En we gaan ervoor

9 antwoorden en 42361662x bekeken

Ashley 15-08 om 12:37

Hallo dames, daar ben ik weer. Sinds gisteren hebben mijn vriend en ik besloten aanngezien er veel veranderingen bezig zijn in ons leven dat we vanaf dec alvast spullen gaan kopen voor de baby. Ook al ben ik nog niet zwanger,willen we als het wel zo is niet moeten haasten en alvast de kleine spulletjes in huis hebben. Dat aangezien we bezig zijn met huizen en een bruiloft plannen voor 2016.Als we nu alvast kleine dingetjes kopen dan moeten we later alleen de grote dingen erbij halen. Eerst dachten we dat het vreemd zal zijn, dingen kopen zonder zwanger te zijn, maar ik heb gemerkt dat ik nier de enige ben. Zo heb ik een vriendin die de hele babykamer al ingericht heeft en alles al in huis heb, dus ook kinderwagen en echt ALLES. 

Nu is mijn vraag hoeveel van welke maat moeten we kopen? En zijn er meerdere mensen met een kinderwens die nog niet zwanger zijn die ook begonnen zijn met spullen kopen?

Gr en liefs, Ashley

reageer

Beertje 15-08 om 16:37

Hey meid,

Ik wil niet heel erg lullig doen maar ik raad het zeer sterk af. Wij hebben het ook gedaan. Nu 3 jaar later is er nog geen gebruik van gemaakt. Gelukkig kunnen wij het in Januari wel gaan gebruiken als alles goed blijft gaan.

Het idee lijkt heel logisch. Dan kun je beter apart gaan sparen voor je baby. Als je zwanger word heb je echt nog tijd genoeg om alles aan te schaffen.

Als je zwanger bent wil je dan weten wat het word? Dan is het vooraf kopen gewoon echt niet handig. Wil je het niet weten heb je aan 4/6 pakjes meer dan genoeg. Daar kom je de eerste week wel mee door.

Ik persoonlijk snap niet. Een mutsje of rompertje oke. Maar echt al een garderobe of zoals je vriendin is echt van de gekke en zeker niet normaal. Maar als jullie je er goed bij voelen gewoon doen!! Ik zou maatje 56 kopen.

Ashley 15-08 om 16:47

Ik begrijp je standpunt beertje en vind het erg voor je dat je zo lang geen gebruik kon maken van al die spulletjes. Ik begrijp dat het voor jou lullig was, maar dat betekent niet dat het zo is voor iedereen. Ik ken heel veel mensen die het me wel aanraden om te doen, want hoe dan ook komen de kosten dan niet hard aan. Ik zelf vind het ook prettig en handig. Zo ben ik dus nu eenmaal. En me partner is er helemaal mee eens. Dus dat is fijn. 

En ik vind hett niet prettig dat jij zegt dat het niet normaal is dat me vriendin al alles al heeft. Als zij zich daar prettig bij voelt en gelukkig van wordt dan zie ik het probleem niet. Dat jij zolang hebt moeten wachten betekent niet dat je zo moet reageren naar andere mensen toe. 

Gr, Ashley

Beertje 15-08 om 17:03

Het is misschien een beetje verkeerd over gekomen Sorry daarvoor.

Was denk ik een beetje te hard.

Wat ik bedoel te zeggen is dat het gebruikelijker is dat je gaat shoppen als je zwanger bent. En wat je vriendin betreft bedoel ik niet dat zij niet normaal is. Het is niet gebruikelijk. Misschien is dat een betere woord keuze.


Echter snap ik jullie wel. Maar toch raad ik het af. En dan niet alleen omdat het bij ons zo lang duurde dat wens ik niemand toe. Als het dan langer duurt, of het gaat mis. Is het door de spulletjes juist extra moeilijk. Spaar naast al die leuke dingen in jullie leven, huis en trouwen voor jullie toekomstige kindje. Zo kun je als het zo ver is lekker gaan shoppen voor de rest van de spullen.

Ik raad jullie aan om dan vrij basic te gaan kopen en maatje 56. Zo kun je het altijd opleuken met gelachtskleuren als jullie willen weten wat het word. Maat 50 is vaak te klein of net draagbaar. En koop niet te veel. In je kraamweek krijg je meer dan genoeg. Ook is het shoppen na de bevalling super leuk!

Nogmaals sorry.

Sophia 15-08 om 18:29

Ashley, ik ben ook van mening dat het beter is om spullen te kopen pas als je HOOG zwanger bent.
Ik was zo blij dat we na twee jaar eindelijk zwanger zijn geraakt, dat ik ook baby kleertjes begon te kopen. Bij 12 weken ging het mis. Nu heb ik spijt dat ik zo vroeg ben begonnen. Misschien is het bijgeloof, maar ik zou het niet doen.
Bovendien is het niet handig als jullie gaan verhuizen om alle spullen mee te nemen.
Maar ik lees tussen de regels dat je al beslissing hebt genomen en vraagt alleen wat, hoeveel en welke maat moet je hebben. Je hebt op internet van die handige lijstjes. Je kunt even googlen.

Veel succes met het zwanger worden!

Liefs,
Sophia

Sophia 15-08 om 18:51

Bovendien als je nu koopt, moet je neutrale kleuren kiezen. Het is toch veel leuker om doelgericht te kopen als je weet wat het wordt.

Muus86 16-08 om 12:30

Ik ben heel blij dat wij besloten hebben te wachten met spullen kopen. Na 9, 5wk bleek ons vruchtje te zijn afgestorven. Ik ben blij dat ik nu niet geconfronteerd hoeft te worden met baby spullen. Daarnaast was een motivatie van mij dat het ook nog wel eens een tweeling zou kunnen worden (dat kan altijd) en dan heb je een dure kinderwagen terwijl je eigenlijk een duo wagen nodig hebt. Over een jaar krijg je zo'n wagen niet meer verkocht voor de prijs dat je m gekocht hebt. Ieder zn eigen natuurlijk.

Muus86 16-08 om 12:32

Wij hebben overigens wel een spaarrekening speciaal voor de baby. Daar storten we maandelijks 100 euro op en dit doen we al bijna een jaar waardoor we straks een mooi start tarif hebben.

Muus86 16-08 om 12:32

Wij hebben overigens wel een spaarrekening speciaal voor de baby. Daar storten we maandelijks 100 euro op en dit doen we al bijna een jaar waardoor we straks een mooi start tarif hebben.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'En we gaan ervoor' in het Zwangerschapsforum