Ovulatietest

8 antwoorden en 20967091x bekeken

Gast (Gast) 13-01 om 11:42

Hallo allemaal
Ik ben nu voor het eerst met ovulatietesten begonnen.
Is nu de 2de test van boven positief of moet deze dikker en donkerder zijn?
Groetjes!

reageer

Orchidea 14-01 om 10:54

Nee hoor, ziet er positief uit, maar het lijkt dat de foto is genomen na een tijd erna, klopt dat(?) Het handigste is om de ovulatie test na 3 tot 8 min af te lezen, dat verschilt, de tijd die ik nu noem is die van de action, bij een andere test kan dat verschillen, lees dus goed de instructies. Ik vind deze er positief uit zien, als dit na 3-8 minuten is afgelezen en de foto ook tussen die tijd is gemaakt. Succes met het gezellig maken, en hopelijk over een twee weken een mooie test.

De rest van de testen zijn overigens negatief.

Denise Kerber 14-01 om 11:37

Ze zien er allemaal positief uit! De dikte van het streepje zegt niets, het gaat erom dat je 2 lijntjes ziet en dat is volgens mij bij allemaal het geval! 

Orchidea 14-01 om 12:17

Denise Kerber, een ovulatie test is pas positief als de test streep even donker is als de controle streep, of zelfs donkerder. Je hebt altijd LH in je lichaam, dus een streepje lichter dan de controle streep is negatief... dus het klopt niet dat alle testen positief zijn, verre van zelfs. 

Niet rot bedoeld overigens, maar wel handig om te weten en evt nog even het instructie boekje en internet raad te plegen.. zo mis je namelijk je eisprong gegarandeerd als je er uit gaat dat wanneer je een streepje ziet hij positief is. Nogmaals, goed bedoeld

Gast (Gast) 14-01 om 12:35

@orchidea
Klopt foto is pas zondag genomen
Fotos zijn van woensdag tot en met zondag.
Maandag was het streepje weer amper te zien. Dus moet vanuit gaan dat donderdag de piek dan was. Dat betekent dat ik vrijdag of zaterdag mijn ovulatie was, of zeg ik dat nu verkeerd?

Betty 14-01 om 13:03

Gast dat klopt behalve dan dat er ook meiden zijn waarbij het follikel al springt met de positieve test. Dus ergens tussen donderdag en zaterdag. Alsnog kun je vrijdag het beste aanhouden als dag van je eisprong, maar hou er met klussen rekening mee dat je de donderdag ook mee neemt als vruchtbare dag. 

Orchidea 14-01 om 13:48

Precies wat Betty zegt, duidelijker kan het niet! 

Gast (Gast) 14-01 om 14:50

Super! Bedankt voor jullie antwoorden.
Heb vanaf vrijdagavond geklust(mijn vriend is alleen in het weekend thuis)
Hopelijk niet te laat

Orchidea 14-01 om 14:56

Ja hoor, netjes haha ;-) succes in de wachtweken

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatietest' in het Zwangerschapsforum