schildklier en zwanger worden

5 antwoorden en 44154978x bekeken

aafke (Gast) 22-09 om 11:21

Hallo,

Ik vroeg me af of hier ook dames zijn die schilklierproblemen hebben en hierdoor moeilijker zwanger worden. Ik zelf heb een te langzame schildklier en antistoffen. in oktober 2012 ben ik gestopt met de pil. We probeer nu 8 maanden zwanger te worden. In de 2de ronde helaas een miskraam gehad met 5 weken. Ik heb het gevoel dat mijn schilklier steeds een beginnen zw afbreekt.

Liefs aafke

reageer

anne greet janssens 23-09 om 00:23

Hoi na 3 miskramen vanrond 12 weken hebben ze extra onderzoeken gedaan en het enige negatieve was mijn schildklierhormoon die wat te hoog staat watidd miskramen in de hand werkt!
Ik neem nu dagelijks elthyrone en nu reeds 25 weken weken zwanger. Mijn oudste zoon is vijf jaar en nooit problemen gehad bij hem, daarna die 3 miskramen gehad!
Dus de moed niet opgeven!
Groetjes

aafke (Gast) 03-11 om 15:00

Hoi anne,
Gefeliciteerd met je zwangerschap. Wat vervelend dat je door je schildklier 3 mks hebt gehad zeg! Dat is niet niks! Zijn er bij jouw ook antistoffen gevonden?

Liefs aafke

anne greet janssens 03-11 om 20:44

Hoi
Merci nog een aantal weken te gaan he hihi

Ze zijn niet 100% zeker dat het door die schildklier is van mijn 3 miskramen, maar anders zijj er geen afwijkingen gevonden dus.... en nu met die pillekes lukt het nu wel...
Khad al voordien voor mijn miskramen een goede zwangerschap. Ik denk dat dat door die zwangerschap geweest is dat ik schildklierproblemen gekregen heb... na deze zwangerschap gaan ze meer onderzoeken doen wat betreft mijn schildklierwerking want ik was direct zwanger bij de start van de medicatie en bloed stond op peil dus hebben we het zo gelaten om risicos te vermijden, meer weten ze niet hoe of wat, afwachten tot later en dan naar specialist als alles achter de rug is!

En met jou? Lukt het wat meid?
Groetjes

anne greet janssens 03-11 om 20:48

Ik moet om de 2 maanden mijn schildklierhormoon testen via bloedafname en die waarde mag niet hoger liggen dan een bepaalde waarde. Bij mij stond die voordien veel te hoog

Blond 26-01 om 18:13

Ik heb last van krop, dus een verdikte schildklier. Een paar jaar geleden helemaal door de molen gehaald en verder niets afwijkends aangetoond. Ben per 1 januari gestopt met de pil en ik hoop zó dat het nog steeds klopt dat er verder niets aan de hand is met m'n schildklier. Je hoort inderdaad regelmatig dat het kan zorgen voor het moeilijker zwanger raken.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'schildklier en zwanger worden' in het Zwangerschapsforum