Thuisblijvende moeders

17 antwoorden en 45302643x bekeken

sammie123 28-02 om 11:47

Hoihoi, ik vroeg me af of er hier nog meer moeders zijn die zijn gestopt met werken. Ik heb een zoontje ban 8 maanden en heb mijn baan op gezegd toen mijn zoontje geboren was, ten eerste had ik geen fijne uren en het bedrijf beviel me niet zo. Mijn vriend wilde ook graag dat ik thuis zou blijven om voor de kleine te zorgen. Ik ben zelf niet zo'n stilzitter en had het er behoorlijk moeilijk mee om de hele dag thuis te zijn. Inmiddels 8 maanden verder en het gaat nu wel beter, we hebben onze dagindeling en vast ritme en zo kom ik de dagen goed door. Toch mis ik het om te werken en ben nu wel weer aan het solliciteren. Ik vind het alleen heel moeilijk om de kleine straks weg te moeten brengen. Afhankelijk van de uren die ik krijg breng ik mijn zoontje dan naar een kdv en daarnaast gaat mijn moeder oppassen.                             Mijn zoontje begint nu wat eenkenniger te worden dus het zal best wel even wennen voor hem zijn als ik weer ga werken. Ik wil maximaal 20 uur gaan werken, want ik wil niet dat hij de hele week ergens anders onder gebracht word en daarnaast ben ik ook zo gek op hem en wil ik wel er zijn voor hem en van hem genieten.  Ik hoop dat er hier moeders zijn die met mij mee willen kletsen hierover. Ben je thuis of werk je en hoe hebben jullie het geregeld met oppas etc?

reageer

Anneke (Gast) 28-02 om 14:41

Hi Sammie, ik vind het heel dapper van je dat je thuis wilt blijven voor je zoontje. Ik heb er zelf ook voor gekozen om te stoppen met werken. 
Ik werkte voor een grafisch design buro maar ik ben daar na mijn zwangerschapsverlof vrijwillig niet meer terug gekomen.

Ik doe nu af en toe wat freelance opdrachten maar nooit meer dan anderhalve dag per week dus ik hoef niet helemaal stil te zitten.

Iza 28-02 om 20:51

Ik ben ook gestopt na de geboorte van onze oudste. Tot op heden nog geen spijt van gehad  Ben in de tussentijd wel een eigen zwangerschapsmassagepraktijk gestart en m'n afspraken kan ik heerlijk zelf inplannen. Ideaal!
Zodra de oudste op de basisschool zit en de jongste ook bijna gaat wil ik starten met een opleiding zodat ik wanneer ze allebei op school zitten weer (parttime) aan het werk kan.

Mandy 04-03 om 18:07

Mijn contract loopt af tijdens mijn zwangerschapsverlof en wordt helaas niet verlengd. Ik heb het daar enorm naar mijn zin en ze hebben heel actief met me meegezocht naar een andere vestiging om de draad op te pakken, maar aangezien we er nu twee tegelijk krijgen en we nog een klein meisje hebben rondrennen, is ook hier de keuze gemaakt om een tijdje thuis te blijven.
Ik zie er wel een tikje tegenop omdat ik ook graag andere dingen doe dan luiers verschonen, maar we zullen zien!

hartje 28-07 om 18:18

Graag zou ik ook fulltime voor de kleine zorgen maar helaas is dat bij sommigen financieel niet mogelijk.. Hopelijk op een latere leeftijd!

Indy 28-07 om 18:30

Als het financieel mogelijk zou zijn had ik ook de eerste vier jaar fulltime thuis willen blijven. Ik blijf nu 3 dagen per week werken.

Anoniem (Gast) 28-07 om 21:55

Ik ben in mijn zwangerschap mijn baan verloren en ga pas nu soms op mijn neefje wat ik zo leuk vind dat ik nu bezig ben met mijn gastouder opleiding kan ik heerlijk combineren mijn onze zoon.

Anoniem (Gast) 29-07 om 09:13

Zelf ben ik thuis gebleven toen onze 1e dochter op komst was. Wij zijn van mening dat als je voor kinderen kiest te gaan je er ook zelf voor moet staan en niet je kind laten opvoeden door een ander. Er is al een onderzoek geweest over kinderen die naar de kinderopvang gaan. Dit is niet ten goede voor een kind en de kans is groter dat het kind in de pubertijd ontspoort.

Kort gezegd als je voor kinderen kiest moet je er voor zorgen dat je het financieel ruim genoeg hebt dat 1 van de twee thuis kan blijven. Voor de rest kan je niet in de toekomst kijken wat er gebeurt. Het kan dan gebeuren dat er onvoorziene dingen gebeuren dat je toch aan het werk moet maar je hebt er dan wel alles aan gedaan om zelf voor je kind te staan en niet bij een ander te dumpen.

hartje 29-07 om 21:03

Anoniem gast, het is voor sommigen erg pijnlijk hoe je dit formuleert. Er kan een hele grote kinderwens zijn of een ongelukje en dan zou oma of een vriendin als oppas nodig zijn of het kinderdagverblijf waar ik zelf werk. Ik zie dat de kinderen het naar hun zin hebben maar dat duurt er niet toe. Zo'n enquête zal wel kloppen maar het is ongepast om te zeggen dat je je kind dumpt. In deze samenleving kun je er niet altijd voor zorgen 7 dagen per week thuis te zijn!

Anoniem (Gast) 29-07 om 21:15

Sluit me ook bij hartje aan!
Vind het ook een beetje raar gezegd.

felicia (Gast) 16-10 om 19:04

ik heb alleen ouderschap genomen dat is 6 weken je hebt ouderschap verlof met om en om vtij bijvoorbeeld maandag vrij dinsdag werken enz of je kiest voor elke dag halve dagen werken tot 12 uur hier koos ik voor zodra ik thuis kwam gaf ik borstvoeding daarom koos ik voor tot 12 uur vrij en niet de hele dag vanwege de borstvoeding die ik dan kon geven mijn man paste op van 8 tot 12 en na de ouderschap verlof ben ik weer volledig gaan werken 32 uur in de week want ik wilde geen huisvrouw zijn ik wilden werken en dan mijn kind missen zodat ik weer energie hat voor yara ons dochtertje ik zou sagerijnig zijn en vervelend als ik niet zou werken mijn man heeft hierdoor een hele hechte band gekregen met yara hij kent haar beter dan ik haar ken zij wilt nu ook door hem naar bed worden gebracht hij moet haar troosten als ze valt en hij mag haar brood maken niet ik ik geniet daarvan om te zien hoe mijn dochter yara zo hecht is met haar vader logisch hij was bij haar als ik werkte ik vind dus het voordeel van werken dat ik weer energie heb voor haar want op mijn werk kom ik even tot rust liefs felicia

Irma (Gast) 16-10 om 21:07

Ik werk 24 uurtjes over 4 dagen verdeeld vind ik ook meer als zat!maar zal wel moeten met 2 werken bij ons letten de oma's op en werk om het weekend dan is mijn man thuis, viel erg tegen eerste week na verlof maar zal elke moeder hebben tog? Inmiddels weer 2 maand aan de bak ons zoontje word zaterdag 5 maand, de tijd vliegt maar oo wat is het genieten

denise 16-10 om 21:57

Hallo.
Hier ook een moeder die gestopt is met werken. Bij de eerste twee kinderen werkte ik part time, maar bij nummer 3 ben ik lekker thuis gaan zitten. nu zijn we zwanger van nummer 5 en ik ben nog steeds een trotse thuis blijvende moeder. weet dat elke dag een kadootje is en dat realiseer ik me elke dag. en vervellen dat doe ik niet, ookal zitten er twee op school want zelf ben ik ook weer aan de studie gegaan. heerlijk!!!

Iza 17-10 om 16:41

Het is misschien een beetje kort door de bocht wat door 'anonieme gast' wordt gezegd maar ik ben het er wel gedeeltelijk mee eens. Ik vind dat veel stellen/ouders zich te weinig aan willen passen aan hun nieuwe gezinssituatie. Ik ben zelf ook gestopt en ja, we kunnen niet meer drie keer op vakantie en we hebben 'maar' 1 auto voor de deur staan maar daartegenover maak ik nu alles mee van onze mannen! Ik snap dat in sommige situatie kdv nodig is maar er zijn wel te veel ouders waar het wel anders zou kunnen maar ze niet willen....

Irma (Gast) 18-10 om 06:32

Vind ik ook goed geregeld taken verdeeld! ik zal helaas wel mee moeten werken 24 uurtjes maar och het went, en f eruit onder de mens ook niet verkeerd de tijd van uitslapen is tog gedaan ook helemaal niet erg, eind van de dag ben ik wel moe hoor vroege of late werken huishouden en tuurlijk van ons manneke genieten komt niks tekort:-D

Dromertje87 18-10 om 08:55

Ik ben ook thuis moeder mijn zoon is nu iets ouder dan 2,5jaar ik ben toen mijn zoon 9maand was in de ochtend gaan werken zo hebben we geen extra kosten voor opvang en voelde ik me niet schuldig..
Onderhand gaat zijn zoon bijna 2maand naar de peuterspeelzaal en dat is wel prettig nu ik weer hoog zwanger ben

kaatje 18-10 om 09:00

Met een gewone MBO-baan en MBO-salaris kun je tegenwoordig echt niet zomaar thuis blijven. Ook al hebben we een huurhuis, toch val je buiten alle regelingen want daarvoor verdien je net te veel geld. (NL)
We doen echt geen gekke dingen (we hebben zelfs nog geen mobiele telefoon met internet of bijv. abonnementen op maandbladen) en op vakantie gaan is voor ons geen moeten.
Toch zal ik dadelijk moeten gaan werken en is het niet een keuze om thuis te blijven.
Hopelijk en gelukkig kan mijn man twee dagen gaan thuiswerken en zo kan ik twee dagen gaan werken. Zelf werk ik nu in de kinderopvang (BSO), maar tot aan de anderhalf jaar sta ik zelf niet zo achter het concept kinderopvang. Omdat die kinderen zelf niet kunnen aangeven wat hun mankeert en dat ze een beetje verloren raken met 1 leidster op 6 kinderen. Maar uit de praktijk weet ik dat de leidsters 200% inzet tonen.
Dadelijk na mijn zwangerschapsverlof zal ik nieuwe en andere baan gaan zoeken. De kinderopvang waar ik werk is te veel eisend wat betreft flexibiliteit om ingezet te worden.
Ik hoop dat alle ouders zo veel mogelijk er zijn voor hun kinderen, hoe ze dit ook oplossen wat betreft de opvang van hun kinderen. En dat ze hun carrière even op zij zetten al is dat maar voor de eerste 4 jaar.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Thuisblijvende moeders' in het Zwangerschapsforum