Vroeger zwanger dan gedacht of is er echt iets mis..?

2 antwoorden en 10149357x bekeken

samantha 09-03 om 23:51

Hoihoi,
Ik zit momenteel best wel in verwarring en stress. Ik heb afgelopen ochtend mijn 1e inwendige echo gehad, de vk had uitgerekend vanaf de 1e dag van mijn laatste menstruatie dat ik vandaag op 7 weken en 3 dagen zou zitten. Nu was er bij de echo alleen een vruchtzakje te zien die zij te klein vond voor de tijd dat ik volgens haar zou moeten zijn maar er was ook geen vruchtje te vinden. 
Nu kreeg ik dus het nieuws dat de vk ervan overtuigd is dat er iets mis is gegaan waardoor het vruchtje niet is gaan groeien en het een slechte zwangerschap is, wat natuurlijk als een klap aankwam. 
Even later dit met een vriendin besproken die juist weer denkt dat ik misschien toch minder lang zwanger ben dan dat de vk had uitgerekend. Ik had namelijk mijn eerste licht positieve test op 18 februari, de dag erna een clearblue test gedaan wat 1 tot 2 weken zwanger aangaf en ik weet dat ik 4 februari de laatste keer gemeenschap heb gehad, hierop baseert die vriendin dus dat ik rond de 4 a 5 weken zou moeten zitten (dus geteld op de waarschijnlijke bevruchtingsdatum) waarbij het dus redelijk normaal zou zijn dat er nog geen vruchtje te zien is. 
Ik moet dinsdag terugbellen naar de vk en word dan doorverwezen naar een gynaecoloog maar heb tot die tijd dus geen flauw idee wat ik hiervan moeten denken. Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft gehad of mee kan denken hierover.... ????????

reageer

samantha 10-03 om 11:34

BabyNr3 het was zeker een schok, je gaat er natuurlijk van uit dat er wel iets te zien is...
Ik moet de vk dinsdag terugbellen en als mijn lichaam het dan zelf nog niet heeft (in haar woorden) 'opgelost' dan zou ik doorverwezen worden naar een gynaecoloog voor medicatie of curritage maar dan zou er wel nog een echo gemaakt voor de zekerheid. Het is nu dus afwachten wat mijn lichaam doet en hoe snel ik naar de gynaecoloog kan als ik dinsdag bel naar de vk...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vroeger zwanger dan gedacht of is er echt iets mis..?' in het Zwangerschapsforum