Ramadan

4 antwoorden en 23281096x bekeken

Hi (Gast) 01-06 om 15:16

Hallo dames !
Vraagje, zijn er vrouwen hier die mee doen aan de ramadan. Ik ben begin april bevallen, heb heel lang bloedverlies gehad waar door ik de eerste 2 weken van de ramadan niet mee mocht doen. Het bloeden eindelijk gestopt dus hop gelijk mee doen. Toen had ik nacontrole, daar bleek dat mijn baarmoeder nog steeds te groot was en niet terug op zijn plek. Maar dat komt nog wel zei de gyn. Nu bloed ik sinds maandag ook ineens weer, geen idee wat het is, ben aan de pil en zit midden in de strip. Omdat ik dus langer dan 24 uur gestopt was met bloeden mag ik gewoon mee blijven doen met de ramadan. Op het moment (eigenlijk een paar dagen nadat ik mee ben gaan doen met de ramadan) ben ik een beetje depri, vorig jaar mijn zoontje op de helft van mijn zwangerschap verloren, en ik dacht dat een nieuwe baby dat verlies makkelijker zou maken (is dus absoluut niet zo). Maar daarom een beetje down, merk wel dat als ik in de avond weer wat eet/drink het deprie gevoel een beetje minder wordt. Nu heb ik er sinds donderdag ook nog een onwijze griep bij te pakken. Erg hoge koorts, keelontsteking, voorhoofdsholte ontsteking, en hoest de longen uit mijn lijf. Tot vandaag is het op veel pijn en paar flinke huilbuien nog ok gegaan. Maar sinds vandaag heb ik echt het idee dat ik elk moment flauw kan vallen, oren suizen de hele tijd, hartkloppingen, alles is zwaar. Vanaf welk moment mag je nu zeggen, ok tot hier en niet verder ? Vandaag vast ik niet, en ik haal het later in, moet je dan echt eerst flauwvallen, of hoe zit dat ? Ik lig nu weer in bed (drukke dag gehad en ik heb 4 kinderen dus altijd drukte), en dan kijk ik even hoe het na een uurtje rust gaat. Heeft iemand hier wat meer verstand van dan ik ?
Liefs 

reageer

Falca 01-06 om 22:35

Ik ben geen moslim maar volgens mij moet je alleen mee doen met de ramadan als je gezond bent. De griep is niet gezond.
Zorg goed voor jezelf anders kun je niet goed voor je kinderen zorgen

proud_mommy 03-06 om 00:01

Je moet zelf in orde zijn voor je kunt vasten.  Je mag absoluut niet vasten als je lichaam het niet aan kan. Ik heb met mijn vorige zwangerschap niks gevast omdat ik me niet goed voelde. De islam vergemakkelijkt het voor je. Je kunt het later inhalen. Dat heb ik ook gedaan.

Hi (Gast) 03-06 om 08:34

Bedankt voor jullie berichten ! Mijn man was dit weekend thuis dus hij heeft veel over genomen en ik kon veel in bed liggen, vandaar dat ik toch nog wilde proberen mijn dagen af te maken. Ben sinds vandaag gelukkig weer flink opgeknapt, beetje hoesten en verstopte neus maar de koorts is weg, dus als het goed is kan ik de ramadan gewoon afmaken :-) Als mijn man er niet was geweest had ik waarschijnlijk wel gestopt ja, want anders was ik echt niks waard. Hij had ook al gezegd ga wat eten en drinken, maar ja ik wist niet precies wanneer dat nou echt mocht. Nu weet ik het voor de volgende keer. Bedankt, en een fijne dag !

Anoniem (Gast) 03-06 om 20:58

Ik weet niet of je borstvoeding geeft, maar dan moet je juist goed eten en drinken. En zoals eerder gezegd als je niet gezond of zwanger bent, hoeft het niet. Zou dan juist niet vasten. Maar het is nu al bijna niet relevant meer natuurlijk deze vraag.

Dat he wat meer down bent is denk niet vreemd tijdens vasten. Ok ben ook sneller down als ik honger/dorst heb.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ramadan' in het Zwangerschapsforum