Volkomen stuitbevalling

2 antwoorden en 27698243x bekeken

Britt (Gast) 07-07 om 08:54

Hallo!
Maandag ben ik 37 weken zwanger en ons kindje ligt in volkomen stuitligging, ze hebben het gister geprobeerd te draaien en dat is niet gelukt. Donderdag hebben we een gesprek over bevallen of keizersnede, maar zijn er mensen die een volkomen stuitbevalling hebben gedaan? Ik lees alleen op forums over half volkomen of onvolkomen stuitbevallingen. 

Groetjes Britt 

reageer

*Lotus* 07-07 om 09:31

Hallo Britt lijkt lastig.. Maar ik zou niet kiezen voor een normale bevalling maar echt een keizersnede maar goed dat ben ik..
Hier een artikel over stuitbevalling. succes
https://www.babyopkomst.nl/article/stuitligging/

Liefs en alvast een goede bevalling gewenst wat je ook beslist.

Hartje 07-07 om 09:42

Hoi ik heb een volkomen stuit bevalling gehad, 2e vd tweeling. Er was dus al een kindje gepasseerd via hoofdligging, er zat een half uur tussen hen. 
Ik vond het pittig met persen, sws ook overweldigd van de eerste die super snel geboren werd, maar ik voelde niet goed hoe ik moest persen. Je werkt eerst voetjes/billetjes naar buiten en pas toen het rugje naar buiten ging kon ik effectief persen omdat ik voelde dat er wat gebeurde. Het hoofdje is draaide ze zo zo'n beetje er uit en daar was ie! Ik heb 't liefst maar een hoofdligging! Maar 't was wel te doen (6 min persen tegenover de 2 min vd hoofdligging, maar die was ook al ingedaald).
Luister goed naar de adviezen van je gynaecoloog, die kent jouw situatie het beste en kan passen advies geven. En naar jezelf, zie jij 't zitten? 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Volkomen stuitbevalling ' in het Zwangerschapsforum