Zwangerschapsdiscriminatie

3 antwoorden en 23342630x bekeken

Veer123 (Gast) 06-06 om 09:49

Dag dames, ik vroeg me af of iemand ooit het volgende heeft meegemaakt of wat jullie zouden doen. Voor twee weken terug heb ik een sollicitatiegesprek gehad en dit was erg enthousiast. Eerlijk gezegd de baan van mijn dromen. Een week later werd ik gebeld dat ik was aangenomen en werd ik uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaarden gesprek. Dit was dus gisteren. We namen het contract door. (Deze lag dus al klaar) en zelf vond ik het netjes om voor de handtekening te zetten te melden dat ik 12 weken zwanger ben. Ik vond dat ik dit niet kon maken na de handtekening en dan begin je ook niet lekker aan de proefperiode. Nu reageerde deze werkgever erg lastig en een beetje mopperend. Hij ging overleggen, kwam terug en deelde mij mee dat ik niet voor hen kon gaan werken en ik kon weer gaan. Ik was er zo van overdonderd en nog steeds eigenlijk. Wat vinden jullie hiervan?

reageer

Jenire 06-06 om 10:10

Absoluut  niet netjes, maar dat is toch hoe de maatschappij werkt tegenwoordig.

ps. Ik zit nu trouwens met hetzelfde probleem. Ik heb een contract gekregen, wat ingaat per 1 september en ook 8 weken zwanger. Kan het niet maken om te tekenen en daar dan ineens met een dikke buik te verschijnen, maar weet eigenlijk wel zeker dat als ik het meldt ik geen contract krijg. Ik heb nog tot dinsdag om er over na te denken.

jo (Gast) 06-06 om 13:15

dit mag echt niet/. kun je aangifte van doen

Anoniem (Gast) 08-06 om 18:32

Ik zou hier voor jezelf opkomen en het melden of misschien zelfs het bedrijf vragen waarom het opeens niet zou kunnen. Waarschijnlijk heb je ook correspondentie dat je aangenomen zou worden ofzo. Zou ik in ieder geval allemaal bewaren en inderdaad dan aangifte van zwangerschapsdiscrimimatie doen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschapsdiscriminatie' in het Zwangerschapsforum