Abortus of niet..

2 antwoorden en 10734913x bekeken

Dede (Gast) 30-01 om 20:43

Hallo , 
Ik ben nu 9 weken zwanger en ik weet niet wat ik moet doen.                                               Toen ik erachter kwam waren mijn vriend( inmiddels ex) en ik heel blij omdat we dachten geen kindjes te kunnen krijgen.                         Helaas heeft hij een week geleden besloten weg te gaan bij mij en daar heb ik enorm veel verdriet van en had het ook echt niet zien aankomen. Ik zit enorm in de knoop met mezelf over wat ik nu moet doen.                        Zelf heb ik al een zoontje uit een eerdere relatie  en liep ik al 6jaar met een kinderwens. Mijn twijfel zit dan ook in het weer alleen voor een kindje moeten zorgen en de hele zwangerschap alleen moeten doen .. de bevalling , de mooie momenten ..die gedachten breekt me enorm. Ik ben gewoon enorm verdrietig over deze situatie en ik vind het ook echt oneerlijk dat ik hiermee zit en mijn ex gewoon z’n leven leeft alsof er niks aan de hand is. De gedachten dat hij straks al een ander heeft terwijl ik zwanger ben maakt me enorm verdrietig omdat mijn gevoelens voor hem natuurlijk niet weg zijn. Ik kan met deze gedachten gewoon niet denken aan een leuke zwangerschap en of ik het wel zo wil en kan.    Maar de gedachten aan abortus maakt me ook gewoon kapot ,  omdat ik dit natuurlijk al een paar jaar wil ..maar ook omdat mijn zoontje er zo blij mee is.                                                   Hier een keuze in maken kan ik gewoon niet omdat ik in beide situaties gewoon veel verdriet heb .
Heeft iemand tips of in een zelfde situatie gezeten ? Die me kan helpen .. 

reageer

Nijntje 30-01 om 21:33

als je dacht geen kindjes meer te kunnen krijgen en al 6 jaar met een kinderwens loopt en alleen aan de gedachten al kapot gaat dan zou ik zeker geen abortus doen misschien is dit wel je enige kans hier ga je spijt van krijgen!!

Dacht jij of je vriend onvruchtbaar te zijn? Hebben jullie het na lang proberen laten onderzoeken of was het al gelijk bekend?

Anoniem (Gast) 30-01 om 21:54

Mijn advies is vooral niet te luisteren naar anderen die je welke richting dan ook op praten, zoals hier op een forum waar mensen over het algemeen heel graag zwanger willen worden. Zoek goede hulp via je huisarts en bij bijv het Fiom, daar kun je met professionele mensen praten die je zelf de keuze laten. Ik krijg al hoofdpijn bij t hele idee dat zo’n lapzwans van een vent hem gewoon peert als je net zwanger bent, dus ik vraag me dan ook af wat voor een omstandigheden er verder zijn: financieel, stabiel leven, mentaal, enz. Het is jouw keuze en jouw beslissing. En ja: het is verdrietig want beide keuzes betekenen een vorm van verlies: of je hebt verdriet van het ideale plaatje (baby met partner in fijne relatie) of je hebt verdriet van het weghalen van het kindje. Dus je moet niet op zoek gaan naar iets wat je super blij maakt, want verdriet zal er hoe dan ook in enige vorm zijn. 1 tip: wat je ook doet.. laat die vent het vooral ff lekker bekijken. Veel sterkte. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Abortus of niet..' in het Zwangerschapsforum