Zware inleiding

11 antwoorden en 29780691x bekeken

Mamainjanuari (Gast) 23-01 om 09:58

Hallo allemaal,
Ik heb een verhaal over mijn inleiding (die nu nog steeds bezig is) dat ik graag even met jullie wil delen. Mede omdat ik de hoop een beetje aan het verliezen ben.

Zondagochtend 8.30 werd ik gevraagd mij te melden voor mijn inleiding met als reden een te klein kindje. Rond 9.30 zat de ballonkatheter erin, alles zat namelijk nog potdicht zoals ze dat zeggen. Ik moet zeggen dat het inbrengen voor mij echt hels was. Heb me gelukkig met puffen kunnen ontspannen. Een uurtje of 2 na het inbrengen, ging het wel weer en was ik ook weer in staat om een paar stukjes door het ziekenhuis te lopen.

De volgende ochtend hoopvol het onderzoek in. Bleek de ballon niet meer goed te zitten.. weten natuurlijk niet voor Hoe lang. Alles zat nog potdicht. Bmm stond nog naar achteren. Alleen een beetje een verweekt tuitje. (Had ik al) dus helemaal niets opgeschoten. Ik liet me hier niet door demotiveren en hoopvol opnieuw de ballon in laten brengen. Deze keer deed het inbrengen nog veel meer pijn. Ze hebben het ook 3x opnieuw moeten doen.

Nou uiteindelijk zat dus die volgende ochtend om 8 uur de nieuwe ballon erin. Vanaf 8 uur tot vanmorgen vroeg rond 8 uur voorweeën/krampen gehad van gemiddeld 1.5 min per keer. Kwamen onregelmatig. Ene keer 4, dan 8, dan 10 min er tussen. Maar waren zo sterkt dat ik ze al weg moest puffen. Dus zeker geen pretje.

Heb voor de nacht 2 paracetamols (hielpen helemaal niets) en een slaappilletje gekregen. Heb uiteindelijk nog een uurtje of 5/6 geslapen dus dat was wel fijn.
Vanmorgen heb ik dus weer inwendig onderzoek gehad. Baarmoedermond wel al iets zachter, maar nog niet verstreken. Maar wel 1cm ontsluiting. Nou ik sprong bijna een gat in de lucht. Nou moet na 48 uur zo'n ballon eruit. Als het dan nog niet genoeg is, gaan ze over op een andere methode. Maar omdat onze kleine meid extra klein is, willen ze liever nog een keer doorgaan met de ballon. De gel zouden ze niet zo goed op kunnen reageren.

Dus opnieuw ballon inbrengen. Deze keer dubbel zo veel water in de ballon. En net voor het inbrengen mijn slijmprop verloren. Inbrengen was nog minder prettig deze keer.. had tranen in mijn ogen staan. Puffen hielp niet. Zijn er uiteindelijk ook 20 min mee bezig geweest, want t werkte echt gewoon niet mee.

Nu weer afwachten. De voorweeën/krampen zijn nog erger geworden. Regelmatigheid zit er nog steeds niet in. Ben nu al zo lang bezig met die buik en rug krampen. Ik ben het gewoon even echt zat. Moet minstens 2cm ontsluiting en een half verstreken bmm hebben om de vliezen te kunnen breken. Dan wachten ze even af wat mn lichaam doet en anders een infuus met weeënopwekkers.

Ik ben echt bang. Ik heb nu 24 uur deze krampen. Deze doen al echt pijn. Als de bevalling straks nog veel en veel erger wordt, ben ik bang dat ik het gewoon niet aankan. Normaal heb ik zo'n mentaliteit niet. Zeker omdat er een grote kans is op weeën stormen met zo'n infuus.

Ik weet het echt even niet meer.

Kan iemand mij helpen?

reageer

Betty (Gast) 23-01 om 10:25

Och meis wat naar! Ik heb een halve dag weeen gehad thuis een toen was ik nog amper opgeschoten en toen ik in het zh kwam dus een ruggenprik gevraagd. Gelukkig maar want mn kindje lag er achteraf totaal verkeerd voor en het heeft nog een nacht geduurd voor een spoed ks. 
Wees proactief in wat jij wil, vraag naar je opties ook voor pijnstilling en druk evt zelf wat door. Het is wel jouw lijf. Wij hebben de ks zelf doorgedrukt, de arts stond nog wat te dralen, maar wij waren het zat en onze jongen zat er niet meer lekker. Maak afspraken zodat het voor jou te overzien is. Tot hoe laat deze stap en wat als dit niet werkt. 

Betty (Gast) 23-01 om 10:29

Mn moeder had een helse bevalling, mn zus een hele zware met inleiden. Die van mij was pittig, maar ik heb er geen trauma aan over gehouden dus probeer voor zover mogelijk het samen te doen en niet over je heen te laten komen. 

anoniem22 23-01 om 13:55

Je mag echt wel aangeven an het personeel
Dat je er even door heen zit en het zwaar heb miss kunnen hun samen metjou na een mogelijkheid kijken in het moment? Tuurlijk is een bevalling zwaar maar het hoeft absoluut geen trauma te worden mijn bevalling duurde 30 uur en ik dacht steeds laat maar niet zeuren want het zou e wel by horen zelf Hern infuus voor de ween opwekkers hebbe se 4 keer verkeerd geprik tot me moeder moest ingrijpen m.. dus achteraf heb ik echt spijt dat k het Maarn heb laten gebeuren.hoe is het nu op het moment?

Hartje 23-01 om 17:00

Meid dat zit allemaal niet mee zo te lezen! Ik vond m'n weeen ook pittig 1 per 5 min en ik schrok toen ik hoorde dat ik er 2 of 3 per 5 min moest gaan krijgen! Dat kun je je dan niet voorstellen. T ging, maar wel met behulp van pompje. Super fijn die pijnstilling, je doet echt het werk nog maar zo kun je het dan volhouden. Maak het bespreekbaar! 

Little Jack 23-01 om 17:42

Pff krijg al koud zweet als ik het zo lees!
Ik heb ook een ballon gehad en was inderdaad geen pretje maar bij mij kwam het veel sneller opgang.
De moment dat ze die inbrachten begonnen eindelijk mijn weeen, want mijn water was al 20 uur gebroken en mijn weeen kwamen maar niet daarom een ballon. En na 12uur had ik gelukkig mijn kleine spruit in mijn armen.
Maar heb wel epudurale gevraagd na 6 uur dat de ballon was opgestoken de pijn was niet meer te houden. Dus zeker op tijd aangeven. Ze hebben dat voor iets uitgevonden!

Heel veel succes!
Groetjes
Nathalie
www.littlejack.be

Mamainjanuari (Gast) 23-01 om 21:51

Hallo allemaal,

Ondertussen nog geen stap verder. Jeejj! 

Ze weigeren een extra inwendig onderzoek te doen om naar de ontsluiting te kijken. Willen ze morgenochtend pas doen.

Weet niet of ik aan de weeën gewend ben geraakt (enigszins dan) of dat ze wat minder erg geworden zijn. Ze zijn er nog wel in ieder geval. Ik weet het even niet meer hoor.

Probeer t nog even vol te houden zonder pijnstilling totdat de bevalling echt begint zegmaar.

Ben echt tegen een keizersneden normaal. Nu heb ik echt zoiets. DOE MAAR. Heb ik der zo in mn armen.

anoniem22 23-01 om 21:57

Huh zit er een risico aan het inwendig onderzoek ? Is toch alleen vingers erin opentrekken kijken hoever het kan.. kleine moeite lijkt me zo. Echt vervelend als Het zolang moet duren hopelijk zetten de weeen een beetje door en als je het niet houd schaam je echt niet voor pijnstillers hoor! Ik dacht van te voren wil echt geen rugheprik en na 14 uur weeen en op paar cm te blijve zitten kreeg ik van de vk het advies na het ziekenhuis te gaan voor pijnstillers want ik schreeuwde het uit. Tegenwoordig zijn ze zover ermee dat het echt geen probleem is ik wens je heel veel succes! Je kan dit hopelijk heb je snel je uk in je armen!

Mamainjanuari (Gast) 23-01 om 22:03

Ja lijkt mij dus ook een kleine moeite. Het is puur gewoon het protocol.. 

anoniem22 11-02 om 20:57

Hoe is het afgelopen ?

Eileen (Gast) 12-10 om 11:27

Bij mij ook een ellende met het inleiden.. ik wist niet dat dit soms zoooo lang kon duren.
bij mij besloten we om in te leiden ivm een juist te groot geboortegewicht.  Baarmoedermond ook erg ver naar achteren en nog potdicht. Tabletten gehad maar zonder succes dus nu ook een ballon. Bij mij was dat inbrengen ook een hel, vanwege die naar achter gekantelde bmm konden ze er gewoon niet goed bij. Meerdere pogingen maar uiteindelijk gelukt. Deze zit er nu al 48 in en ook nog steeds zonder succes.. ik heb nu al 4 nachten in het ziekenhuis geslapen en kan nog steeds niet aan de bevalling beginnen…. 
Als je bmm nog niet voldoende rijp is kan je gewoon nog niet ingeleid worden en zullen we geduld moeten hebben. Alleen kut dat we ondertussen wel die krampen van de ballon etc hebben
Ik schrijf dit ook vanuit het ziekenhuis.. hopelijk heb ik snel succes! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zware inleiding' in het Zwangerschapsforum