Positieve ovulatie test

1 antwoord en 24148256x bekeken

dutchfly 01-04 om 21:16

Hallo,
14 maart heb ik mijn Mirena spiraal laten verwijderen. Ik ben directs de zelfde dag begonnen met microgynon 0,2. De eerste week hebben we 1 keer sex gehad we wisten dat de eerste 7 dagen onveilig was. We hebben een wens voor een 2e maar aan de pil gegaan zo dat we zelf kunnen bepalen wanneer te stoppen. Afgelopen woensdag heb ik mijn laatste pil genomen en tot de dag van vandaag nog niet ongesteld. Zwangerschap testen zijn negatief. Toch had ik afgelopen zaterdag wat trekkerig/zeurderig gevoel in de onderbuik maar dit was na een dag weg. Omdat ik zeker al wel ongesteld had moeten worden en na mijn gevoel er iets niet klopt heb ik maar een ovulatie test gedaan. Deze was positief.
Hoe kan dit?

reageer

Falca 02-04 om 01:11

Een ovulatietest is geen zwangerschapstest. Een positieve ovulatietest geeft aan dat er een eisprong aankomt omdat er een LH piek is. Een zwangerschaptest meet een ander hormoon namelijk HCG.
Weet je zeker dat hij positief is want je hebt altijd wel wat LH hormoon in je lijf, ook met de pil. Als het echt een piek is werkt je anticonceptie niet goed.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Positieve ovulatie test ' in het Zwangerschapsforum