Keizersnede of natuurlijk bevallen?

5 antwoorden en 38145353x bekeken

lanama 25-12 om 06:21

Hallo allemaal!

Ik ben 37 weken zwanger en heb gisteren een afspraak in het ziekenhuis gehad om te praten over de bevalling. Mijn eerste dochter lag in stuitligging en ook van haar wilde ik natuurlijk bevallen maar aangezien ze tijdens die bevalling niet indaalde is het toen toch een keizersnede geworden. Ik heb daarna altijd gezegd dat de volgende een geplande keizersnede zou worden, maar je raad het al, sinds ik weer zwanger ben wil ik eigenlijk liever natuurlijk bevallen en dat heb ik gisteren dus ook aangegeven. Maar ik ben nu opeens echt heel bang. Ook omdat het heel goed zou kunnen dat mijn man het niet red om bij de bevalling aanwezig te zijn. Ik heb nu het beeld dat ik alleen daar lig, het weer niet lukt en ik weer met spoed de OK binnen word gereden, alleen nu alleen. 
Nou moet ik zeggen dat het personeel ook de vorige keer echt heel fijn werkte en me gerust heeft gesteld op elk moment, maar toch. Ik heb nu alleen de ervaring van de eerste. Heeft iemand ervaring met natuurlijk bevallen van een tweede na een eerdere keizersnede? Momenteel kan ik alleen nog denken aan een litteken dat open scheurt en vraag ik me af of ik niet gewoon voor een geplande ks moet kiezen (ook omdat mn man er dan wel op tijd bij kan zijn). 

En, tot slot, wat een vraag voor een zwangere vrouw zeg . Ik ben zo wispelturig deze zwangerschap, ik vind het al lastig te bedenken wat ik 's avonds ga koken .

reageer

jes 25-12 om 07:44

Hoi lanama 

Ja ik herken het mij eerste was ook stuit en gehaald met keizersnede. Mijn tweede was ook stuit en een dag voor de geplande keizersnede toch gedraaid.
Dat was even shock want alles was al gepland en ook hij hou gehaald worden uiteindelijk toch een gewone bevalling gehad wat mij achteraf heel erg mee viel.
Nu 6 jaar later zwanger van nummer 3 ik kreeg de keus gewoon of keizersnede mijn voorkeur lag toch bij keizersnede want mijn man werkt veel in buitenland en ik was zo bang dat hij er niet optijd bij zou zijn.
Ik ben toch goed gaan na denken en zag meer voordelen bij een natuurlijke bevalling wat ik uiteindelijk toch heb gedaan.heel blij want manlief was erbij en ons meisje is in 3 uurtjes tijd geboren heel snel dis maar ik was super goed te pas en meteen weer op de been wat volop genieten was van ons wondertje.
Blijft lastig maar mijn gevoel voor natuurlijke bevalling is toch mijn voorkeur

Heel veel succes en dat jullie snel mooi wondertje in de arme hebben

lanama 27-12 om 11:51

Bedankt voor jouw reactie. Ik denk dat ik dat ook ga proberen en dan hopen dat alles loopt zoals gewenst. ??

Miss Butterfly 28-12 om 16:36

Moest het toch niet zo lopen dan kunnen ze alsnog ingrijpen  volg je gevoel. Zelf mag ik helaas niet kiezen: keizersnede hier mijn bekken is te smal. Het herstel schijnt de tweede keer nog zwaarder en trager te zijn daar zie ik dus best tegenop. Daarvoor alleen al, al kan dat met een gewone bevalling ook wel tegenvallen schijnbaar.

Ster 18-01 om 00:23

Hey miss butterfly,

Ik snap wel dat ze zeggen dat een tweede keizersnee zwaarder is dan de eerste. Maar ik heb dat heel anders ervaren. Ik kon bij de eerste pas na twee weken weer voor me zelf en mijn zoon zorgen. Was een spoed keizersnee. En bij de tweede was ik na de kraamweek al weer op de been. En bij mij derde ging het helemaal super snel toen heb ik 24 december mijn zoon gekregen en tweede kerst dag mocht ik al weer naar huis ook omdat mijn zoon het zo goed deed.

Het kan dus ook anderom zijn wel denk ik dat het scheelde dat die andere twee geplande waren en ik van de voren zo veel mogelijk rust heb genomen. En heb geprobeerd dat er zo min mogelijk stres was voor mij zo heb ik er bij mijn tweede voor gezorgd dat de baby bij me mocht zijn op de uitslaapkamer. En bij de derde heb ik een zogezegde 'natuurlijke' keizersnee gehad. Nou die was echt zoooo fijn die zou ik echt iedereen aanraden ze doen hem nog niet in elk ziekenhuis dus het is ff bellen en mischien een stukje verder rijden maar echt een hele bijzondere en fijne ervaring.

Liefs

Miss Butterfly 31-01 om 16:32

Nog nooit van gehoord zelfs... googelen! :-)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Keizersnede of natuurlijk bevallen?' in het Zwangerschapsforum