Wat voor werk doen jullie?

2 antwoorden en 26309794x bekeken

Tucky 27-10 om 09:57

Ik had deze topic ook onder een andere pijler geopend maar die is geloof ik niet zo druk bezocht vandaar hier nogmaals

Hallo allemaal, 

Wat doen jullie voor werk, en hoe combineer je dit met je kind(eren). Momenteel heb ik een eigen horecazaak, waar ik zelf als chef in de keuken sta. Ik heb een dochter van inmiddels 1.5 en wil graag voor een tweede gaan. Dit vergt veel tijd en aandacht. Ik heb tot het einde van de zwangerschap door gewerkt. Loodzwaar. Dit wil ik anders doen bij een tweede. Nu wil ik al een poosje de zaak verkopen, en een carrière switch maken. Niet zomaar eentje, maar ik wil heel graag de uitvaart zorg in, en dan ben ik met name reuze geïnteresseerd in post mortale zorg   is er iemand die hier ervaring mee heeft? Hoe doe je dat allemaal?

Graag hoor ik van jullie! 

reageer

Falca 28-10 om 06:36

Ik werk in de thuiszorg. Ben verpleegkundige en werk dus onregelmatig, met mijn parttime contact is dit prima te combineren met de zorg voor onze dreumes. Mijn man heeft een gewone baan met normale uren van 7 tot 16 uur.
2 dagen gaat de kleine naar de opvang en 1 middag naar mijn schoonmoeder. Bij haar heb ik doorgewerkt tot 4 werken vooraf het verlof, was prima te doen voor mij gezien ik geen zware zwangerschap had. In mijn team wordt er wel rekening mee gehouden dat je niet naar zware cliënten gestuurd wordt de laatste werken en dat je optijd aangepast werk of aangepaste routes krijgt wanneer je aangeeft dat het te zwaar wordt. Zelf zou ik eerst de carrière switch maken en de eventuele opleiding ervoor zo afhankelijk van hoe lang die duurt afmaken voor ik weer zwanger zou worden. Dit omdat een opleiding en zwanger zijn best zwaar is. Als het echter een korte opleiding is van een paar maanden, dan maakt dat niet veel uit. Maar ik weet niet hoe dat bij de uitvaartzorg werkt.

Kat 28-10 om 10:41

Ik werk momenteel niet, maar volg een thuisstudie. Ik weet niet of je voor een switch een studie moet doen, maar zoals falca zegt, het is wel zwaar met 2 kindjes om te doen. Ik had me aangemeld voor de studie en een week later testte ik positief van ons 2e dochtertje. Die is in december geboren. Momenteel gaan onze meiden 1 dag in de week naar mijn schoonouders zodat ik kan studeren. Straks moet ik stage gaan lopen 4 dagen in de week en dan doen we het als volgt: 2 dagen mijn schoonouders, 1 dag blijft papa thuis en 1 dag gaan ze naar de opvang. Het is pittig en zwaar, maar het is zeker te doen!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat voor werk doen jullie? ' in het Zwangerschapsforum