Over tijd

1 antwoord en 41253928x bekeken

Esther (Gast) 12-12 om 11:32

Dag dames,

Vandaag ben ik 40 weken en 5 dagen zwanger. Ik heb het gevoel dat het nooit gaat gebeuren. Hoewel iedereen zegt dat je vooral bezig moet blijven en niet moet gaan zitten wachten, is dat helaas onmogelijk. Ik begin me ook wel zorgen te maken. Ze beweegt nog goed, maar toch. Heb in mijn omgeving al 2 keer meegemaakt dat het hartje van de baby in de laatste weken stopte met kloppen. Dus ik wil gewoon heel erg graag dat het begint.
Als het niet vanzelf op gang komt, komt de vk me maandag strippen en indien nodig word ik het weekend erna ingeleid. Maar de zorgen blijven... is dit herkenbaar voor iemand?
Esther

reageer

Nienke (Gast) 12-12 om 12:00

Beste Esther, wij hebben altijd met onze verloskundige afgesproken dat we niet over tijd wilden gaan omdat daar altijd risico's aan verbonden zijn. Met 40 weken zou bij ons de bevalling opgewekt worden. Gelukkig is dat 2x niet nodig geweest maar het geeft wel aan hoe we er over denken.Als ik jou was zou ik vandaag nog een afspraak maken met een gynaecoloog voor een second opinion. Ik zou zeker door laten meten hoe veel vruchtwater je nog hebt en of de doorbloeding van de placenta allemaal nog goed is. Dan heb je een veel betere basis om te beslissen of je tot maandag wilt wachten met strippen of dat het wellicht toch verstandiger is om de baby te halen dit weekend.

Liefs Nienke

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Over tijd' in het Zwangerschapsforum