datum verwekking

4 antwoorden en 45000966x bekeken

Ella (Gast) 25-04 om 11:07

Hallo, ik zat met een klein vraagje.
Ik ben er een aantal weken geleden achter gekomen dat ik zwanger ben totaal onverwacht aangezien ik de pil neem. Heb ondertussen besloten de kleine te houden maar ik had graag geweten wanneer hij precies verwekt is. Ik had namelijk een afspraak bij de gynaecoloog gisteren en die zei me dat ik 9 weken en 5 dagen ver was. Maar een aantal weken terug kreeg ik een ander antwoord van de radiologist. Hij rekende me 8 weke en 5 dagen uit ( toen 5 weken ) maar hier zit dus een week tussen. Ik ging er vanuit dat ik dus zwanger geworde was op februari 23 en laat dat nu net een speciale avond zijn voor me, maar nu zegt de gynaecoloog een week vroeger. Ik ben een beetje id war en vraag me af of het toch nog kan datk dan zwanger geworden ben of toch een week vroeger of mss zelfs nog vroeger want ik las ergens dat je altijd 2 weke moet bijtellen. Kan iemand me hierop een antwoord geven?

reageer

Maja 25-04 om 11:34

Hey Ella, je kan op google intikken :wanneer bevrucht, die geeft diverse sites waarop je je eerste adag,van je laatste menstruatie moet doorgeven, je ben aan de pil, dus ik neem aan je dus nog goed weet wanneer je ongie was, vul de datum in van dag 1 van de laatste keer je ongie was, vaak zitten die sites heel dichtbij, ik kreeg te horen ik bevrucht was tussen 1 en 10 dec, zitten dus 10dagen tussen, en die bereken sites gaven mij de doorslag van 10 dec. , ik hoop je er wat aan hebt! en ik hoop voor jou,dat het op die ene speciale dag is verwekt, geeft je baby een nog mooiere betekenis , Liefs!

Anke (Gast) 25-04 om 12:00

In principe heeft de gyneacoloog gelijk (als het middels een echo is opgemeten). Dit is tot op nu de meest betrouwbare meting. 

De sites die het uitrekenen zijn minder nauwkeurig omdat zij ook niet weten wanneer de eisprong was, ze kunnen hoogstens een goede gok doen.

Maja 26-04 om 12:01

ja maar het is toch niet zo dat als je echo 9 weken en 2 dagen zwanger ben, dat het eitje dan ook is bevrucht 9 weken en 2 dagen geleden? of het ik t nu mis?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'datum verwekking' in het Zwangerschapsforum