help..

5 antwoorden en 44084568x bekeken

lexi (Gast) 07-10 om 08:45

Hallo, ik ben Lexi en wil even mijn verhaal vertellen..

Ik ben vorige maand met de pil begonnen (nu halverwege mijn tweede strip) maar ik twijfel heel erg of hij wel goed voor me is.
Ik kreeg heel veel last van pijnlijke borsten, donkere tepels, aderen beter zichtbaar, vanaf de derde week misselijk en duizelig en mijn buik werd ontzettend opgeblazen.
Tussendoor heb ik uiteraard seks gehad..
Nu ben ik een dag te vroeg met de tweede strip begonnen en daar komt bij dat ik hem heel onregelmatig slik. Niet vergeten, maar de ene keer 's ochtends, andere keer 's avonds, en er zit niet minder dan 3 uur verschil in met he

reageer

lexi (Gast) 07-10 om 08:45

T vorige tijdstip.
Kan ik dan zwanger raken omdat de pil minder veilig is..?

lexi (Gast) 07-10 om 08:49

Gisteren en eergisteren had ik trouwens toen ik afveegde (sorry voor de details) een soort bloed maar dan bruin.. Kan dit echt wel door de pil komen? Ik heb het nu niet meer, dus ik vind het wel raar..

kruimel 07-10 om 12:06

Zeker als je net begonnen bent met de pil, kan het allemaal daarmee te maken hebben. Je krijgt in een keer allemaal hormonen binnen wat je lichaam niet gewend is. Het kan zyn dat je een wat zwaardere pil hebt, daar zyn automatisch de bijwerkingen wat zwaarder van dan van lichtere pillen. Die bijwerkingen gaan naar verloop van tijd ook weer over, zodra je lichaam er aan gewend is.

Ga je zelf wel aanwennen dat je écht op tijd elke dag je pil gaat slikken. Oftewel s'ochtend of s'avonds voor het slapen gaan..

Blijf je twijfelen, maak de 2e strip pillen nog even al en wacht op je onttrekkingsbloeding. Komt ie niet of duurt het te lang voor je gevoel, ga ff naar de kruitvat en koop een 2 voor €5 test.. lekker goedkoop en erg betrouwbaar!

Succes!
xKruimel

kruimel 07-10 om 12:09

Je kunt ook als je 'm nou echt vaak vergeet, je wekker op je telefoon elke dag op bijvoorbeeld 22.00u s'avonds instellen.. Dan vergeet je m echt niet!
Wat ik ook altijd deed was in myn tas een reserve strip stoppen. Blijf je onverwacht ergers slapen dan heb je altijd een pil bij de hand!

lexi (Gast) 07-10 om 12:27

Ok, dan wacht ik nog even anderhalve week ongeveer. Bedankt voor de info!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'help..' in het Zwangerschapsforum