Ik word tante!

2 antwoorden en 45056999x bekeken

Simone (Gast) 19-03 om 15:01

Hoi heel onverwacht word ik tante en ben zo blij voor mijn enige zusje!
Ze is dan al halverwege de twintig en ik een stuk ouder maar had t echt niet verwacht omdat ze het er nooit over had eigenlijk.
Ik ben zo blij, heb zelf geen kinderen helaas wat niet is gelukt maar dat weet niemand behalve mijn man.
Ik was zo verbaasd over mijn emoties toen ik het hoorde, zo'n verassing heb ik van mijn leven niet gehad!
En huilen en lachen tegelijk van vreugde.
Het gekke is, of nou ja gek, is dat ik nu zie dat mijn kleine zusje dan toch echt 'groot' is geworden van de ene op ander dag haha.
Steeds flitsen die beelden van vroeger voorbij dat ze nog amper kon lopen en ik haar mollige armpjes aaide als ze huilde om een koekje en nu word ze moeder.
Ik ben ook eerlijk gezegd heel bezorgd om haar altijd geweest en nu ook en ben huilerig van de rilingen soms op de dag als ik aan haar denk maar ben zo bere trots, vind het heerlijk en fijn en gun het haar zoooooooo enorm en haar man natuurlijk ook.
Iemand bekend met al deze emotie's die je als tante kan hebben?
Misschien omdat ik een stuk ouder ben wekt zij moederlijke gevoelens bij me los naar haar en ben ik daarom zo euforisch van blijdschap en ook zenuwtjes.

reageer

Iza 19-03 om 20:21

Nog geen ervaring hiermee maar ik kan me voorstellen dat je opeens zo'n openbaring krijgt van 'ze is al groot, ze speelt niet meer met de barbie's'  Wel leuk zeg om het zo van dichtbij mee te maken, verwen d'r maar goed!

Tina (Gast) 08-05 om 16:25

Konden mijn zussen maar zo blij zijn!!! (5 zussen, ik ben nummer 4). Over mijn zwangerschap zijn de meningen verdeeld. De ene adviseert abortus en vindt mij egoistisch omdat ik het niet wil doen. Zij was 25 jaar en studeerde aan de uni van A'dam en ik was super blij dat ze mama werd en steunde haar omdat ik wist dat onze ouders daar niet blij mee zouden zijn. Ik word over 3 weken 25jaar en studeer ook ( Maar al een goede diploma op zak). De andere is heel blij om tante te worden. De rest blijft onverschillig.

Het is heel normaal dat u zo reageert over de zwangerschap van uw zus, zeker als julkie een goede bandmet elkaar hebben. Een kind is een zegen en de komst van z'n ukkie kan niets anders dan alleen maar blijschap moeten geven. Er zijn veel mensen die een moord (figuurlijk) zouden doen om er een te krijgen. Ik ben zelf tante van 3 kids en het is heel mooi. Verwen uw zus zoveel aks u kunt zou ik maar zeggen. U wordt vast een geweldige tante !!!!

Gr,

Tina

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ik word tante!' in het Zwangerschapsforum