Overgeven tijdens bevalling

12 antwoorden en 27050011x bekeken

Coconut 17-08 om 06:39

Ik heb een erge fobie voor overgeven en mijn bevalling komt er binnenkort aan.. ben dus best wel zenuwachtig! 

Graag zou ik willen weten wie van jullie wel of niet heeft moeten overgeven tijdens de bevalling. 

Van degene die het niet hoefden, had je dan ook een lege maag (minder gegeten) voor de bevalling? 

Van degene die het wel moesten, hadden jullie voor een bepaalde pijnstilling gekozen? (Vraag me af of het spugen vooral te make heeft met de weeen of ook met bijwerkingen van pijnstilling)

reageer

Mijn (Gast) 17-08 om 07:01

Niet gespuugd. Had wel ruggenprik. Eetlust was eerst erg, toen ik trek kreeg heb ik even gewacht tot na de bevalling.

Ukke 17-08 om 13:05

Niet overgegeven en verder gewoon gegeten. Wel een ruggenprik gehad. Maar ik denk dat het per persoon verschillend is of je wel of niet moet overgeven. Heb niet het idee dat pijnstilling hier veel mee te maken heeft.
Maar je bent op dat moment echt niet bezig met waar je van te voren bang voor bent (ik tenminste ) 
Je bent dan zo druk met de rest van je lichaam dat je niet meer met de angsten in je hoofd bezig kunt zijn.

kirstnn 17-08 om 14:29

Hier wel overgegeven en ruggenprik gehad, maar ik begon al over te geven zodra ik weeën kreeg en dat is heel de bevalling doorgegaan. Dus dat is echt zo verschillend!

Maria (Gast) 17-08 om 14:53

Ik denk dat je er niets van kan zeggen van te voren. Ik had wel gegeten, want ik wist niet dat ik een paar uur later zou bevallen. Ik moest toen we in het ziekenhuis waren 2x overgeven. Heb geen pijnstilling ofzo gehad. Maar was ik wel voor dat gegaan dan was het overgeven nog steeds daarvoor geweest, want het was net nadat we in het ziekenhuis waren aangekomen. 
Wat ik begreep tijdens mijn zwangerschapscursus is dat het overgeven een manier is van je lichaam om je op de bevalling voor te bereiden, zodat alles wat niet nodig is er uit is. 

kruimel 17-08 om 15:04

Hier bij beide bevallingen over gegeven, beide geen pijnbestreiding.
Ik moest overgeven zodra ik ging liggen, toucheren was daardoor niet echt leuk maar gelukkig bijna niet nodig door de snelle bevallingen  
Beide bevallingen waren s nachts en de dag ervoor normaal gegeten.. 

Kat 17-08 om 16:41

Ik heb beide keren niet overgegeven. Bij de oudste had ik niet gegeten en bij de jongste wel, dus dat maakte niet zoveel uit. Denk vooral dat het per persoon heel verschillend is.

Anoniem (Gast) 17-08 om 18:12

Hier geen ervaring maar wel een vraagje. hoe heb je de zwangeesczwa aangepakt overleefd? Hier ook een intense schrik van overgeven en we zijn sinds 2 maanden aan het proberen en elke keer ik een test doe krijg ik een paniekaanval want die moest maar eens positief uitslaan...
En mijn kinderwens is zo groot 

Red_tears 17-08 om 20:42

Bij de eerste overgegeven tijdens de bevalling. Maar dit had een andere oorzaak. Wij zijn de avond toen de weeën opkwamen nog naar een doopfeest geweest en ik kon het eten niet zo goed verteren. Vooral de tomatenroomsoep kwam eruit ????

Coconut 17-08 om 21:40

Hoi anoniem, ik snap je heel goed. Ik was ook heel bang voor de zwangerschap en heb ook heel lang met kinderen gewacht, mede omdat ik niet durfde. Ik ben ondertussen drie keer zwanger geweest. Heb 1 zoontje en 1 kindje verloren met 14 weken en nu dus weer zwanger, allemaal in n tijdsbestek van twee jaar. Bij de eerste twee zwangerschap ben ik ook erg misselijk geweest, heb niet overgegeven al zat ik er wel een paar keer heel dicht tegen aan.. had een voorraadje medicijnen tegen misselijkheid altijd bij me en nam ze geregeld. Bij de bevalling van mn eerste kindje heb ik ook in het ziekenhuis injecties gekregen tegen overgeven uit voorzorg. Ben geen seconde misselijk geweest. Maar toen woonde ik nog in het buitenland, in NL doen ze er wat moeilijker over om medicijnen voor te schrijven, vandaar nu mijn angst. Dezd derde zwangercshap ben ik trouwens helemaal niet misselijk geweest, dat kan dus ook! 

Anoniem (Gast) 18-08 om 15:43

Ik heb tijdens de bevalling 1 keer moeten overgeven, maar dat was vooral water en de dextro's die ik had genomen. Veel meer zat er toen niet in me maag want ik had nog niets gegeten gezien ik vroeg in de ochtend begonnen was en absolute geen trek had in eten. (direct na de bevalling aan het bunkeren geweest  had echt honger toen)
Ik heb zelf niet zo'n last van het overgeven, het lucht mij meestal op als het een keer gebeurd. 
Ook tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap regelmatig boven de wc gehangen maar kon daarna altijd gewoon weer eten. Had dan ook echt wel weer trek. Maar goed in de zorg moet je ook een beetje tegen die dingen kunnen, anders is het werk soms lastig.

Coconut 19-08 om 12:20

Hmm niet echt een verband dus met een volle of lege maag of met pijnstilling... is t dan puur op goed geluk? Hopelijk werkt de medicatie! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Overgeven tijdens bevalling' in het Zwangerschapsforum