Blij maar ook bang

11 antwoorden en 41280344x bekeken

Anoniem (Gast) 16-11 om 12:56

Mijn vriend en ik zijn er vrijdag achter gekomen dat we zwanger zijn van ons eerste kindje. We waren natuurlijk hartstikke blij maar al snel sloeg de angst toe bij mij. Ik krijg telkens horror scenarios in mijn hoofd zoals dat het hartje niet klopt of daf er iets anders is waardoor ik miskraam krijg. Wij willen namelijk heel graag dit kindje en ben zelfs bang dat de drie positieve testen vals waren. Is dit normaal deze angst hebben andere vrouwen hier ook last van?

Ik hoor het heel graag!!!!

reageer

jessica (Gast) 16-11 om 15:19

Hoi hoi
Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap!
Het is normaal hoor ik heb het ook.
2 december krijg ik de eerste echo. Ben ook bang dat niet goed is.
Heel spannend we wachten af maar als niet goed zal zijn dan ist vaak beter dat het lichaam het afstoot denk ik dan maar.
We gaan gewoon van het beste uit zal vast goed zitten! Als de echo geweest is en hartje klopt dan is het optimaal genieten!

Ambertje1105 16-11 om 15:26

Ja dat zeker wij kunnen ook alleen maar erna uitkijken dat straks de echo geweest is en alles goed is haha! Ik voel me in ieder geval wel echt zwanger ben erg emotioneel misselijk in de ochten en word vaak wakker met ontzettende rugpijn. Hoop voor ons allebei dat de echo's goed gaan verlopen.

jessica (Gast) 16-11 om 17:56

Ja inderdaad 2 december hebben wij de echo spannend ben dan 8 weekjes! Wanneer hebben jullie de echo?

Ambertje1105 16-11 om 18:40

4 december hebben wij onze eerste echo dan zijn wij ook ongeveer 8 a 9 weekjes zwanger ben echt heel zenuwachtig en het duurt ook nog zo lang

jessica (Gast) 16-11 om 19:02

Leuk!!
Ja ons geduld wordt echt op de proef gesteld hihi

Ambertje1105 16-11 om 19:05

Dat zeker kan niet wachten tot ik een gezond hartje hoor !
Heb jij nu ook al last van kwaaltjes?

jessica (Gast) 16-11 om 21:15

Tot nu toe alleen heel moe verder helemaal niets Gelukkig.
Hopen dat daar bij blijft
En jij? Voel je je beetje goed?
Me vorige zwangerschap was echt tot 15 weken heel veel overgeven nu gelukkig niet

Ambertje1105 16-11 om 22:37

Ooh dat valt gelukkig nog mee ! Ik heb hele erge last van obstipatie en ik heb wat krampen in mijn buik en inderdaad erg snel en moe. Mijn vriend vind het wel grappig dat ik nu al last heb van mijn emoties en heel snel huil.

Nikki 17-11 om 01:17

Gefeliciteerd!! Wat fijn voor jullie. Die angst ken ik wel en het is normaal hoor. Maar elke keer dat je het hartje hoort kloppen tijdens de controles dan weet je dat het goed gaat. Ik zou zeggen doe maar voorzichtig en geniet van je zwangerschap.

Nikki

Ambertje1105 17-11 om 10:23

Hallo Nikki, bedankt voor je reactie! Ik denk ook dat die angst komt omdat het ons eerste kindje is dus ik zou ook niet weten wat ik kan verwachten en ik kan me ook nog niet echt voorstellen dat het zo is omdat ik natuurlijk nog geen echo heb gehad! Ook ga ik zelfs door met dromen over dat het niet goed afloopt. Maar mijn vriend zegt ook al je bent heel jong dus de kans op een miskraam is ook nihil ik probeer me daar ook gewoon aan vast te houden en naar 4 december toe te leven!!!

madelene 17-11 om 18:14

Hoi anoniem zelf eigenlijk nooit gehad angst of alles wel goed zou zijn of dat soort dingen maar kan het me bij een ander best voorstellen als je dat hebt
Maar probeer die gedachtes weg te duwen en probeer vertrouwen te hebben in je lichaam.
Probeer ook om juist positief te denken en dat het kindje jou heeft uitgekozen om bij geboren te worden dat klinkt misschien heel zweverig of spiritueel maar het helpt wel om vertrouwen te krijgen in dat alles gewoon goed zit
En probeer ook om vroeg in je zwangerschap al contact te maken met het kindje want het kindje staat nu al in verbinding met jou emoties en gedachtes
Dus probeer te zeggen in gedachten Hoe blij je bent dat je dit kindje mag dragen en dat je blij bent met de komst van het kindje en dat het kindje welkom is dat zijn allemaal dingen die het kindje ook voelt en wat ook een stukje rust geeft .
Maak plaats voor positieve gedachten en probeer negatieve gedachten en angsten overboord te gooien
Heel veel geluk in je zwangerschap
Groetjes madelene

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Blij maar ook bang' in het Zwangerschapsforum