Stuitligging, hoe bevallen?

1 antwoord en 32128940x bekeken

mamavan2 30-07 om 18:40

Hoi hoi! Ik heb een vraag! Ik ben momenteel 27 weken zwanger. En ik vroeg me af hoe het zit als je kindje in stuitligging ligt hoe dat dan gaat bij de bevalling. 
Ik persoonlijk wil dan een keizersnede. Min eerste dochter is met vacuüm geboren omdat ze klem laag achter het schaambeen. Mijn 2e dochter is geboren zonder hulp en na een normale zwangerschap. Nu zwanger van de derde en het houd me toch een beetje bezig, mede omdat mijn eerste klem heeft gezeten. Ik moet er niet aan denken dat het loodje geboren is en het hoofdje komt klem te zitten. Ik wil geen traumatische toestanden.
Ik weet dat het kindje meestal voor de bevalling alsnog goed komt te liggen. Dit was bij mijn tweede dochter ook het geval. Zij is met 35 weken spontaan gedraaid. 
Maar hoe zit dat met verzekering? Als de artsen zeggen: och het is je derde dus dat komt wel goed terwijl ik dan een keizersnede wil. 

Beetje warrig allemaal maar hopelijk kan iemand mij hier wat duidelijkheid over geven. 

reageer

Anoniem (Gast) 31-07 om 13:05

Bespreek het met je verloskundige of gynaecoloog. er bestaat een kans dat je zelf mag kiezen als het een stuitbevalling wordt 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Stuitligging, hoe bevallen? ' in het Zwangerschapsforum