Spiraal eruit

14 antwoorden en 42116027x bekeken

lily 08-09 om 20:30

Ik heb donderdag mijn spiraal bij de gynaecoloog er uit laten halen. Ik heb een inwendige echo gehad en daar was op te zien dat mijn eisprong eraan kwam zei de gynaecoloog . Alleen nu ben ik zaterdag toch ongesteld geworden? Hoe zit dat? Snap er niks van.

reageer

Joy (Gast) 09-09 om 07:42

Hi Lily 
Het kan echt wel een tijdje duren dat je zwanger raakt hoor ei sprong of niet.

lily 09-09 om 20:06

Ik had ook niet verwacht zwanger te zijn of te worden Gelijk, maar omdat de gyn zei dat mijn eisprong er aan kwam vond ik het gek gelijk ongesteld te worden! Snap je? Dat was meer m'n vraag ... Hoe dat nou zit?! Maar wel bedankt voor je reactie !

lily 10-09 om 19:10

Niemand een Antwoord hoe het kan??

Josje 10-09 om 22:19

Wat voor spiraaltje had je? Ik heb zelf 2x de Mirena gehad. Bij beiden had ik bloedverlies na het er uit halen. Bij de tweede juist ook een paar dagen erna pas. Zou het kunnen dat het net als bij mij geen gewone menstruatie was, maar een reactie op het eruit halen?

lily 18-09 om 08:10

Hoi Josje, ik had ook de mirena. Vanaf 6 sept erg bloedverlies, maandag werd het minder en toen een klein weekje niks en nu al weer 3 dagen bruin oud bloed verlies, kleine beetjes!! Beetje gek he?

Beertje 18-09 om 08:48

Het komt heel vaak voor. Het is een reactie van jou baarmoeder op het verwijderen van het spiraaltje. Ik had ook de mirena, die van mij is verwijderd tijdens mijn menstruatie. Ik had een cyclus tijden de mirena. Vrouwen die geen cyclus hebben kunnen in het begin zonder mirena onregelmatig bloed verlies hebben. Ook kan het even duren voor je weer op regel bent en voor je zwanger bent. Bij mij duurde het meer dan een jaar. Je lichaam gewoon even de tijd geven.

Josje 18-09 om 09:25

Beertje heeft inderdaad gelijk. Het duurt echt even voor het allemaal weer op orde is na de Mirena. Niet fijn natuurlijk...

Beertje 18-09 om 10:15

Ik las op internet en kreeg van de artsen te horen de de Mirena geen effect meer heeft als hij verwijderd is. Toch laat de praktijk heel wat anders zien. Geef het een aantal maanden de tijd.

lily 19-09 om 23:58

Bedankt voor de reActies, ik zal geduld moeten hebben... Maar het blijft nu oud bruin bloed... Hoe kan ik het beste m'n cyclus bepalen? Heeft ovu testen zin nu denken jullie?

Beertje 20-09 om 09:11

Je kunt je cyclus nu niet bepalen. Je bent echt aan het opstarten. Ovu testen hebben nu geen zin. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Die komt dan meer voortuit dat je er dan wel heel erg veel mee bezig bent. Wat dan ook weer van invloed kan zijn. Geef jezelf 3 maand de tijd om op te starten. Heb je bij 5/6 maand nog geen duidelijkheid kun je altijd beginnen met ovu testen. Word je in die 6 maand helemaal niet ongi of blijf je dat oud bloed verlies houden zou ik wel even naar de ha gaan. Heel veel suc6 en sterkte met wachten! Heb geduld!

Beertje 20-09 om 20:52

Haha ja dat herkennen veel vrouwen! Als ze eenmaal beginnen dan het liefst ook gelijk. Klussen heeft altijd zin. Maar alleen als jullie zin hebben Je weet niet wanneer je je ei hebt bruin verlies is oud je cyclus kan dan gewoon door lopen. Gewoon lekker op 2/3 keer per week klussen dan heb je de grootste kans. Ook als je je cyclus nog niet kent, dan is het juist in je voordeel!

lily 21-09 om 09:02

Joh, had er nooit over nagedacht dat je cyclus dan gewoon door loopt. Het is idd oud bloed dus het zou kunnen. Maar daardoor kan je niet makkelijk je ei ontdekken wanneer die zou zijn. Maar ik doe het dus niet ivm dat bloed verlies. Zonde verspilde maand ben in bang volgens de calculator zouden afgelopen dagen m'n vruchtbare dagen zijn. Al kan je er niks van zeggen nog omdat m'n spiraal er nog maar net uit is.

Beertje 21-09 om 09:14

Tijdens oud bloed verlies loopt naar mijn idee je cyclus gewoon door. En volgens mij ook als je baarmoeder reageert op het verwijderen van. Een maand is pas verloren als je er niks aan hebt gedaan. En zo moet je het eigenlijk niet zien. Je kan nu nog eigenlijk helemaal niks met die calculators, ook berekenen die een gemiddelde wat niks zegt over jou eisprong. Er heeft bijna geen enkele vrouw haar ei op dag 14 als ze een cyclus heeft van 28 dagen. Daarom adviseren de vruchtbaarheid artsen en de gynaecologen ook om 2/3 keer per week te klussen. Dan heb je de meeste kans op een natuurlijke spontane zwangerschap. Als er ritme komt in je cyclus kun je ongeveer bepalen wanneer je je ei hebt. Probeer je te ontspannen de eerste maanden en er lekker van genieten dat jullie bezig zijn. Het kost nou eenmaal wat tijd.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Spiraal eruit' in het Zwangerschapsforum