Keizersnede op verzoek

3 antwoorden en 27848490x bekeken

Anoniem (Gast) 11-06 om 12:57

Beste leden,
mijn vraag is als volgt: wie heeft er ervaring met ziekenhuizen die mee willen werken aan een keizersnede op verzoek? Ik ben op zoek naar een ziekenhuis die hieraan mee wil werken, graag de namen van ziekenhuizen zodat ik gericht contact op kan nemen.
Kleine achtergrond: zo'n 7 jaar geleden ben ik via de natuurlijke weg bevallen. Deze bevalling heb ik als afgrijselijk ervaren. Ik heb altijd al extreme angst voor pijn gehad. Ik doe alles om pijn waarop ik geen controle heb te vermijden. Zo hoefde ik in het ziekenhuis maar één keer bloed te prikken (ze deden alles samen) tijdens de zwangerschap omdat ik daar zo bang voor was. 
De bevalling is op verschillende fronten misgelopen, het ziekenhuis heeft een aantal grove fouten gemaakt. Ik zal niet op alles ingaan, slechts op een gedeelte. De ruggenprik duurde niet alleen heel lang voordat hij gezet kon worden, hij is ook nog eens niet goed geprikt. Gevolg: werkte slechts gedeeltelijk en was binnen no-time steeds uitgewerkt. Nog ruim een half jaar had ik een verdoofd gevoel in één van mijn benen en het gevoel is sowieso nooit meer hetzelfde geworden. 
Ik heb aan de antibiotica gelegen, aan de zuurstof, er is misgeprikt. Uiteindelijk is er besloten tot een knip. "Daar voel je niks van". Nou, degene die dat zeggen hebben hem zelf nog zeker niet meegemaakt. Dat gevoel, dat geluid. Nee, ik vond het niet mooi om mijn kind uit mij te voelen glijden. Het was afschuwelijk. Het enige wat ik had was pijn. Vervolgens als je denkt alles gehad te hebben moet je nog even gehecht worden. Weer een prik, weer werkte de verdoving niet goed. Ik kon de naald en de draad precies door mijn huid voelen glijden. Veel bloed verloren en ik heb er lang over gedaan om lichamelijk weer de oude te zijn. 
Ik weet dat een keizersnede lichamelijk niet zonder risico's is. Maar dat was deze bevalling ook niet. En de psychische klap die ik hiervan gekregen heb is ook niet zonder risico. Ik hoef niet te horen dat ik psychische hulp moet gaan zoeken. Hoewel ik dagelijks vol afgrijzen terug denk aan deze bevalling, heb ik er in het dagelijks leven geen last van. Nu ik echter weer zwanger ben, zorgt dit wel voor problemen. De angst voor de bevalling is zo extreem groot, dat ik nu al er donder op kan zeggen dat het mij niet eens gaat lukken om er doorheen te persen. Ik blokkeerde de vorige keer volledig door de pijn en ik weet van mijzelf dat dit altijd gebeurd. En heel eerlijk, ik wil niet door die pijn heen persen, ik wil dit niet nog eens meemaken. 

reageer

Anoniem (Gast) 11-06 om 13:04

Ik heb de 29ste een afspraak bij de gynaecoloog met hetzelfde verzoek dus ik volg even! 
Bij mij wel om een andere psychische reden maar ik hoop dus ook dat ze dit voor mij willen doen. Bij een keizersnede ga ik nog steeds de ene paniekaanval na de andere doen maar dan komt mijn baby op z'n minst minder in gevaar. Dat is wat telt!

Anoniem (Gast) 11-06 om 13:35

Heel veel succes en sterke alvast met jouw gesprek de 29e. Ik hoop voor je dat dit gaat lukken!

proud_mommy 11-06 om 23:25

Probeer uz leuven

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Keizersnede op verzoek' in het Zwangerschapsforum