Wat is dit?

3 antwoorden en 25254663x bekeken

JDB 26-12 om 17:00

Hallo allemaal
Ik zit met een “probleem”. Hopelijk is er iemand onder jullie die mij raad kan geven. Ik ben een vrouw van 25 en ik wil na mijn huidige pilstrip stoppen met de pil omdat mijn partner (die 30 is geworden) en ik een kinderwens hebben. Nu doet er zich de laatste tijd iets raar voor en ik weet niet wat ik ervan moet denken...
Alhoewel ik zelf in een apotheek werk, ben ik totaal niet therapietrouw en vergeet ik mijn pil heel erg vaak. (Niet goed, I know), ik ben momenteel ook met een strip bezig, waar ik nog 4 pilletjes van moet nemen alvorens het tijd is voor m’n stopweek. Maar, nu doen er zich rare verschijnselen voor... de laatste twee weken heb ik na elke gemeenschap bloedverlies. De ene keer is het weinig, de andere keer is het meer, is het roodachtig met bruine afscheiding, maar. vandaag bijvoorbeeld is het alsof ik mijn menstruatie had (voor heel even dan), deze morgen na de seks, had ik héél fel bloedverlies (rood, niet bruin, alsof de kraan openstond, véél) en momenteel is het bloedverlies bijna weg, of toch zeer sterk geminderd. Ik heb normaal gezien NOOIT bloedverlies na gemeenschap. Ook sinds enkele dagen zijn mijn tepels (niet mijn borsten, enkel tepels) ook veel gevoeliger als anders. En nog een vreemd verschijnsel is dat ik sinds vorig weekend geregeld felle krampen heb in m’n onderbuik. Ik dacht aan een beginnende buikgriep, maar ik heb geen diarree of koorts.

Nu ja, ik neem de pil, vergeet ze wel eens af en toe, heb maandag een negatieve zwangerschapstest gedaan maar zou de kans kunnen bestaan dat ik toch zwanger ben? Of heeft iemand een andere logische verklaring voor deze verschijnselen? Moet ik mijn pilstrip nog afmaken of zou ik gewoon stoppen en de ontrekkingsbloeding laten komen?

reageer

Anne 26-12 om 19:42

Het klinkt niet direct als een zwangerschap. Ik zou vooral naar de huisarts gaan voor onderzoek, waaronder een uitstrijkje. Bij afwijkende uitstrijkjes kan je bloedingen na seks krijgen. 

Anne 26-12 om 20:05

Kan meerdere oorzaken hebben , evt uitstrijkje laten doen zoals de Anne hier boven zegt. Maarrr net zoals jou was ik ook niet zo trouw met het slikken van de pil, kreeg dan vaak toch spotting tussendoor ook al hield ik na iedere strip een stopweek. Gevoeligere borsten etc kan komen door een zwangerschap, maar kan ook komen door alle hormonen die schommelen door pil gebruik en het vergeten ervan.. ik zou de strip afmaken en dan kijken wat de stopweek doet. 
Wat me wel nog net te binnen schiet: was onlangs zelf bij de huisarts omdat ik de derde maand na miskraam (iets andere situatie dus) ook bloedverlies had tussendoor vermengd in het slijm. Bij mij denkt ze dat het komt door de wisselende schommelingen in hormonen na de zwangerschap en dus de miskraam. Wel gaf ze aan dat als het echt specifiek na sex was dat ze dan een uitstrijkje wou laten maken maar dat was bij mij dus niet het geval.. als je echt twijfelt zou ik even overleggen met de huisarts voor advies of afwachten wat aankomende maand doet zonder pil en alle hormoon ellende.. wel kan het ook dan zijn dat je lichaam de draai weer moet vinden en van slag kan zijn

Lillie (Gast) 08-02 om 10:37

Hoe is dit afgelopen?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat is dit?' in het Zwangerschapsforum