zwanger en lijnen

3 antwoorden en 41829801x bekeken

Anoniem (Gast) 08-10 om 12:56

Hallo allemaal,

Ik hoop dat jullie mij aub kunnen helpen
Ik ben de afgelopen maanden behoorlijk streng wezen lijnen, met maaltijdvervangers en ben er ruim 15 kg mee afgevallen.
mede omdat ik geen gezond gewicht heb en wij een kinder wens hebben. Nou tot onze verbazing kom ik er net achter dat ik in verwachting ben. (Heeel blij natuurlijk heel overwachts maar zo gewenst!) Alleen ik voel me nu zo slecht en schuldig door mijn 'dieet' stop er nu gelijk mee, maar kan/kon dit kwaad denken jullie? Ben er zo onzeker.over.

reageer

elsie (Gast) 10-10 om 21:29

Gewoon vanaf nu gezond eten en foliumzuur slikken. Dat je een dieet gevolgd hebt verander je niet meer maar lijkt me niet zo veel kwaad kunnen omdat je nu gestopt bent. Nu gewoon lekker gezond eten en gaan genieten van je zwangerschap !!

Anoniem (Gast) 11-10 om 09:52

Idd vanaf nu gezond gaan eten. Je kan hier niks aan veranderen dus je moet je niet schuldig voelen.
Misschien kun je wel contact opnemen met een diatiste. Niet om af te vallen maar om jou te helpen in een gezonde voeding en ze kan je misschien helpen tijdens je zwangerschap. Wat wel en niet teveel of te weinig is.

Edith 13-10 om 10:58

Allereerst: proficiat met je zwangerschap!
En wat Elsie en andere Anoniem ook zeggen: je hoeft je niet schuldig te voelen en je kunt vanaf nu gewoon weer genoeg en gezond gaan eten. Een ongeboren kindje is net zo'n parasietje: het pikt van mama wat het nodig heeft  Zeker als het nog zo klein is, hoef je niet bang te zijn dat het een tekort heeft opgelopen. Pas als je heel langdurig en streng lijnt tijdens de zwangerschap (voor je lijf vergelijkbaar met een hongersnood), zou dat een issue kunnen worden, en dat is gelukkig niet zo in jouw situatie.

Hou er wel rekening mee dat je in de komende tijd waarschijnlijk vrij snel gaat aankomen. Je hebt streng gelijnd en bent snel een heleboel kilo's verloren, waarbij helaas altijd het jojo-effect op de loer ligt. En vanwege de zwangerschap zelf ga je natuurlijk ook aankomen. Dus dat alles bij elkaar kan best even schrikken zijn. Weersta de neiging om dan toch maar weer te gaan lijnen; bespreek eventuele zorgen over je gewicht zeker ook met je verloskundige/gynaecoloog.
Succes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger en lijnen' in het Zwangerschapsforum