2de kindje, thuis of in ziekenhuis bevallen medische indicatie?

3 antwoorden en 37193141x bekeken

jes 04-04 om 13:07

Hoi Allemaal,
Ik ben 11 wkn onderweg van mijn 2de kindje. Hardstikke blij en voel me goed! Bij mijn Zoontje Mees, inmiddels 2, was ik van het begin af aan zeker. Ik wil thuis bevallen. Dit verliep prima maar ik bleef steken op 9 cm en moest uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis voor een keizersnee. Bleek dat hij verkeerd lag en de "draai" niet kon maken. Achteraf vond ik het allemaal prima, hij was er en we waren gelukkig. Maar nu... ik ben al gekroond tot medische indicatie, en nu blijkt dat je dan in het ziekenhuis moet bevallen. Ik zie het helemaal niet zitten om daar "mijn ding" te moeten doen. Al dat klinische gedoe.. ik blijf liever thuis,  maar ja.. Met gierende banden en persdrang in de auto was nou ook geen feestje. Wie van jullie dames kan mij helpen wat meer inzicht te geven in de mogelijkheden. Ben jij toch thuis gebleven? Of pas laat naar het zh gegaan? Of misschien naar een kraam hotel gegaan? Ik hoor graag jullie verhalen en advies.. ik heb nog wel even de tijd ????..

reageer

Nancy (Gast) 04-04 om 20:34

ik heb ook een medische indicatie ivm chronische hoge bloeddruk. Mijn bevalling word dus ook ingeleid tussen de 37 en 38 weken. Heb al 1 dochtertje van bijna 2.

Moet zeggen dat ik het wel als prettig heb ervaren in het ziekenhuis. Werd niet hele tijd gestoord door binnenlopend personeel. Na het plaatsten van een ballonkatheter was het 24 uur afwachten en dan controle toen is meteen me water gebroken. Hele lieve verloskundige. Dus de medische onderzoeken tijdens de bevalling viel dus wel mee gelukkig. 

Na een keizersnede heeft je baarmoeder een zwakkere plek ik weet ook niet of ik dat thuis aan zou durven......

kruimel 04-04 om 20:41

Ik geloof dat je niet eens thuis of in een kraamhotel mág bevallen, om de gezondheid van je kindje maar ook zeker voor jezelf.. Zou dat risico zeker weten niet nemen!!!!
Ik zou overleggen met je vk wanneer je naar het ziekenhuis 'moet'. Vanaf hoe veel cm ontsluiting bedoel ik dan.

Als er bij deze bevalling geen complicaties zijn, zullen ze echt niet de hele bevalling met tig man rond je bed staan. Ook in het ziekenhuis kun je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken.

Nancy (Gast) 05-04 om 13:01

idd, als alles goed verloopt komt er af en toe een verloskundige kijken hoe het gaat en de bevalling zelf was bij mij ook maar 1 verloskundige en 1 verpleegkundige bij dus dat viel reuze mee. 

En tja ik zou zeggen wat moet moet alles voor de gezondheid van je kindje toch

Je kunt reageren op dit onderwerp '2de kindje, thuis of in ziekenhuis bevallen medische indicatie?' in het Zwangerschapsforum