Aan de pil, zwanger of niet?

8 antwoorden en 19210357x bekeken

MamaVan4 24-06 om 10:33

Hallo allemaal,
Ik ben aan de pil, maar ben deze maand niet ongesteld geworden. Enkel 1x bij het afvegen een heel klein beetje en heel licht roze "veeg" verder helemaal niets.

Ik ben al moeder van 4 prachtige jongens, en heb nog een prachtige pleegzoon. In totaal dus 5 kinderen.
Ik heb mij al zot gezocht op google, maar vind niets dat mij een antwoord kan bieden. Heb wel gelezen dat ik best kan wachten tot 19 dagen na de laatste keer dat we gemeenschap hebben gehad om te testen. Omdat het niet echt duidelijk is als je aan de pil bent wanneer je "overtijd" bent. En dus een vals negatief resultaat kan hebben. Maar nog 2 weken wachten in onzekerheid is zooo moeilijk. Vandaar mijn vraag hier. Kan het zijn dat ik zwanger ben? Ik hoop uit het diepste van mijn hart dat dit niet zo is! Ik ben heel blij met mijn nu al grote gezin en wil er eigenlijk echt geen meer bij. Mijn eerste zoon is door de pil heen gekomen, mijn 2de was gepland, mijn 3de door de pil heen en mijn 4de door de nuvaring. Dus ik ben momenteel helemaal aan het freaken oldat het dus echt wel zo kan zijn. en ik hoop dat jullie mij mss een "antwoord" kunnen geven. Of kunnen zeggen dat het mogenlijk is dat er iets anders aan de hand is. (tuurlijk zijn jullie geen dokters, en kunnen jullie niet zeggen zwanger/niet zwanger) maar ik hoop hier gewoon een beter gevoel te krijgen zodat ik die 2 weken kan doorkomen zonder/met minder stress.

Alvast bedankt voor de reacties en de tijd te nemen om dit te lezen!

Groetjes MamaVan4

reageer

Puck 24-06 om 11:19

Nee, niemand kan je een antwoord geven. Niet 1 waar je iets aan hebt in elk geval. Ik zou gewoon een testje doen. Koop zo'n 2 voor 4.99 doosje bij de kruidvat, dan kun je er nu 1 doen en dan over een tijdje weer als je nog twijfelt.

Orchidea 24-06 om 11:50

Eens met Puck. Doe een zwangerschaps test bijvoorbeeld van de Kruidvat. Is hij negatief en behoud je symptomen? Test een week later nog eens. Je kunt ook altijd de huisarts raadplegen, maar helaas kunnen wij je geen antwoord geven op het antwoord of je zwanger kunt zijn. Het is mogelijk, dus voor de zekerheid, testen

Orchidea 24-06 om 11:51

Zeker omdat je al eerder door conceptie zwanger bent geraakt verwacht ik de kans groter. Het kan nu eenmaal dat de pil niet naar toebehoren werkt.. succes 

Mila (Gast) 24-06 om 16:33

Als je zo hoopt dat het niet zo is, waarom laat jij ik je man zich dan niet helpen? Je hebt al twee keer meegemaakt dat je door je anticonceptie heen zwanger wordt en nog ga je gewoon door. Onbegrijpelijk. Maar ik ben wat geprikkeld omdat ik graag zwanger zou zijn.

Flo 24-06 om 16:40

Ik snap die 2 weken niet helemaal,
 als je 19 dagen na gemeenschap zit ( uitgaande dat precies toen je eisprong was ) dan zou je 5 dagen na ‘nod’ zitten.
Je wordt in de regel namelijk vrijwel altijd 14 dagen na je eisprong ongesteld.
Als jij nu al ‘ overtijd’ bent hoef je geen 14 dagen meer te wachten.
De pil zorgt ervoor dat je geen eisprong hebt, als jij hem netjes slikt is de kans minder dan 1%
Succes en sterkte!! 


MamaVan4 26-06 om 00:46

Ik ga na het weekend al eens testen. Als het negatief is doe ik een weekje later nog een testje. Dan zal het zeker duidelujk zijn. 

Flo, je kan best wachten met testen tot 19 dagen na de laatste keer dat je gemeenschap hebt gehad omdat het niet duidelijk is tijdens de pil wanneer de bevruchting heeft plaats gevonden. Je kan eerder ook testen. Maar dan kan je een vals negatief resultaat hebben. 

Mila, ik begrijp jou irritatie bij het lezen van mijn topic heel goed! Als je een kinderwens hebt, is dit soort verhalen het laatste dat je wil lezen. Bij deze, de sterilisatie van mijn man staat gepland, die is door omstandigheden nog niet kunnen doorgaan. (corona is daar 1 van) wij doen dus niet "zomaar" verder. We nemen onze voorzorgen, meer kunnen we niet doen. Wij zijn er ons zeker van bewust dat het kan gebeuren. Maar toch blijft het onwaarschijnlijk. Ik neem de pil heel correct en stipt in. Ik hoop met heel mijn hart dat het niet zo is. Het is hier al heel druk. Ik heb mijn handen dan ook meer dan vol. Op zo'n klein hummeltje zit ik echt niet meer te wachten. Maar als de natuur daar nogmaals anders heeft over beslist, zal het zowiso (na de eerste shock) met veel liefde worden ontvangen. Ongepland, maar niet ongewenst. Een abortus zou ik nooit kunnen. 

Ik wou het gewoon even van me afschrijven. (dat kan al eens deugd doen) Mss waren hier nog dames die dit hebben voorgehad.
Alkesinds bedankt om het te lezen en te reageren! 

Flo 26-06 om 00:48

Sterkte met wat het ook worden moge

Mila (Gast) 26-06 om 14:46

Sterkte! Maar gebruikt je man dan geen condoom? Als je het al twee keer hebt meegemaakt lijkt mij alleen voor jou niet veilig!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Aan de pil, zwanger of niet? ' in het Zwangerschapsforum