Babys, katten en kattenbakken...

3 antwoorden en 18814778x bekeken

Anoniem (Gast) 27-07 om 11:01

Kan de kattenbak op de hal staan?
Heb je een kattenbak met een hoge of een lage instap? Met of zonder kap erover?
Er zijn ook van die matjes die je voor de kattenbak neerlegt en die de korrels enigsinds in de buurt van de bak houden. Ik heb zelf ook katten en zo'n matje en het werkt redelijk. 
Wat voor korrels gebruik je?
Ik heb zelf van die houtkorrels die uit elkaar vallen en in de groene bak mogen. Die gebruik ik in combi met een kattenbak met een dubbele bodem zodat de uit elkaar gevallen korrels met urine onderin vallen. Dan heb je al minder last van vieze korrels op de grond met een echte graver.
(Ik gebruik gewoon die van de supermarkt maar er is ook een merk met wat fijnere houtkorrels wat nog beter werkt bij die bak, ik dacht dat dat peewee was.)

reageer

Dior 27-07 om 14:19

Bedankt voor jouw reactie! En lief dat je mee wilt denken!

Ik heb een zoon curver kattenbak met roostertje er voor en kap er overheen dus hier komt er gelukkig al minimaal grind mee uit.
De andere is ook een bak met kap en klepje en hoge instap. Deze staat op dit moment in zo'n lekbak voor wasmachines dus het meeste grind blijft daar nu in haha.
Zo'n matje kan ik nog eens voor kijken, deze ken ik niet. Heb het wel eens geprobeerd met gewone deurmatten maar dit had totaal geen zin.

Wij gebruiken de klontvormende korrels van de Jumbo, andere merken stuiven veel te veel.
Houtkorrels hebben we laatst hoopvol geprobeerd, maar ze vertikken het gewoon echt om er op te gaan. Ik durf het ook niet aan om gewoon te wachten tot ze er eindelijk gebruik van maken... ze hebben beiden urineweg problemen en zijn hier beiden al een x bijna aan overleden... ze hebben al speciaal voer en zelfs een fontijn om uit te drinken, maar hun plas ophouden kan funest zijn... dus geen idee hoe ik dit nog aan kan pakken dan.

Jep het zijn hele apparte beestjes, naast blaasproblemen ook nog epilepsie en pica.... Ze komen dus ook absoluut niet buiten...

En wij hebben helaas geen halletje, alleen de gang van ik denk een meter breed, hier past echt geen kattenbak.

Jep ik ben heel blij als we gaan verhuizen hihi!

Anoniem (Gast) 28-07 om 19:26

Als ik het zo lees heb je inderdaad al zo'n beetje alles geprobeerd wat er te proberen valt
Vrees inderdaad dat verhuizen naar een huis met meer ruimte de enige optie is. 
Ik ben heeeel blij met mijn bijkeuken, daar staat mijn kattenbak 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Babys, katten en kattenbakken...' in het Zwangerschapsforum