Kindje onvolkomen stuit

14 antwoorden en 27962503x bekeken

madame 15-06 om 13:28

Hoi allemaal,

Ik ben nu bijna 37 weken zwanger en vorige week kwamen ze er achter dat de kleine in een onvolkomen stuit ligt, van de week een uitwendige versie gehad maar deze is helaas mislukt..
Dinsdag afspraak gepland staan bij de gynaecoloog voor een gesprek!
Nu is mijn vraag wat zijn jullie eventuele ervaringen met een keizersneden?
Ik ben best sportief en vind t ook leuk om een feestje te bezoeken, omdat ik nu zwanger ben en begin juli uitgerekend ben had ik expres begin sept pas een feestje gepland staan om zo toch weer ff tijd voor mezelf te hebben! Zou dit mogelijk zijn denken jullie met ongeveer 8 weken herstel na een keizersnede?
Ik wil niet raar overkomen maar vind t ook belangrijk dat ik zelf nog wat leuks kan doen, en mn dingen kan blijven doen! Alles voor de gezondheid van t kindje natuurlijk, en een stuitbevalling wie heeft hier ervaringen mee?

Ik kijk uit naar de reacties

reageer

hubbel (Gast) 15-06 om 13:39

Hoi hier bij een tweeling een volkomen stuit van de tweede. Ik vond het pittig met persen, kon net goed voelen wat ik moest doen (twas mn derde dus dan wel wat ervaring). Totaal 8 min geperst dus nog niet gek. Mag je in stuit bevallen? Gewone bevalling heeft natuurlijk wel voorkeur op keizersnede ivm herstel.

madame 15-06 om 13:53

Ik hoor dinsdag of ik gewoon mag bevallen maar had me een beetje ingelezen en je leest toch dat 40% alsnog een spoed keizersnede krijgt ook is de kans dat t kindje zuurstof tekort komt groter.. maar ben je 8 weken na een keizersnede wel weer zo goed als hersteld? Ik ben zeker niet iemand die kan stil zitten namelijk merk dat nu al in mn verlof!

Orchidea 20-06 om 12:29

Een natuurlijke bevalling lijkt me enorm risicovol dan, inderdaad i.v.m eventueel zuurstof tekort. Ik denk dat het ook qua vrouw verschilt, het ene lichaam herstelt sneller dan het andere, alleen lijkt me dat je naar 8 weken echt wel aardig op de been bent!

Babydoll 16-07 om 20:33

Hoi madame hoe is de bevalling verlopen ???

madame 17-07 om 21:38

Hoi babydoll
Ik heb weeen gekregen en ben nkg bevallen door middel van een ks Ik ben nu 3 weken verder en gaat steeds beter kan iniedergeval uit de voeten! Heb je ook een ks gepland? De eerste 2 weken vond ik heel zwaar omdat je je lichamelijk best slecht voelt

Babydoll 18-07 om 09:43

Hoi madame gefeliciteerd!! Nee ik heb geen ks ingepland ik heb gekozen voor een normale bevalling en nog aan t afwachten tot die eindelijk wilt komen vandaag controle !!

Orchidea 18-07 om 14:04

@Madame Toch een kz dus! Fijn dat je aan de betere hand weer bent. Onze dame ligt ook nog in stuit, en in het zkh was gezien dat ze weinig vruchtwater meer om zich heen heeft. Invallen gaat ze dus hoogstwaarschijnlijk niet doen. Ik wil geen versie laten doen, dus ga uiteindelijk ook voor de kz. Ik vind het wel erg spannend allemaal. Ene keer baal ik ontzettend dat ik hoogstwaarschijnlijk niet op de natuurlijke manier ga bevallen, en de andere keer vind ik het wel prima, de natuur heeft er zo voor gekozen dat ze niet wilt draaien. Had je geen twijfels? 

madame 18-07 om 18:42

@orchidea ik heb me er heel rot om gevoeld maar meer doordat ik zo lang uit de running ben, maar ik heb een week voor de geplande data weeen gekregen dus heb dat ook kunnen ervaren en daar ben ik achteraf wel blij om! 
Waar zie je tegen op? De ks zelf of het herstel?

Orchidea 18-07 om 22:00

Ik heb nog nooit een operatie gehad. Dus dat vind ik opzich heel angstaanjagend.. herstel ben ik niet zo bang voor, dat hoort erbij, ik ben de helft van de zwangerschap toch al niet 100% door complicaties, dus dat herstel komt wel goed, daarna hopelijk lekker weer de oude. Ik ben van de ene kant ook bang dat het kindje het niet goed gaat doen, omdat je ze toch “haalt”, bij een natuurlijke bevalling geeft het kindje een seintje. Sowieso is het mijn eerste kindje dus ben ik overal nogal zenuwachtig voor denk ik!

madame 20-07 om 06:55

@orchidea ik had t geluk dat de kleine zich zelf al aan bood omdat ik weeen had, ons zoontje heeft/had ook door dat hij zo lang in stuit had gelegen een bolling aan zn achterhoofdje dit is blijkbaar kenmerkend hoeft je kindje niet te hebben maar kan wel, dit was ook mn eerste operatie maar ze staan met 10e daar en houden je heel goed in d gaten, ruggenprik viel ook echt mee ik vond t infuus vervelender en de katheter. Blijft je man ook in t ziekenhuis slapen de eerste 2 dagen? 

Orchidea 24-07 om 13:47

@madame Dat klinkt wel goed, dat er zoveel mensen zijn en in kunnen grijpen mocht het alsnog mis gaan. Morgen hoor ik wat de stand van zaken is, of ons kindje nu wel gedraaid is. Ik ben bang van niet, maar hou wel hoop, dan word ik door gestuurd naar de gynacaloog en zullen we wel een datum bespreken. Wij hebben nog een jonge hond thuis, als mijn schoonouders die week niet op vakantie zijn willen ze haar wel ophalen, anders moet mijn man thuis slapen aangezien mijn ouders zelf een hondje hebben en wel willen oppassen overdag maar snachts simpelweg niet kunnen. Het is dus nog even afwachten, maar morgen hoor ik hoe verder! Ben jij al een beetje hersteld en doet je kindje het goed?

madame 24-07 om 14:07

@orchidea ik heb ook een hond en dat is wel balen want die kan je dus zelf niet uitlaten, ik ben nu 4 weken verder en moet zeggen dag het een stuk beter gaat ben alleen nog wel snel moe maar zal over 2 weekjes ook weg zijn volgende week weer op controle bij de gyn. 
Wanneer ben je uitgerekend? 

Orchidea 24-07 om 14:32

@madame Klopt, wij hebben ook nog een jonge hond die ontzettend hard trekt, ik kan nu niet meer met haar gaan lopen omdat ik continu harde, pijnlijke buiken krijg. Dat doe ik dus niet meer. Mijn ouders willen de tijd wel opvangen en langskomen voor haar, ze zal smiddags toch uitgelaten moeten worden. Mijn man was er helemaal van overtuigd dat de kraamhulp tevens de hond zou uitlaten, maar een ieder heeft hem al uitgelegd dat kraamhulp voor moeder en kind is. Ik ben 24 augustus uitgerekend! Spannend. Heb je nog vaak een controle bij de gynaecoloog ?

madame 24-07 om 22:49

Oeh laatste loodjes dus! Mijn kraamhulp liet de hond wel uit dus is denk net bij welke organisatie je zit en wie je in huis krijgt. Ik heb toevallig volgende week een controle ben dan 5 weken geleden bevallen mn zoon heeft begin aug een echo van sn heupen dat doen ze altijd bij een stuit ligging. Een tip probeer er nuchter in te gaan en efht de eerste 2 weken lekker je rust pakken dat scheelt echt een hoop 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kindje onvolkomen stuit' in het Zwangerschapsforum