Wat moet ik doen? weg gaan? Of blijven

6 antwoorden en 42442080x bekeken

mama2014 (Gast) 11-07 om 22:22

3wk moet trouwens 31 weken zijn. Ik ben nu 31 weken zwanger

reageer

trotsemama 11-07 om 23:06

Je zit in een hele lastige situatie maar je moet nu niet alleen meer om jezelf denken maar ook om je kindje die er komen gaat. is dit een goede situatie voor de baby of zal de situatie beter zijn voor de baby als jullie uit elkaar zijn. Dat kun je het beste eerst op een rijtje zetten. Als jullie uit elkaar gaan kun je dan niet bij iemand voorlopig terecht totdat je een eigen woning hebt? Bijvoorbeeld je ouders, broer/zus andere familie, vrienden? als het huis van jullie samen is kunnen jullie er ook voor kiezen dat jij er blijft wonen. Als alleenstaande ouder (in nederland) heb je recht op bepaalde toeslagen en als je niet in de woning kan blijven zullen er wel woningen zijn die je financieel kunt hebben. 
Heb het er anders eerst met een naaste over wat er door je heen gaat. Die andere kent dan al je situatie en kan maakt het mee van dichtbij die zal je beter een advies kunnen geven. 

Heel veel succes en sterkte en probeer wel van je zwangerschap te blijven genieten en denk nu ook al om de baby in je buik. Stress is niet goed voor de kleine

Anoniem (Gast) 11-07 om 23:14

Hoii, 

Ik vind het heel vervelend voor je. Alleenstaande moeder zijn is niet makkelijk, maar wel mogelijk. Vraag jezelf af of jij je kind in zo'n situatie wilt grootbrengen. Als je het aan mij vraagt, zou ik zeggen snel weggaan. Maar jij hebt je eigen redenen om weg te gaan of juist te blijven en dat moet je voor jezelf op een rijtje zetten voordat je een beslissing neemt. 

Ik wens jou en je kindje het allerbeste toe.

madelene 13-07 om 14:31

Het is een moerlijke beslissing die alleen jij kunt nemen.
maar het belangrijkste is toch wel je kindje want opgroeien zonder vader is ook niet prettig voor het kind.
Elke beslissing die je neemt beïnvloed het leven van je kindje het gaat nu niet meer alleen om of jij met de vader kan leven maar ook om je kindje.
ik zou zeggen je kunt in relatie therapie als je het niet voor jezelf doet . doe het dan voor je kindje.
heel veel sterkte in ieder geval.
groetjes madelene

mama201 (Gast) 16-07 om 18:53

Hai hai dames,
Bedankt voor de tips,
Het is inderdaad een moeilijke situatie en ik ben er ook nog steeds niet uit. Madelene dat is juist waar ik mee zit. Mijn vriend wil niet in therapie, ik heb dit al meerdere malen gevraagd. En of ik moet blijven voor ons kindje vind ik zo moeilijk, ben ook bang dat ik de verkeerde keus maak. Als mijn eigen moeder 20 jaar geleden was weg gegaan bij mijn vader had dat mij en mijn broertjes en zusjes veel ellende bespaart, maar zei dacht dat blijven het beste was voor de kinderen. (Nu inmiddels gescheiden) daarom vind ik de keus moeilijk. Ik hoop eigenlijk dat er een oplossing is.. ik hou van hem, maar kan zo niet verder.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat moet ik doen? weg gaan? Of blijven' in het Zwangerschapsforum