Radeloos, kan iemand me helpen?

8 antwoorden en 16859065x bekeken

Verdrietige mama (Gast) 04-12 om 13:36

Heey,

Even in het kort vertellen.
Ik ben in augustus bevallen van een dochter. Alles ging goed, ze sliep snachts goed, had weinig krampen, huilde weinig, enige wat ze wel had was wat moeite met drinken door de spruw. Hiermee hebben we lang problemen gehad want de medicatie sloeg niet aan en pas toen ze een week of 9 was ging het pas weg.

We zijn bij de osteopaat geweest toen ze ongeveer 6 weken was vanwege haar voorkeurshouding en daar deed die man allemaal testjes en ineens begon hij over koemelkintolerantie. Onze dochter zou dit hebben en we moesten overstappen op nutrilon hyperallergenen.
Nou toen begon de drama, al na de eerste fles ging het mis. Huilen krijsen en ze wilde niet drinken. Toch 2 dagen volgehouden want dacht ze moet wennen. Toen toch op advies van CB terug naar oude voeding (omneo). Het leek iets beter te gaan maar niets bleek minder waar want na paar dagen bleef ze de hele dag door huilen en tijdens het drinken ook. Huisarts zei dat ze waarschijnlijk verborgen reflux heeft. Hiervoor medicatie gekregen en inderdaad ze huilde niet meer overdag, maaaar de flesjes bleven een probleem. De ene fles ging er zo in de andere moest ze krijsen en huilen en wilde niet meer drinken. Dit is ongeveer 10 weken geleden dat we de medicatie voor reflux hebben gekregen, maar eigelijk sinds we overgestapt zijn op die andere voeding is de ellende begonnen.

Nu wordt het drinken met de dag erger.. Heel erg.. IK ben radeloos

De kinderarts zegt dat ze misschien koemelkallergie heeft en moeten overstappen op pepti
Maar ik ben als de dood dat het alleen maar erger wordt..

Het kunnen  2 dingen zijn.
1..de verborgen reflux of 2 koemelkallergie.

Heeft iemand raad voor me of iemand dit meegemaakt want ik weet het echt niet meer

reageer

Debbie (Gast) 04-12 om 13:51

Het kan ook beide zijn. Allebei mijn kinderen hadden en koemelkallergie en verborgen reflux. Na medicatie en dieetvoeding, want zelfs op pepto reageerde ze niet goed, is het allemaal goed gekomen. Geef niet op en blijf aan de bel trekken. Wij hebben onze eerste op den duur op laten nemen omdat hij zoveel huilde, bij de tweede wisten we wat het was en hebben we alles veel sneller in gang gezet.

Verdrietige mama (Gast) 04-12 om 15:01

Ow jeejtje Debbie wat heftig wat jullie ook hebben meegemaakt.
Het is slopend en het breekt je hart omdat je niet weet wat je moet doen. En soms zit ik echt met mijn handen in mn haar en zit gewoon samen te huilen uit wanhoop.


Dus de pepti is ook niet perce een oplossing Dan zit ik bijna te denken het gewoon op deze voeding te houden maar misschien werkt het bij mijn dochter wel..
Ik zal doorzetten, hopelijk komt het snel goed

Hartje 04-12 om 18:40

Dus eigenlijk ging het goed. Totdat een osteopaat zei dat je andere voeding moest nemen vanwege kma?? Dan baal je! 
Verder helaas geen advies maar ik merk wel dat moeders soms zoveel verschillende adviezen krijgen. Pittig hoor!

Verdrietige mama (Gast) 04-12 om 22:46

Ja eigelijk komt het daarop neer Hartje. Echt zo stom van me achteraf, maar is nu helaas niets meer aan te doen.

Betty 05-12 om 17:38

Elke voedingswissel kan krampjes veroorzaken. Zeker als het in 1x andere voeding is. Darmpjes moeten daar toch eerst aan wennen, wat voor voeding het dan ook is. 

Dat er weerstand is tegen de fles omdat ze de link heeft gelegt tussen de fles en flinke krampjes en evt ook nog reflux vind ik niet zo gek. 

Wat zegt jouw gevoel? 
Wat zegt je huisarts? 

Welke wisseling je ook maakt qua voeding, ws krijgt ze krampjes dus kies verstandig! En hou het daar dan ook een poos weer bij. 
Voor krampjes rond de 3 maanden heb ik infacol gebruikt. Ik had wel het idee dat dat hielp. Gelukkig was het hier na ca 3mnd aardig over. 

Verdrietige mama (Gast) 05-12 om 23:09

Hee Betty,

Dankjewel voor je berichtje. Krampjes heeft zij eigelijk al best wel lang niet meer. Het is echt puur alleen pijnlijk tijdens het drinken, dan raakt ze zo overstuur en krijst alles bij elkaar. Zodra de fles uit de mond is dan stopt ze ook direct.
Ik vermoed dat het echt de reflux is, die zo pijnlijk is tijdens het slikken dan ze weigert te drinken.

En inderdaad overstappen op een andere voeding zal ze aan moeten wennen, daar kijk ik tegenop, want dam zal ze ook pijn hebben na het drinken.. Heel lastig allemaal, maar vandaag was toch wel een van de ergste dagen, en dan vraag ik mij af of het nog erger kan worden en hoe ik haar het beste kan helpen

Kinderarts wil graag dat we overstappen op de pepti.. Lastig

Betty 05-12 om 23:27

Och wat naar om je kindje zo in pijn te zien.. 
Mijn ervaring met artsen is dat je heel duidelijk moet zijn in wat je ziet en denkt, zonder het persoonlijk te maken naar hun, toch duidelijk zijn in wat je van ze verlangt. Je gevoel als mama kan er nooit ver af zitten, dus als jij denkt reflux, dan zou ik vragen naar een medicatie wat de reflux verminderd misschien wel voordat je weer van melk wisselt. Al is het maar om het uit te sluiten. 
Twijfel niet aan jezelf, je doet het fantastisch, je hebt alleen even goede medische hulp nodig. 

Hartje 07-12 om 06:42

Joh heb je niet gewoon spruw? De mijne heeft dat nu ook een weigert gewoonweg de fles. Gelukkig geef ik borstvoeding en kan ik de fles best weglaten. Check even goed mond, lipjes, wangen, gehemelte en tong! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Radeloos, kan iemand me helpen? ' in het Zwangerschapsforum