Meerdere miskramen.

6 antwoorden en 22292257x bekeken

Olivia 16-09 om 00:53

Hoi allemaal! Mijn naam is Olivia, ik ben 27 jaar en ik ben getrouwd met mijn lieve man Xavi. Wij zijn in juli 2018 gestopt met de prikpil.. ik oktober 2018 weer voor het eerst ongesteld geworden en vanaf februari weer enigszins een regelmatige cyclus. In juni ben ik zwanger geraakt en ik kreeg bij 4+3 een vroege miskraam. Toen opnieuw in augustus zwanger geraakt en bij 5 weken een miskraam. Nu zijn we erg bang dat het misschien nooit zal lukken. Morgen hebben we een afspraak bij de dokter, maar het werd al snel aan de telefoon duidelijk gemaakt door de VK dat er nog geen testen gedaan gaan worden. Nu is mijn vraag: zijn er meer vrouwen die meerdere miskramen hebben gehad? En die uiteindelijk toch een gezond kindje op de wereld hebben gezet? En zijn er bij jullie wel testen gedaan? Ik ben zo ontzettend bang dat het ons nooit gegund gaat zijn. Vast bedankt voor jullie reacties! 

reageer

Joy 16-09 om 06:44

Mijn zus heeft voor de eerste 10mnd geprobeerd... Mk op 8wk. Dan weer 10 maanden geprobeerd.... Mk op 6wk. Dan gelijk raak en daar kwam een dochter uit 

Anoniem (Gast) 16-09 om 08:11

Ik heb meerdere miskramen gehad. 3 stuks. 

Ik werd eerst 14 maand niet zwanger. Voor mijn gevoel klopte er iets niet in mijn lijf. 
Eindelijk was ik zwanger met 9 weken bleek het vruchtzakje leeg. Met 12 weken een curettage gehad. Dit was in maart. Begin augustus weer zwanger. Met 9 weken geen kloppend hartje. Weer een curettage gehad. Ik was direct weer zwanger, met 5 weken een natuurlijke miskraam. Gynaecologie vind een miskraam voor 6 weken geen miskraam. Dat vond ik echt heel erg. Ik ben toe 3 maand aan de pil gegaan. Ik wou rust en voelde nog steeds dat er iets mis was. 

Weer gestopt, mijn cyclus was weer als vanouds en in 2 maand zwanger. De kleine is nu bijna 5. 

Onderzoeken heeft denk ik nog geen zin. Als ik naar mijn eigen ervaringen kijk vermoed ik dat het te maken heeft met het stoppen van de prikpil. Er staat 18 maand voor. Hij wordt ook niet geadviseerd aan vrouwen die nog zwanger willen worden. 

Mijn advies geef het tijd, geef je lijf de tijd om weer op orde te komen. Ik weet dat artsen en niet zo in geloven. Mijn ervaring en het formen door de jaren heen. 15 jaar leert wat anders. 

Houd moed!

Een héle dikke knuffel en sterkste net jullie verlies. 

sweet 16-09 om 10:50

Ik heb er 3 gehad.
Ik was de eerste maand gelijk zwanger, met 8 weken een mooie echo. Met 10 weken is het hartje gestopt.  Toen na 2 maanden weer zwanger en dat werd met 6 weken een spontane miskraam.   Toen werd ons aangeraden om te starten met onderzoeken. Chromosomen onderzoek was helemaal goed. Na de miskraam weer gelijk zwanger, dus bloedstolling onderzoek kon toen niet meer. Ik heb tot 15 weken bloed verlies gehad, oud bloed, roze bloed, helder rood bloed en soms ook met stolsels, gynaecoloog kon niet ontdekken waarvan. En ineens stopte het. Maar wel een gezonde dochter  
Toen raakte ik onverwachts weer zwanger, met de echo met 9 weken zagen we dat het kindje niet meer verder is gegroeid dan 6 weken en 2 dagen  inmiddels de andere onderzoeken laten doen, maar alles is helemaal goed. Nu durf ik het zelf nog niet aan, een nieuwe zwangerschap. Eerst alles een plaatsje geven. Ook al weet ik dat het bij mij ook goed kan gaan.
Sterkte, en ik hoop dat u snel een gezond kindje mag vast houden ! 

Giirlsmom 30-01 om 07:45

Ik heb  naar de prikpil ( 2 jaar later ) pas een kindje gekregen in deze tussentijd 5 miskramen ... testen gehad was niets mis .. op ten duur me neergelegd erbij naar de laatste curretage en nog geen 2.5 maand daarna zwanger en zwanger gebleven  ? , misschien iets minder er mee bezig zijn .
Heel veel succes  ? 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Meerdere miskramen. ' in het Zwangerschapsforum