heel graag jullie hulp mening

1 antwoord en 43286739x bekeken

anoniempje (Gast) 01-02 om 09:20

Hoi meiden

Ik hoop dat jullie mij een beetje willen helpen met jullie mening.

Ik heb een zoontje van net 1 en er komt hier 3 a 4 x in de week een meisje van net 2 waar ik op pas, maar al vanaf het begin wil ze niet echt contact met mijn zoontje ze is hier nu ruim 7 maanden en de laatste tijd lijkt het alleen maar erger te worden al ziet ze hem aankomen bij binnenkomst roept ze al nee nee...wij hebben een druk ondernemend mannetje al wil hij bijv. Met haar spelen word ze boos en slaat ze haar armen om haar middel..
Ik heb het hier ook al met haar ouders over gehad met de reactie van..laat het maar.
Maar het word er zo natuurlijk niet gezelliger op in huis.
Nu zit ik er erg over te piekeren om er mee te stoppen om de reden het meisje voelt zich duidelijk niet prettig bij en mijn zoon zelf ook niet.
Wat vinden jullie?

Ik heb de woorden meisje en zoon gebruikt om even anoniem te blijven.
Alvast bedankt.

Groetjes

reageer

Iza 01-02 om 12:51

Ons zoontje van bijna 2,5 heeft al een half jaar dat hij erg veel moeite heeft met het ergens anders zijn dan thuis. In het begin was het zelfs zo erg dat hij het een drama bij opa's en oma's vind en nu heeft hij het alleen bij onbekenden en dat gaat ook al een stuk beter. Naar mijn idee is het de manier van het kind om mensen te leren vertrouwen en eigenlijk ben ik wel blij dat ons zoontje daar zijn tijd voor neemt. Het is niet altijd even praktisch en gezellig maar hij zorgt wel voor zichzelf op die manier.
Ik snap dat het voor jou niet leuk is wanneer je oppaskindje het nu even niet kan vinden met jouw zoontje maar ik zou persoonlijk even doorzetten en misschien manieren bedenken zodat je ze wel samen kunt laten spelen. Ook is het belangirjk dat je er niet op in gaat wanneer ze heel hard nee roept en juist laat zien dat er geen dreiging is of iets om bang voor te zijn. Je doet gewoon je normale dingen en misschien kun je haar ouders eens met jouw kindje laten spelen waar zij bij is zodat ze ziet dat er niets bedreigends aan de hand is. Succes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'heel graag jullie hulp mening' in het Zwangerschapsforum