloven de gynae en proffesor ? Of zou ik men eigen gevoel volgen en naar vijf gaan om volgende week te stoppen ? Iemand tips ? 

reageer

kruimel 25-08 om 19:10

Eigen gevoel, absoluut! Ik zou cold turkey stoppen, maar snap ook als je dat niet 1 2 lukt. Wat raar dat geleerden personen zeggen dat je gewoon door “moet” roken.. en over die eerste 15 weken zou ik ook niet geloven   
En een risico zwangerschap en stress, tja daar weet ik het fijne niet van maar ik weet wel dat door blijven roken ook niet zonder gevolgen is.

Gefeliciteerd met je zwangerschap en kies verstandig!! 

xKruimel

Tooby 25-08 om 19:47

Je vraagt je af of je een geleerde professor en een geleerde arts moet volgen, of jezelf?..
Neem toch aan dat ze hun diploma's niet bij een pakje boter hebben gekregen? Plus het is de deskundigheid van twee verschillende mensen ipv één.

Ik zou het heel dom vinden om je eigen gang te gaan, dus tegen deskundig medisch advies in te gaan.

Leetje (Gast) 25-08 om 21:08

Op een normale manier reactie geven blijft lastig voor Tooby

N.L. 25-08 om 21:30

Volg je eigen gevoel joh! Als je het idee hebt dat je kan stoppen... why not toch?! Alles voor die kleine jn je buik, mooier voorbeeld kan jij niet zijn komt goed! 

N.L. 25-08 om 21:32

Oh en nog gefeliciteerd ofcourse met jou zwangerschap!!! X

proud_mommy 25-08 om 21:35

Gefeliciteerd meid. 
Ik denk dat je je meer gaat stressen met het idee, is het niet schadelijk voor de kleine. 
Je moet doen wat je het beste lijkt. Zolang je je maar niet strest 

Noucki (Gast) 25-08 om 21:49

ja idd ondertussen vier uur gewoon gestopt ! En lukt best aardig ! ????

Tooby 25-08 om 22:14

Laat maar, Leetje is het niet waard.

Knap hoor Noucki! Ik zou wel professioneel advies opvolgen. Mijn reactie was trouwens niet kut bedoelt, ik ben soms onhandig in formuleren. 

N.L. 25-08 om 22:36

Topper! En stel je ervaart inene heeeeeel veel stress probeer rustig te blijven.. kijk waar je je rust vandaan kan halen:-) afleiding in netflix of misschien iets eten. It’s all in the mind ! En denk aan die kleine frummel ook, die kan pas trots zijn straks 

noucki (Gast) 25-08 om 23:25

Super bedankt allemaal ! Voor de vele steun xxx

nicoletjuh89 26-08 om 08:01

Doen waar je je goed bij voelt noucki! 
Het schijnt zo te zijn dat de placenta pas met 15 weken klaar is en je dan pas echt verbinding hebt dat die stoffen rechtstreeks bij de baby komen. 
Maar ik zou mij ook beter voele bij gelijk stoppen! 

Geniet van je wonder in je buik meid!
Gefeliciteerd!  

Moedertjuh 26-08 om 18:57

Als jij juist meer stress ervaart door toch door te roken dan kan je het afbouwen juist sneller doen. Voor jou meer rust en dus beter. Ze geven jou een richtlijn qua schema maar zelf voel je aan wat je aankan. Waar jij je prettig bij voelt. Idealer is idd om te stoppen met roken voordat je zwanger raakt. Juist om deze reden. Snap dat het lastig is natuurlijk...maar dat is het nu ook. Je gaat er in ieder geval voor en het gaat je ook vast lukken ! 

Dior 17-09 om 22:25

Hypnotherapie schijnt goed te werken om snel te stoppen met roken heb ik horen zeggen! Misschien geen oplossing maar wel steuntje in je rug. En hey ik heb mij laten vertellen dat een paar enkele sigaretjes roken altijd nog beter is dan alle stress! En wij zijn toch ook allemaal groot geworden!

Joyce2018 18-09 om 10:00

Goede morgen,  ik las dit berichtje en ben toch benieuwd  of het je is gelukt om te stoppen met roken.
Ik wil je mee geven wat mij is verteld en hoe het bij mij ging.
Bij mijn eerste zwangerschap was mij verteld dat als ik teveel stress ervaarde door het stoppen met roken, ze liever had dat ik dan een paar sigaretjes rookte per dag. Mijn dochter had een geboorte gewicht van 3880gram met 37.5 weken en was gezond.
Bij mijn 2e kindje probeerde ik wel te stoppen maar lukte echt wederom niet maar probeerde ook zo min mogenlijk te roken en zij had een geboorte gewicht van 2860gram bij 36.5 weken en ook gezond ( vroeg geboren wegens een stuitligging). Het beste is natuurlijk om te stoppen met roken maar als het je echt niet lukt om volledig te stoppen probeer het dan te minimaliseren. Stress omdat je MOET stoppen is ook niet goed voor de baby.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Roken help help help !' in het Zwangerschapsforum