Ervaring 3de kind

1 antwoord en 13583101x bekeken

Eva (Gast) 27-06 om 13:53

Hallo dames,

Wij hebben 2 dochters van 2.5 en 10 maanden en willen graag nog een 3de kindje. Ik twijfel alleen enorm of we nu al voor een 3de moeten gaan of nog even moeten wachten. We zijn beiden 28 jaar.
Het viel mij best zwaar van 1 naar 2 en dan zo snel achter elkaar. Ik hoor van iedereen dat van 2 naar 3 niet meer zo moeilijk is. Zijn er mamas met ervaring met 3 kids snel achter elkaar.
Wat adviseren jullie, nog even wachten tot de jongste ook naar school gaat, dus dat ze 4 is, of gewoon over een jaartje ervoor gaan. Dan zit de oudste sowieso al op school.

Wat is jullie ervaring? 

Liefs Eva

reageer

Anoniem (Gast) 28-06 om 21:23

Hey meis,

Ik heb mijn derde wat later gekregen, hij is nu bijna 10 weken. Mijn oudste is net 6 geworden en middelste word in augustus 4. Tussen hun zit 2 jaar doordat ik een miskraam tussendoor had. Wat ik als voordeel nu vind is dat de andere 2 wat zelfstandiger zijn en begrijpen wanneer ze even moeten wachten waar dat met weinig leeftijdsverschil dat niet zo is. Leuk om te zien hoe de oudste met elkaar spelen en zijn maar ze maken ook de grootste oorlogen haha, waar ze dus geen concurrentie voelen met de jongste. Ik had ze graag eerder op elkaar gehad maar manlief niet. Ik vond van 1 naar 2 niet zo een overgang. De middelste was heel makkelijk en deze eist wel meer zn aandacht haha. Dus dat kan best pittig zijn want zoals je weet kiezen ze hiervoor de slechtste momenten  

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ervaring 3de kind' in het Zwangerschapsforum