info gevraagd

4 antwoorden en 44139341x bekeken

Marloes (Gast) 01-10 om 21:44

Hallo,
Ik zit nu in de eerste week van mijn tweede strip ethinylestradiol/levenorgestrel.
Ik gebruik deze pil dus nog maar (bijna) anderhalve maand.
Wat blijkt nu, ik ben na mijn stopweek een dag te vroeg begonnen aan mijn volgende strip.
Hier komt bij dat ik diezelfde week onveilig seks heb gehad.
Ook heb ik een paar van mijn pillen op een heel ander tijdstip genomen dan de dagen ervoor of erna (bijvoorbeeld de ene keer 's ochtends, de andere keer 's middags of 's avonds).
Hierna is nogmaals sprake geweest van onveilige gemeenschap.
Nu voelde ik (als ik het goed heb) mijn eisprong (dacht dat dat werd tegengehouden door de pil..?) En heb last van misselijkheid, opgezette buik en borsten, steken en krampen in mijn buik, menstruatie achtige pijn, donkere tapels, aderen beter zichtbaar, vermoeidheid enzovoorts.. Kortom, veel symptomen die kunnen wijzen op een zwangerschap. Kan iemand mij hier meer over vertellen?

reageer

burginella 02-10 om 05:33

Hoi Marloes

Alles symptomen geven aan dat je zwanger kan zijn. Maar vaak is het zo dat als je denkt dat je zwanger bent, je plots alle symptomen gaat voelen. Het kan best zijn dat je wel effectief zwanger bent maar je zal nog geduld moeten hebben want je kan pas testen de dag dat je normaal je menstruatie zou moeten krijgen. Er zijn testen die het al vroeger kunnen testen, maar die kosten rond de 40euro als ik mij niet vergis. Als je echt te nieuwsgierig bent, zou ik die kopen. Ik zou wel voor de veiligheid wat voorzichtiger zijn met wat ik eet en alcohol. Je weet maar nooit dat je prijs hebt. En als het niet zo is, dan kan je er eens goed op drinken. Kop op, niet stressen en nog even geduld hebben.
Veel liefs

Burgy

Marloes (Gast) 02-10 om 07:19

Ik moet toegeven dat het me persoonlijk zal verbazen als ik zwanger zou zijn. Ik weet niet zeker of ik nog veilig ben (gisteren door omstandigheden de pil 1 a 2 uur later genomen dan de dag ervoor en de dagen daarvoor scheelden zelfs meer). Dit gaat al zo sinds ik aan de tweede strip ben begonnen, maar sperma blijft vrij lang leven. Wat betreft mijn eisprong weet ik het niet zeker maar heb menstruatie achtige krampen terwijl ik nog niet ongesteld moet worden. De symptomen lijken inderdaad een zwangerschap aan te duiden maar deze is dan in een heel vroeg stadium.. Mijn buik is echter opgezet, vergeleken met eerst vrij veel. Ik ga er vrijwel altijd van uit dat de symptomen bijwerkingen zijn van de pil.

burginella 02-10 om 11:14

Toen wij aan het proberen waren voor een kindje, dacht ik ook eerst mijn regels door te krijgen. Ik dacht dat ik mijn lichaam oh zo goed kende. Ik had alle symptomen om ongesteld te worden. Die heel dicht leunen bij de eerste symptomen van een zwangerschap. Bij mij was het zelfs zo dat ik naar een trouwfeest moest en al 2 dagen over tijd was toen ik een test deed die negatief was. Ik was er zo van overtuigd dat ik ongesteld ging worden. Niet dus

Ja meid, nog effe geduld. Wanneer zou je je regels moeten krijgen?

Marloes (Gast) 02-10 om 19:30

Over 2 weken als het goed is. Zit nu rond mijn eisprong.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'info gevraagd' in het Zwangerschapsforum