Zwanger en nu?

8 antwoorden en 41305008x bekeken

Amber (Gast) 14-11 om 13:31

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier op het forum. Ik ben er net een uur geleden achter gekomen dat ik zwanger ben. Ik ben 20 jaar dus mijn vriend en ik schrokken wel even. Maar wat is nu de vervolgstap? Ik ben helemaal niet ervaren met een zwangerschap dus ik zou niet weten hoe nu verder.

Ik hoor het graag!

reageer

kruimel 14-11 om 17:59

Hoi

Ik weet niet hoe je tegen de zwangerschap aankijkt, maar ten eerste dus gefeliciteerd..

Het enige wat je moet doen (als je in NL woont althans) is een verloskundige bij jou in de buurt zoeken..
Heb je er eentje gevonden welke je aanspreekt, kun je een afspraak maken voor een intake gesprek en een echo. Vanuit dat gesprek word alles vanzelf duidelijk over hoe en wat er verder gaat gebeuren en wat je moet regelen.

Wil je eerder duidelijkheid dan zou je een afspraak met je huisarts kunnen maken. Hij/zij kan je ook informatie geven waar je allemaal op moet letten en evt. een verloskundige aanraden.

Wat je ook het beste kan doen (niet verplicht, wel wenselijk) is ff een potje foliumzuur gaan kopen bij een drogisterij/apotheek. Dit om bepaalde afwijkingen bij de baby tegen te gaan.

Hoop dat je er wat aan hebt, als je verder vragen hebt, stel ze gerust!

Succes xkruimel

Amber (Gast) 14-11 om 18:25

Dankjewel voor je antwoord. Wij willen het heel graag houden inderdaad heb vandaag gebeld voor een afspraak bij de verloskundige en 4 december heb ik mijn eerste echo dus dat is echt heel spannend aangezien dit ons eerste kindje is. Ik heb vandaag drie testen gedaan en ze waren allemaal heel duidelijk positief dus ik neem aan dat ik echt zwanger ben of niet?

kruimel 14-11 om 18:49

Ooh nou hartstikke goed! Dan hoef je voor nu verder niets te doen, behalve een beetje letten op wat je eet en doet en wennen aan het idee natuurlijk komt helemaal goed.

En Ja, als je 3 positieve testen hebt, ben je inderdaad zwanger.

Xkruimel

Edith 14-11 om 21:05

Proficiat met je zwangerschap! Je zegt dat jullie wel even geschrokken zijn, en je bent nog jong. Mocht je praktische problemen voorzien, bijv. met studie, financiën of huisvesting, dan kun je het beste ook op zoek gaan naar specifieke hulp hiermee. Vraag het eens aan je verloskundige, die kan je vast aan wat adressen helpen.

Amber (Gast) 14-11 om 21:31

Wat betekend eigenlijk die eerste afspraak en echo bij de verloskundige. Want ik heb allemaal verhalen gehoord over vrouwen die hun eerste echo hadden en dat het hartslagje van de baby er niet was en nu ben ik hier ook heel bang voor dat het bij mij misgaat ik ben wel jong maar toch.

Anoniem (Gast) 14-11 om 21:45

Ja Edith klopt het was namelijk zeker niet gepland mijn vriend is 18 en ik 20 we wonen wel samen maar financieel hebben we het niet breed. We houden het kindje wel want het is van harte welkom alleen ben ik wel heel bang voor complicaties die op kunnen treden

kruimel 14-11 om 21:48

Tja, schrikken dat je zwanger bent is een ding, maar de angsten die nu volgen zijn eigenlijk veel vervelender.. Elke zwangere heeft ze!
Het komt idd wel eens voor dat het hartje niet klopt bij een eerste echo, das heel erg kut (ook wanneer een zwangerschap misschien niet gepland is) maar het enige wat je kunt doen is rustig afwachten en er het beste van hopen. Je leeftijd zegt hier helaas helemaal niks over, tenzij je boven een bepaalde leeftijd bent. Eet en leef gezond en niet te veel stress is het belangrijkste..

Verder is het een intake gesprek over je (medische) achtergrond, woonsituatie, relatie etc etc etc en krijg je tips en folders over de zwangerschap mee.
Verder moet je ook bij je verzekering doorgeven dat je zwanger bent en je moet (/mag? Weet niet of t verplicht is eigenlijk) kraamzorg aanvragen maar ook dat kun je allemaal bespreken tijdens dat gesprek.
Net als de punten die edith noemt, als dit van toepassing is natuurlijk

Voor nu; lekker rustig aan en aftellen tot 4 december!

Edith 17-11 om 10:00

W.b. kinderen en financiën: een baby/klein kind hoeft helemaal niet duur te zijn. De meeste benodigdheden kun je tweedehands kopen (of krijgen, vraag eens rond in je omgeving). De baby wordt gratis meeverzekerd met jou of je vriend voor ziektenkosten. Huismerk luiers voldoen prima. En als je borstvoeding geeft, kost het eten voor je baby ook helemaal niks (behalve misschien dat je zelf een beetje meer gaat eten ). Als hij/zij eenmaal vast voedsel gaat eten, kan dat ook prima zonder potjes - je kunt in principe een baby vanaf zes maanden mee laten eten van je eigen normale eten - wel tot zijn eerste verjaardag zonder zout/kruiden.
Wat het lastigste is, is om opvang te regelen terwijl jullie zelf aan de studie dan wel het werk zijn. Dat is uiteraard niet gratis als het niet door ouders/familileden wordt gedaan, en dat is o.h.a. de grootste kostenpost. Dus hopelijk kun je daar iets voor vinden in je informele omgeving of met professionele (budgetterings)hulp. Want zeker als je nog studeert, is het echt heel belangrijk om dat af te maken.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger en nu?' in het Zwangerschapsforum