Extreem bang voor de Bevalling.

12 antwoorden en 37601242x bekeken

bloempjuh 19-02 om 10:25

Hallo Dames,

Momenteel ben ik in de 37ste week van mijn 2e zwangerschap aangekomen, buiten wat standaard zwangerschaps- kwaaltjes een goeie zwangerschap heel fijn dus.
Echter is het zo dat ik al 2 weken amper tot niet slaap en vol zit van spanning... spanning voor de bevalling.

Het is niet dat ik bang ben voor de weeen voor de pijn die die mee brengen of andere gekke dingen, de vorige keer lukte me dat ook dus dat gaan we 'gewoon nog een keer doen' . 
Mijn vorige bevalling is opzich ook soepel en snel verlopen, in de nacht 'wat rug pijn'  wat steeds een beetje erger werd, smorgens om half 7 in het ziekenhuis aangekomen en de rug weeen werden steeds pijnlijker, rond 9 uur werden mijn vliezen gebroken gevolgd door een weeen storm wat erg heftig was en om 13:16 is mijn gezonde zoon ter wereld gekomen, prachtig dus een vlotte bevalling.

Nu is het zo dat ik tijdens het persen vreselijk maar dan ook echt vreselijk uit gescheurd ben, veel vrouwen zeggen dit niet te voelen tijdens de bevalling, echter voelde ik dit dus wel.
Het was zo extreem dat zelfs de gynaecoloog moest overleggen hoe het te hechten en of het wel verstandig was te hechten.
Ze hebben niet alles gehecht omdat ze bang waren alleen maar meer stuk te maken en ik gevoelloos zou worden op plekjes waar je dat liever niet zou willen.

Nu 6 jaar later het is geheeld maar er mist een stuk in mijn binnenste schaamlippen, ook heb ik nog wel pijn op de plek waar het zo extreem was echt vreselijk.

Nu met de volgende bevalling in aantocht ben ik zo extreem bang wat er nu kapot zou gaan, hoeveel pijn ik deze keer er aan overhoud en omdat ze de vorige keer al niet met zekerheid konden zeggen of het goed zou komen en of ik nog gevoel zou hebben ben ik helemaal bang dat deze bevalling alles kapot maakt.

ik ben extreem  bang om weer zo uit te scheuren, en zie dan ook heel erg tegen de bevalling op.
Ik weet ook niet zo goed wat ik er mee doen moet, iedereen zegt maar ach het komt wel goed het is toen ook gelukt.. ja dat klopt het is toen ook gelukt maar jullie weten niet wat ik er aan heb overgehouden.


heeft iemand hier ervaring mee of tips ?

reageer

marnie (Gast) 20-02 om 23:10

Lieve meid,

Mijn tip..al is dat ook ingrijpend. Een keizersnee aanvragen op grond van jouw heftige verhaal.
Ik hoop van harte dat hoe je bevalling ook zal zijn, je dit bespaard blijft!

Super veel succes!

Ik had zelf een klein scheurtje aan binnenste schaamlip, en vond dat al naar!

bloempjuh 23-02 om 17:41

bedankt voor de reactie dames, vandaag een gesprek gehad met de verloskundige en we hebben het hierbij uitgebreid over mijn angsten gehad, deze snapte ze volledig en heeft geprobeerd me gerust te stellen.
Ze heeft me uitgelegd dat ze bij een 1e bevalling het hoofdje een tijdje 'op spanning laten staan' daarmee bedoelde ze dat het hoofdje er voor het eerste gedeelte uit is maar nog niet helemaal en dat ze dit dat even zo laten zodat moeder even adem pauze heeft en de huis rustig op kan rekken.
alleen dat bij sommige vrouwen daar de huid TE strak voor is en dan kapot scheurt, normaal echter naar binnen en in extreme gevallen vind het een andere weg zoals dit helaas bij mij het geval was.

Ik moet nu een geboorte plan opstellen en daarin aangeven mijn angsten en dat ik dus niet wil dat het hoofdje op spanning word gebracht omdat dat het moment is waarbij de meeste vrouwen uitscheuren..

ik ben nu nog steeds totaal niet gerust gesteld want ze gaf zelf al aan dat het zeker kan dat ik weer uitscheur..
een keizersnede doen ze niet opverzoek dus er zit niks anders op dan proberen mijn angst te onder drukken.. al voel ik nu alweer de pijn terwijl ik er aan denk

Isa 24-02 om 19:41

Och jee meid dat is wel vervelend.
Ik wist helemaal niet dat ze dat deden hopelijk doen ze dat nu niet weer want dat zou wel heel vervelend zijn. 
Misschien neemt dat geboorteplan een gedeelte van je angesten weg. Dat hoop ik echt! Met angst je bevalling ingaan lijkt me echt vreselijk.ik zelf keek er ontzettend naar uit. Dat klinkt heel gek maar zat al met 32 weken met weeën en heb weeënremmers gehad. Hele zware zwangerschap. Ik hoop echt dat de angst minder word!
Veel succes!!

a (Gast) 24-02 om 20:42

Hier hetzelfde verhaal ook flink uitgescheurd. Ik werk zelf bij de gynaecologen en weet dus wat de toekomst kan brengen verzakking e.d. maar mijn gynaecoloog zei heel simpel je bent al een keer bevallen en dus is de poort al geopend. Van verschillende artsen gehoord dat het helemaal niet wil zeggen dat het bij een tweede ook zo gaat. Maar het blijft spannend. 
Succes!

lieve 05-03 om 14:42

Ben benieuwd hoe je bevalling verloopt

miss butterfly (Gast) 09-03 om 22:14

Het zal ook vanzelf gaan. Op die moment heb je volgens mij geen tijd om angst te hebben. En ik denk inderdaad dat de tweede keer minder erg zal zijn. een kzsnede kan volgens mij wel als de angst echt extreem wordt maar dat moet de gynae beoordelen. Ik heb zelf een keizersnede gehad (wegens te smal bekken) en ik moet je helaas wel meedelen dat het geen geweldige oplossing is: met pech doet dat ook pijn (zoals bij mij. Verdoving hielp maar was niet alomvattend) en het herstel kan langzaam gaan als je pech hebt (opnieuw: zoals hier). Ik kijk dus ook niet uit naar de bevalling maar weet wel dat het op dat moment gewoon over me heen zal komen en dat ik dus gewoon mee moet met 'the flow'. Ergens stelt me dat gerust.

Bianca 10-03 om 11:11

Een andere optie die hier nog niet staat maar ook niet heel erg fijn is dat ze een knip zetten. Je moet wel worden gehecht en is niet fijn maar dan zetten ze de knip wel naar de goede kant en uiteindelijk heb je dan helemaal geen last meer dat je ooit een knip hebt gehad. 

Misschien kun je dat vragen of ze dat willen doen als ze merken dat de huid teveel onder spanning staat zodat je in ieder geval niet uitscheurd.

bloempjuh 11-03 om 14:40

hallo dames,
dank voor jullie reacties!

Ik ben inmiddels bevallen van een prachtige dochter, en ik kan niks anders zeggen dan dat de bevalling reuze mee gevallen is ! '' gelukkig ''
Van af de eerste wee tot ze op de wereld was heb ik er een kleine 4uur over gedaan met weeen die heel goed waren op te vangen, bijna te makkelijk. Voor ik het wist zat ik op 10 cm ontsluiting en kwam het moment waar ik zo bang voor was het persen. Helaas was ik dit nog niet vergeten en durfde het dan ook niet de verloskundige heeft er echt tegen moeten praten mij zover te krijgen, ik heb mijn kracht er niet achter durven zetten en raakte licht in paniek ik was te bang.
uit eindelijk was ik het ook wel zat en werd ik boos op mezelf en zette ik door 1 pers en ze was er uit ! 
En gelukkig is alle deze keer heel gebleven.
ongelooflijk wat een verschil ik kan het nog steeds niet helemaal bevatten maar zo kan het dus ook, buiten wat vermoeidheid voel ik me super en kan ik me niet voorstellen dat ik enkele dagen geleden bevallen ben.

Bianca 11-03 om 21:36

Wat fijn dat deze bevalling goed is gegaan! 

Gefeliciteerd met jullie dochter en nu lekker genieten

hartje 11-03 om 21:50

Wat fijn om je positieve bericht te lezen. Ik hoop dat het bij mij ook zo zal gaan. De hele zwangerschap heb ik nu al last van mijn onderkant omdat er meer bloed doorheen gaat en meer opgezet is. De littekens en beschadigingen van de eerste bevalling zijn goed te voelen. Ben ook bang dat deze bevalling alles erger gaat maken maar dat hoeft gelukkig dus niet! Ik hoop het zo!!

Gefeliciteerd met jullie kind, geniet ervan!

bloempjuh 11-03 om 22:03

" Wat fijn om je positieve bericht te lezen. Ik hoop dat het bij mij ook zo zal gaan. De hele zwangerschap heb ik nu al last van mijn onderkant omdat er meer bloed doorheen gaat en meer opgezet is. De littekens en beschadigingen van de eerste bevalling zijn goed te voelen. Ben ook bang dat deze bevalling alles erger gaat maken maar dat hoeft gelukkig dus niet! Ik hoop het zo!!

Gefeliciteerd met jullie kind, geniet ervan! "
hartje



het kan dus ook goed gaan. ik hoop voor je dat je het zelfde als mij mag ervaren ! 
probeer tijdens de bevalling dit je niet in de weg te laten staan zoals ik dit wel bij het persen deed.. 
Ik gun je een zelfde ervaring als mij... heel veel succes

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Extreem bang voor de Bevalling.' in het Zwangerschapsforum