22 en zwanger van ons 2de kindje

18 antwoorden en 44383845x bekeken

* 15-08 om 07:08

@Kristel,

Mensen zijn idd heel brutaal.
Blijf vooral bij jezelf.
Ik heb er zeker ervaring mee en ik vind het ook bespottelijk hoe mensen reageren...
Leuk dat je weer zwanger bent gefeliciteerd....

Liefs Ju of wel MavanMi

reageer

Iza 15-08 om 07:08

Hoi Kristel,

Welkom op het forum en gefeliciteerd met je zwangerschap!! Ik was bij de eerste 22 en de eerste vraag die mensen stelde (vooral op m'n werk waar de gemiddelde leeftijd voor een kind op 38 lag) was, was het wel gepland? Hoe brutaal! Ik vraag toch ook niet aan iemand die boven de 35 is en zwanger; ivf zeker?
Niets van aan trekken en lekker genieten van je zwangerschap! Er zitten zoveel voordelen aan jong moeder zijn, niet alleen voor jezelf maar vooral voor je kleintjes.

charlotje 15-08 om 10:24

Hey kristel, gefeliciteerd met je 2e zwangerschap!
Ik ben 21 als ik moeder word, maar inderdaad ook ons word wel eens gevraagd of het wel gepland was. En als we dan ja zeggen dan schrikken ze 'o echt? o oke! leuk!'. Terwijl dat bij iemand van 30 nooit wordt gevraagd, maar ze gelijk reactie krijgen van ' och wat leuk, gefeliciteerd!!!!' Merk ook dat onbekende mensen mij vaak niet feliciteren als ik ze vertel dat ik zwanger ben, en dan kijken ze alleen naar de buik... ik hoor ze dan al denken: 'o vast niet gepland', 'een ongelukje misschien', 'arme meid'... terwijl ze bij de wat ouderen gelijk enthousiast en blij reageren... Heel vervelend, maar niets aan te doen!

*m 15-08 om 13:42

Hoi Kristel,

Van harte gefeliciteerd!!
Hoe ver ben je nu?
Het is inderdaad hartstikke brutaal!! Soms vraag ik me echt af waar sommige mensen het lef vandaan halen om zulke oordelen gelijk klaar hebben. 
Wij horen het ook heel vaak! Ons kindje is nu 7 maanden en ben zelf ook 22..
Zelfs mijn schoonmoeder zei tegen ons van 'anders hadden jullie nog wel een tijd gewacht he, nou het is goed dat mijn partner gelijk zijn mond open trok, maar dat heeft mij echt wel geraakt dat ze dat zei. Maargoed mensen oordelen altijd wel over andere ik denk nu van ze denken allemaal lekker maar een eind heen! Ons mannetje was hartstikke gepland en welkom!!

Fijne zwangerschap! 

Liefs

kristel 15-08 om 13:44

Ik ben 10. 2 weken zwanger.

sile2013 15-08 om 16:24

Ben je 10 jaar?

sile2013 15-08 om 16:24

Lekker van genieten..laat iedereen kletsen. Ik ben jaloers! Haha..Jonge moeders raken me als je er zo bewust voor kiest! Heel mooi! Ben nu 27 en gaan binnenkort proberen zwanger te raken. Door studie nog niet eerder van gekomen. . Succes!

hartje 16-08 om 08:40

@Sile2013 ze bedoelt 10 weken en 2 dagen neem ik aan

Monkey 16-08 om 10:31

Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap!
Hier net hetzelfde, van dichte vrienden wel geen rare reacties gekregen.
Maar nu vooral heel vervelende blikken als ik met mijn zoontje op stap ga.
Je ziet ze denken 'oh god, zo jong nog' terwijl ik al 23 ben (en mijn man 29 ondertussen)
Ik zal pas 40 zijn als mijn zoontje 18 wordt. Dan heb ik nog een heel leven voor mij

gerda 18-08 om 22:24

Brutaal, maar herkenbaar.
Ik ben geen jonge mama meer, maar juist een oudere.
Ben 38 en afgelopen november hebben mijn man en ik ons 3e kindje gekregen. Onze oudste dochter en onze zoon waren toen bijna 11 en 8 en ook wij hebben de vraag of Vera gepland was vaak gekregen en als ze dan horen dat ze gepland was, zijn ze behoorlijk verbaasd.
Nu hadden we daar van te voren wel al rekening mee gehouden, dus we trekken het ons niet aan, maar idd............ het is best brutaal.

* 19-08 om 09:15

@Gerda,

Hey hey hoe is het ermee... Ik zag dat je even had gereageerd op dit onderwerp.. Hoe is het met Vera en de andere kids hier zijn gelukkig de scholen weer begonnen en ik ben heel blij...
Sinds een paar dagen zit M.. beter en steviger dus dat is mooi....
vandaag naar het cb......
Hoe is het verder met jou?? Nou ik hoor het wel..

Lieve groet Ju of wel MavanMi

gerda 19-08 om 22:04

Hey Ju,

Alles gaat prima hier.
Maya en Julian zijn vandaag weer voor het eerst naar school geweest. Maya groep 8, Julian groep 5. Heerlijk, zowel voor hun, als voor mij.

Heb geduld met je klein(st)e jongen, hij doet het prima!
Veertje gaat momenteel als een speer. 2 Maanden geleden draaide ze zich net om van rug naar buik en in die 2 maanden heeft ze het volgende bijgeleerd:
* van de buik weer terug naar de rug
* kruipen
* zitten
* en sinds vorige week staat ze..............

Sinds enkele weken zit ze in de trip trap kinderstoel en gister heb ik noodgedwongen haar een tuigje aangedaan, want ze zou er zo even uitklimmen.
Mijn schoonouders kwamen vandaag langs (ze hebben haar een week geleden voor het laatst gezien) en de mond van mijn schoonmoeder viel open. Wist niet wat ze zag.


Zo zie je maar weer, dat het ineens heel snel kan gaan.
Zal me benieuwen wat jouw ventje de komende tijd gaat doen!

Gr. Gerda

gerda 23-08 om 11:01

@ Ju,

Ieder kind volgt zijn/ haar eigen weg. Prachtig toch om al die verschillen te zien?
Ik ben erg tevreden met Vera's ontwikkelingen de afgelopen tijd, maar het blijft maar een ukkie hoor.
Vera is iets van 69- 70 cm. Ze draagt nog maat 68 en een kleine 74 lukt ook. Miquel draagt zeker wel al maat 80??

Gr. en liefs,

Gerda

* 23-08 om 12:09

@Gerda,

Ja is idd zoo ja ieder volgt zijn eigen weg en leuk dat we dat een beetje in de gaten kunnen houden zo.. Ja miquel draag maat 80-86 en soms groter ja hij is niet bij te fietsen qua kleding....gelukkig heb ik een vriendin die echt leuke kleertjes heeft en dat scheelt in de beurs we kopen zo nu en dan wat bij maar niet te veel...

Gr en knuffels en veel liefs Ju of wel MavanMi

- 23-08 om 09:23

Hier ook jong gepland zwanger geworden , heb altijd jong kindjes gewild. Ik was 19 toen ik zwanger was van de eerste , nu ben ik 21 en is mijn zoontje 8 maanden en ben ik weer gepland zwanger van de 2de (bijna 8 weken nu). Ik krijg ook steeds de zelfde vraag , maar ik reageer er niet meer op. Liefs manon

Yanah 23-08 om 11:20

Ik ben nu 21 jaar en zwanger van ons eerste kindje.
Wij hebben inderdaad ook heel wat reacties gekregen van oei, was het een ongelukje.? En dan zeg ik met een grote glimlach op men gezicht van nee hoor, het was gepland!

Heb vroeger ook altijd al gezegd dat ik een jonge mama wil zijn voor mijn kindjes en dat is nu zo het geval! Ik zou het niet anders gewild hebben!

Geniet ervan

Je kunt reageren op dit onderwerp '22 en zwanger van ons 2de kindje' in het Zwangerschapsforum