Wat is er aan de hand?

8 antwoorden en 23441678x bekeken

daniela3900 02-06 om 10:51

Hoi! 
Ben 20 jaar en heb een hormoonspiraaltje waarbij ik elke maand gewoon mijn normale menstruatie krijg.
Hierbij krijg ik normaalgezien altijd lichte krampen in mijn onderbuik en zo weet ik dan dat mijn regels eraan komen. 
De laatste keer dat ik mijn regels had was op 3 mei. Had daarvoor wel een paar keer seks gehad met iemand waaronder 2 keer zonder condoom. Maar daarna kwamen mijn regels gewoon normaal dus aan zwangerschap heb ik toen niet meer gedacht. 
Nu zou ik op 31 mei mijn regels opnieuw moeten krijgen, maar heb hierbij nog geen 1 krampje gehad? Dit is zeer abnormaal voor mij. Het is 2 juni en heb ze nog steeds niet en ben mij wel zorgen aan het maken. 
Maar aangezien ik tot 3 mei normaal mijn regels heb gehad en na die keer geen seks heb gehad kan er geen sprake zijn van zwangerschap toch?
Wie heeft hier meer ervaring mee?

Alvast bedankt!!

reageer

stéfanie 02-06 om 11:12

Een spiraal geeft 99% zekerheid maar er zijn toch vrouwen die zwanger worden ondanks het spiraal. Ik zou toch een testje wagen moest je morgen nog niet ongesteld zijn. Dan ben je zeker. En 1 keer seks kan al voldoende zijn  

Succes ermee ! 
Hou ons op de hoogte 

lm 02-06 om 11:43

De kans is er altijd. Waarom doe je niet gewoon een test, dan weet je het toch meteen als je je regels al gehad zou moeten hebben? Met een spiraal zijn je hormonen zoiezo onvoorspelbaar en de standaard ‘eisprong op dag 14’ is vaak niet het geval. Testje halen, checken en je onzekerheid is weg (hopelijk) Kruidvat 2 voor 5 is een goede aanrader al zeg ik het zelf. Heb je er 1 reserve voor als je volgende week nog onzeker bent  succes! 

Anoniem (Gast) 02-06 om 13:31

Hoelang heb je jouw spiraal? Ik heb met de mirena altijd een 3 maanden tot half jaar na het zetten een redelijke normale cyclus en daarna word ik niet meer ongesteld. De mirena staat daar ook om bekend dat de menstruatie minder wordt of weg blijft. In principe verwacht ik geen zwangerschap 1 op 1 miljoen ofzo gebeurd het wel. Ken toevallig iemand met spiraal die zwanger raakte. Vrouw was al ver in de 40 en had grote kinderen haha. Nu dus met een baby maar in het ziekenhuis waren alle artsen verbaasd omdat het echt heeeeel uitzonderlijk is 

floydi 02-06 om 13:32

Ik was nog niet ingelogd maar anoniem was ik

stéfanie 02-06 om 16:07

Ik ken 2 vrouwen die met mirena spiraal zwanger geraakt zijn. 1tje had wel een buitenbaarmoederlijke zwangerschap... deel het gewoon even mee. Gewoon testje doen inderdaad dan ben je zeker en ik had met mirena spiraal 3,5jaar geen menstruatie meer onmiddellijk nadat het geplaatst was niet meer ongesteld geworden. 

Anoniem (Gast) 02-06 om 16:33

Ik vind het gewoon raar omdat ik altijd mijn normale cyclus heb gehad. Ik heb daarna geen seks meer gehad en toch word ik niet ongesteld. Ik zal tot morgen wachten en anders zal ik een test wagen.

daniela3900 02-06 om 18:37

Ik vind het gewoon raar omdat ik altijd mijn normale cyclus heb gehad. Ik heb daarna geen seks meer gehad en toch word ik niet ongesteld. Ik zal tot morgen wachten en anders zal ik een test wagen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat is er aan de hand? ' in het Zwangerschapsforum