Stuitbevalling

4 antwoorden en 22030115x bekeken

Tiffa'y (Gast) 23-09 om 19:34

Goeieavond

Ik heb waarschijnlijk al alle bestaande chatrooms gelezen maar hebt toch besloten om zelf eens de vraag te stellen.
Ik ben momenteel 36+1 weken zwanger van mijn eerste kindje. Ze ligt momenteel in onvolkomen stuit. Ik heb ook een mislukte draaipoging achter de rug en volgens de gyne zal ze niet meer draaien omdat ze met haar poepje al wat ingedaald is.
Ik heb een uur een gesprek gehad met twee gynaecologen van het stuitteam van Maria Midlares. Alle criteria (gewicht, breedte van het bekken, conditie van baby,...) werden bekeken en ik kom in aanmerking voor een stuitbevalling. Na wikken en wegen en duidelijk gehoord te hebben dat er niet meer of minder gevaar is voor mijn beebje hebben we beslist om voor een stuitbevalling te gaan. Nu is mijn vraag eigenlijk gewoon wanneer de weeen op gang gekomen zijn bij jullie stuitje. Ik vraag me af of er een verband is tussen een stuit en overtijd gaan, of dat je ook vroeger kan bevallen dan je uitgerekende datum (kwestie van me mentaal een beetje voor te breiden) ????

reageer

Anne 23-09 om 22:01

Geen ervaring mee maar denk dat het niks uitmaakt.. gezien je met een gewone bevalling ook volledig overtijd kan gaan of spontaan al bij 37 weken. Verschilt per persoon en kan me niet anders voorstellen dat dat bij een stuit bevalling anders is

Floor (Gast) 23-09 om 22:06

Van harte met je zwangerschap en wat spannend dat het eindelijk zo ver is! Ook fijn dat je een besluit hebt genomen, ik heb de laatste weken van mijn zwangerschap zo getwijfeld, dat ik maar weinig genoten heb van mijn buik en de laatste veilige weken van de baby in mijn buik. Ik wist allang dat de baby niet zou draaien. Ik heb moxa therapie gedaan, een draaipoging, heel veel gesprekken en uiteindelijk toch voor een ks gekozen. Wat ik mega stom vond, want ik vind dat je de start van een leven niet zo zou moeten plannen. Ik heb dus geen idee hoe dat zit met weeen. Ik was 39+1 en er was echt nog geen sprake van ook maar iets wat op een bevalling zou lijken. Bv kwam daardoor ook voor geen meter op gang.   Veel geplande ks worden tussen week 39-40 gepland. Ik weet niet of dat is omdat ze niet vaak veel eerder worden geboren.
Ik wens je iig veel succes en ik zal t vooral zoveel mogelijk over je heen laten komen en straks genieten van je prachtige kindje. 

Hartje 24-09 om 13:41

Hier een stuit bevalling gehad (in gang gezet en de borstvoeding kwam wel op gang, dat heeft niks te maken met een te vroege bevalling) en was wel te doen. Vond het wel heel anders voelen dan een gewone bevalling. Dan ben je druk met het hoofd en volgt de rest, nu komt de rest en moet je nog even hard ad bak voor het hoofd. Maar je kunt het vast! 

Floor (Gast) 24-09 om 20:29

Ik bedoelde juist doordat ik een geplande ks kreeg, het daardoor niet goed op gang kwam. Bij een stuitbevalling of een ingeleide bevalling is dat natuurlijk anders en er zijn ook zat mensen bij wie bv na ks wel goed loopt, maar goed dat was het onderwerp niet. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Stuitbevalling ' in het Zwangerschapsforum