Schuldgevoel

2 antwoorden en 17532920x bekeken

Laura (Gast) 14-10 om 03:00

Dag iedereen,

Ik heb een dochtertje van morgen een maand oud en ze krijgt borstvoeding. Nu was ik haar liggend aan het voeden en had ik net wat aangepakt van mijn vriend toen ik perongeluk tegen haar koppie aanstootte. Het was aan de zijkant/achterkant en ze schrok er ook van zag ik. Wel dronk ze gewoon verder en moest ze niet huilen.

Maar mama's ik voel me zo schuldig, ik doe altijd zo ontzettend voorzichtig en kan mezelf dit amper vergeven en neem het me ontzettend kwalijk. Ik ben als de dood dat haar wat overkomt hierdoor (omdat het nog niet volgroeit is)

Ben ik aan het overdenken?

reageer

Orchidea 14-10 om 08:10

Ik snap je, je wilt gewoon niet dat je kindje pijn heeft, of iets in die richting. Maar relax... je kunt niet alles goed doen, sommige dingen gebeuren nu, perongeluk, je geeft zelf aan, zelf zal ze het niet zo heftig hebben ervaren, want ze dronk gewoon door en vervoerde verder geen kik. Je kindje zal straks nog genoeg struikelen, vallen als ze eenmaal gaan kruipen, lopen etc.

Dat hoort erbij, geef het een plaats

Anoniem (Gast) 14-10 om 09:41

Heel begrijpelijke reactie. Hormonen!!!

Haal diep adem. Ze heeft geen pijn, dan huilde ze wel. Ook als ze bij jou ligt te drinken. 

Vermoed dat dit je eerste kindje is? Ze zijn niet zo breekbaar als ze lijken. Doordat ze zo jong zijn buigen ze zelfs nog mee. 

Geef jezelf een knuffel en zeg tegen jezelf, het is niet erg kan gebeuren. Blijf dit herhalen tot je je beter voelt. 

Iedereen doet zijn of haar kind wel eens iets perongeluk aan. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Schuldgevoel ' in het Zwangerschapsforum