Wanneer vertel je je andere kids dat je zwanger bent...??

8 antwoorden en 44536980x bekeken

lin 25-07 om 14:41

Zoals de titel al luid....
Wanneer vertellen jullie je andere kids dat je zwanger bent???
Ik ben nu 8wk zwanger en hebben inmiddels een echo gehad met een kloppend hartje.
Van het weekend wilden we het mijn schoonouders vertellen.
Maar onze dochter van 3,5 weet het nog niet. Ze heeft wel de echo gezien en zei toen ook "dat is een baby" maar ze legde niet de link met mij..

reageer

N. Coppola 25-07 om 15:42

Hallo Lin,

Ik denk dat de beste moment is wanneer iedereen het mag weten, want stel dat je bijvoorbeeld niet wilt dat iedereen het weet, een kind kan haar/zijn mond niet houden…

Een vriendin heeft het meegemaakt, haar ouders en schoonouders wisten het nog niet en het kind had het gewoon verklapt.

Succes nog en dikke proficiat met je zwangerschap

Eva (Gast) 26-07 om 08:44

Bij kleine kinderen kun je denk ik maar beter zo vroeg mogelijk beginnen met vertellen. 1x vertellen is niet genoeg. Je moet ze rustig begeleiden en uitleggen wat dat allemaal betekent. Hopelijk hebben ze dan tegen het einde van de zwangerschap een goed begrip wat het inhoud om een broertje/zusje te krijgen

Anoniem (Gast) 26-07 om 09:55

Heb zelf een dochter van 3 en ben nu 24 weken zwanger. Wij hebben het haar verteld toen alles goed bleek te zijn. Dat was met 13 weken omdat wij voor de combinatietest gekozen hadden en de 13 weken echo (vroege 20 wekenecho) hadden. 
Wij zijn er heel blij om dat we het toen al verteld hebben. Ze was heel trots en nu nog steeds en ze heeft alle geduld. We hebben haar uitgelegd wanneer de baby ongeveer komt. Bij ons komt de baby rond 12-11 dus hebben we gezegd rond sint maarten en ook hoe dik mijn buik eerst moet zijn. Ze begrijpt het heel goed en controleerd regelmatig hoe dik mijn buik is en ze verteld dan zelf ook nog niet dik genoeg moet eerst (doet ze dan voor) zo dik zijn. 
Misschien nog een leuke tip met je dochter. betrek haar erbij met alles uitzoeken voor bijv de babykamer en kleertjes. Doen wij met onze dochter en dat vind ze geweldig. Ze heeft mogen helpen met sausen, gordijnen , behang en kleertjes uitzoeken.

* 26-07 om 09:58

@Lin,


Natuurlijk gefeliciteerd met je zwangerschap.
Wij hebben het verteld nadat de uitslagen goed waren van de testen die we hadden gehad.
Eigenlijk wilde ik nog wachten tot 20 weken maar ik had al heel snel ook een dikke buik dus met 12 a 13 weken hebben wij het verteld..
Maar ik zou als ik jou was niet echt mensen in vertrouwen nemen bij ons is het al heel snel door verteld.....

Kijk maar waar je je goed bij voelt ....
Groetjes MavanMi

lin 26-07 om 11:17

Hmm ik heb inmiddels een boekje besteld "Er groeit een baby in mama's buik"
We gaan haar gaande weg zo vertellen dat ze grote zus wordt.

N. Coppola 26-07 om 11:19

Ja leuke idee Lin,

Veel succes ermee.

Doei

feline (Gast) 09-10 om 22:56

kan ik je helaas niet bij helpen heb er geen ervaring mee mijn oudste dochtertje was namelijk 1 jaar toen ik zwanger raakte van de 2 de ze merkte niet eens dat mijn buik dikker werd ze kreeg het niet bewust mee dat ik inverwachting was van haar zusje dus ergens wel jammer ze was nog te jong om het te begrijpen ze was net 1 toen ik erachter kwam dat ik weer zwanger was ik kon het dus niet met haar delen en ik kreeg het emotoneel heel zwaar want ik besefte opeens Hoe mijn kleine meisje mij moest delen ach ach ik heb gehuild ze was nog zo klein en hat recht op aandacht en ik was beroerd misselijk van de zwangerschap arm kind ze heeft mij al op zo jonge leeftijd moeten delen ze heeft mij ijgenliik nooit voor zich zelf gehad

feline (Gast) 09-10 om 22:58

door zo snel weer in verwachting te raken heb ik nooit echt een band kunnen opbouwen met mijn oudste

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer vertel je je andere kids dat je zwanger bent...??' in het Zwangerschapsforum