Mijn ervaring met pijnloos bevallen

5 antwoorden en 19610695x bekeken

Jinky 25-05 om 16:02

Goede morgen,

Ik wil heel graag mijn ervaring delen.
Ik ben 2x bevallen met veel pijn en angst en 2x bevallen zonder pijn, ontspanning en overgave.
Dit verschil is zo groot, dat ik dit zo graag wil delen met anderen.
Ik zat bij mij zelf te denken hoe ik dit zo goed mogelijk kan overbrengen op anderen. Dat ik een gratis website heb gemaakt. Waar je kan vinden hoe ik mijn laatste 2 bevallingen pijnloos heb mogen ervaren en misschien kan jij hier ook wat mee. De website is dus gemaakt om alles overzichtelijk te maken en heeft niks met verkoop of reclame te maken. Je mag mij altijd vragen stellen.

https://gewoonbevallen.jouwweb.nl/

Groetjes Jinky

reageer

Jinky 26-05 om 10:42

Er bestaat een boek 'childbirth without fear', waarin uitgelegd wordt dat er vrouwen zijn op de wereld zijn die zich helemaal niet bewust waren dat een bevalling pijn zou kunnen gaan doen en deze vrouwen hebben ook geen pijn ervaren tijdens de bevalling.

Toch heel bijzonder om te weten en zo veelzeggend, vind ik

We zouden verder kunnen gaan kijken, in hoeverre zit er angst in ons lijf dat een bevalling pijnlijk maakt.

Dat soort vragen vind ik erg interessant.

Hoe makkelijk kan een bevalling voor ons zijn als we ons volledig zouden overgeven aan de natuur (de bevalling), ons lichaam en onze baby. Zonder enige angst want ons lichaam weet precies wat het doet.

Er zijn zelf vrouwen die bevallen zijn van hun baby terwijl ze in coma waren.
Je lichaam weet dus precies wat het moet doen en je kunt daar dus ook op vertrouwen en juist deze overgave kan voor een hele makkelijke bevalling zorgen.

Ik vind het enorm interessant en dat ik zelf heb mogen ervaren dat weeën echt pijnloos kunnen zijn voel ik een enorme motivatie om dit aan alle vrouwen te vertellen.
Ik hoop dat ik daarmee nog meer vrouwen kan motiveren zich te verdiepen hier in of zich voor te bereiden op een pijnloze bevalling.

Het is zelfs zo door je over te geven aan de bevalling en je lichaam, ontstaat er geen weerstand in je lichaam, waardoor er minder complicaties op kunnen treden en het kan dus ook veiliger voor je baby zijn , dat vond ik destijds ook een hele fijne gedachte.

Omdat ik graag wil dat zoveel mogelijk vrouwen weten hoe je je kan voorbereiden op een pijnloze bevalling heb ik alles op een website gezet, waar je op eigen houtje aan de slag kan.

Ik help heel graag mensen, dus als ik je ergens mee kan helpen, hoor ik het graag.

Liefs Jinky

Anoniem (Gast) 26-05 om 14:39

Ik geloof best dat als je ontspannen je ding kunt doen tijdens het bevallen dat je zo in jezelf gekeerd kunt zijn dat je je niet of minder bewust bent van de "pijn". Maar helemaal pijnvrij bevallen daar geloof ik niet in. De boel daaronder wordt behoorlijk opgerekt om er een kind doorheen te krijgen. En ja daar is je lijf voor gemaakt dus dat moet ook kunnen maar dat is niet helemaal vrij van lichamelijk ongemak. 
Bij mij eigen bevalling vond ik overigens de persweeen toen ik eindelijk 10cm had het minst  "pijnlijk". Dat voelde meer alsof je een flinke hoop kwijt moest, goed te doen dus. 2 keer persen en ze was eruit Maar dat kwam voor mij vooral omdat ik toen het gevoel had dat ik de controle terug had. Daarvoor lag ik maar een beetje te wachten en hopen op voldoende ontsluiting wat nogal een tijdje duurde omdat madame een sterrekijker was en dus niet goed lag. En persweeen terwijl je niet voldoende ontsluiting hebt is absolute geen pretje of pijnvrij te krijgen. 
Maar het is wel goed en fijn dat je op deze manier tips en ervaringen kunt uitwisselen om de bevalling zo comfortabel mogelijk door te gaan. 
De beloning aan het einde als je kindje daar is maakt het het allemaal waard.

Jinky 27-05 om 15:40

Bedankt voor je bericht! Iedereen heeft zijn eigen ervaring 1 ding is zeker de technieken op mijn website kunnen je bevalling alleen maar fijner maken en in sommige gevallen veiliger.

Sunflower 21-05 om 22:17

Staat op jouw website ook je ervaringsverhaal? Ik kan het even niet vinden. 

Anoniem (Gast) 23-05 om 07:20

Wat een onzin! Gewoon reclame.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mijn ervaring met pijnloos bevallen' in het Zwangerschapsforum