Toch nog zwanger?

2 antwoorden en 26343462x bekeken

Blije mama to be 03-11 om 21:11

Hallo allemaal,
7 weken geleden ben ik in de nacht veel bloed verloren en had ik erge buikpijn. Ik was toen 11 weken zwanger. De andere ochtend heb ik bij een trut van een echoscopiste een echo gehad. Ze was bot, kortaf en hardhandig. Ik was zelf zo overstuur dat ik niet goed heb kunnen kijken, ik heb haar alleen horen zeggen dat de baby weg was, dus een miskraam.
Nu zijn we echter 7 weken verder en begint er een hoop te malen. Ik wil niet met ieder wissewasje de verloskundige bellen, maar zit er wel mee. Mijn buik groeit hard! Ik ben aan het dieeten om mijn buik kwijt te raken, maar ik kom aan! Ik zou nu 18 weken zwanger zijn en zo zie ik er ook echt uit! Bij mij en bij mijn man in de familie komen veel tweelingen voor. Zou het kunnen dat de echoscopiste het niet goed heeft gezien? Ik heb zelf ook geen embryo 'gevonden' alleen veel bloed en wat kleine slijmklontjes. Toch was volgens haar mijn baarmoeder 95% leeg en later nog een echo was niet nodig. Ik ben 30 dagen later ongesteld geworden. Toch voel ik mij nog zwanger! Ik durf niet goed een test te doen, omdat je 9 weken later nog steeds een positieve test kan hebben en ik ben bang dat dit nog meer onzekerheid met zich mee brengt. Heeft er iemand ervaringen? Bij mijn eerste echo met 8,3 weken zag ze 1 kindje...

Help!
Liefs,
onzeker iemand

reageer

Anne 03-11 om 23:02

Pfoe, moet zeggen dat de kans dat je nog zwanger bent klein is als met de echo gebleken is dat het zo goed als leeg is. 9 weken nadien lijkt de kans me ook klein dat je nog positief test van die zwangerschap, dus zou er een test aan wagen. Wel aan het proberen zwanger te worden weer? 
Daarnaast, hebben ze gezegd of je naast dat je qua tijd 11 weken was het vruchtje ook zo groot was?
Ik heb met 11,5 week een miskraam gehad van een foetus dat 9,5 was geworden. Het was echt een Mini bevalling, inclusief gebroken vliezen (voelde het en zag het water) en nadien zag ik de vliezen en een doorzichtig iets (kan even niet op de naam komen, voor voeding). Het was bij mij een geheel wat er uit kwam en duidelijk anders dan de rest

Anne 03-11 om 23:07

Als je echt twijfelt, kun je altijd de huisarts bellen en eerst testen. Weet niet zo goed wat je hiermee kan verwachten, wil je een hart onder de riem steken maar je ook geen valse hoop geven. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Toch nog zwanger?' in het Zwangerschapsforum