bv bij hervatten werk

4 antwoorden en 39517159x bekeken

snoes 25-07 om 07:02

Hoi, woensdag beval ik van mijn baby en start ik met bv. Ik hoop dat Alles vlot verloopt.
Normaal blijf ik thuis van mijn werk totdat mijn baby 6 maand oud is. Ik zou graag, voor zo ver het mogelijk is, bv geven tot aan een jaar. Is dat haalbaar om aan 6 maand dan te beginnen kolven als ik terug start met werken of zal mijn bv terug lopen? Of blijf ik beter dan nog wat langer thuis zodat de bv stabiel is?

reageer

Amy 25-07 om 08:05

Hallo snoes,

Het zou haalbaar moeten zijn. Ik geef ook nog bv aan mijn zoon van tien maanden en werk weer sinds hij 3 maanden was.
Je hebt het recht om tot je baby 9 maanden is 1/4 van je werktijd te gebruiken om te kolven/baby te voeden. Ik kolfte en gebruikte er maar 1/8 van werktijd voor. Ik heb geen teruggang gemerkt in mijn bv. Enige puntje was dat ik een borst heb waar met de kolf niet veel uitkwam maar die liet ik voor werktijd en gelijk na werktijd legen door zoonlief. Ik kolfte sowieso genoeg voor de gemiste voedingen als ik aan werk was.
Nu kolf ik inmiddels niet meer op werk. Maar de fles overdag is ook van zijn schema af. Taalt er niet meer na. Maar s ochtends en s avonds geef ik nog gewoon bv. (En op mijn vrije dagen vaak ook 1x gedurende de dag,dan vraagt hij er wel om)
Ik vond het allemaa? prima haalbaar

kruimel 25-07 om 18:23

Hoi,

Mijn melkproductie is wel teruggelopen toen mijn dochter 11 weken was en ik weer ging werken.
Ik heb het uiteindelijk nog tot 6 maanden vorgehouden maar toen had de productie echt een dieptepunt bereikt en ben ik gestopt.

Het hoeft zoals Amy hierboven zegt geen probleem te zijn, maar ik zou toch wel voor je gaat werken een aantal keren kolven. Niet om het kolven zelf maar wel i je kindje uit een flesje te laten oefenen.

Succes alvast!

Xkruimel

Amy 26-07 om 21:13

Wat kruimel zegt is zeker waar. Al ruim voordat je gaat werken zou ik sowieso beginnen met afkolven en flesjes geven zodat je baby en jij daaraan kunnen wennen. Er zijn trouwens ook wel hulpmiddelen als kolven op je werk niet zo goed gaat. Speciale neusspray, foto van je baby. Ik had een geluidsopname gemaakt die ik kon terug luisteren (huilend dus goed voor productie)

Emmetje (Gast) 27-07 om 18:56

Het is goed om al te oefenen met kleine beetjes kolven en uit een flesje melk te geven met een paar weken. Ik ben met 3,5 eeer gaan werken met kolven en heb tot ruim een jaar bv gegeven.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'bv bij hervatten werk' in het Zwangerschapsforum