hoe en wat met familie na de bevalling? gelijk-paar uur later- anders.

14 antwoorden en 45337585x bekeken

esmiralda 12-02 om 13:23

hoe en wat zouden jullie het doen?

reageer

Mommy-Of-Nyana 12-02 om 13:56

Hoi Esmiralda, Ik ben op een Zaterdag avond om streeks kwart voor 10 bevallen. toen was het al veel te laat voor de familie voor langs te komen natuurlijk. zij ( enkel de groot ouders en meters ) mochten zondag ochtend om 10 u al binnen.
nu heb ik hele zware complicatie's gehad na mijn zwangerschap te veel bloedverlies en heb bloedtransfusie gehad.. om 5u 's nachts... en om half 8 werden we al gewekt voor het eten en de verzorging.. had dus niets geslapen en was nog steeds niet op mijn positieve... ( ik was al wakker van de nacht van vrijdag op zaterdag half 2 's nachts door de weeen ) 
nu moet ik zeggen dat ik het behoorlijk zwaar vond dat iedereen er om 10 u al gelijk stond! mijn vriend heeft ze om half 11 ook vriendelijk verwezen naar huis te gaan en later die dag tijdens bezoekuren terug te komen..omdat ik terug lijkbleek werd doordat ik nog steeds bloed aan het krijgen was en niets geslapen had!
als ik dat op voorhand allemaal had geweten had ik ze gewoon tijdens de bezoekuren laten komen en dan nog de laatste bezoekuren! want die liepen bij ons van 2-4 en van 6-8 dan had ik toch wat kunnen rusten enz...
wij hebben de eerste dag enkel de grootouders en de meters laten komen en pas vanaf dag 2 mochten vrienden komen...

Liefs... denk goed hoe je het wilt doen want het is echt heel vermoeiend al dat volk zo na je bevalling! je moet eerst zien dat je zelf terug wat uitgerust bent!
veel genot nog van je zwangerschap!!

Brabbels 12-02 om 14:13

Verplaatst naar -bevalling-

Mandy 12-02 om 14:34

WIj hebben bij de eerste bewust de familie buiten de deur gehouden. Achteraf vond ik dat heeeeel verstandig van mezelf en dat gaan we deze keer weer doen! Ik ben er zelfs over aan het denken om de familie pas 24 uur later in te lichten! (heel egoistisch ik weet het)

Ik vond het heerlijk om na de bevalling heel eventjes alleen te zijn met mijn vriend en dochtertje. Natuurlijk ben je hartstikke trots en wil je je kleine wondertje aan IEDEREEN laten zien, maar 'de man met de hamer' staat op de gang te wachten en slaat toe als je het niet verwacht... En als dan de kamer volzit, en jij bijzonder hormonaal bent dan stuur je niemand weg...

Een bevalling is een lichamelijke topprestatie op hoog niveau, vergis je er niet in! En je weet natuurlijk niet wat er allemaal tijdens jouw eigen bevalling gaat gebeuren! Stel je krijgt een totaalruptuur (inscheuren waarbij zelfs het rectum doorscheurt), dan moet je naar de OK om gehecht te worden, kom je terug staat je schoonmoeder/broer/tante met je kindje te knuffelen terwijk jij dat nog niet hebt mogen doen! Het kan natuurlijk ook hartstikke goed gaan, en wil je niks liever dan de hele familie op het moment supreme aan het voeteneind hebben staan! Op het moment dat de weeën starten, weet jij precies waar je behoefte aan hebt!! (mensen die van je houden staan dan binnen een half uur aan je zijde) Laat je daardoor leiden, als je nu plannen gaat maken is de teleurstelling des te groter als je wensen niet uit kunnen komen.....

Mommy-Of-Nyana 12-02 om 14:42

Mandy, 
je hebt helemaal gelijk!
was zo blij dat ons meisje s avonds geboren werd.. en ja alles ging zo goed bv aant geven terwijl mijn vriend onze ouders inlichte... en toen is het 3u na de bevalling berg af gegaan met mij door dat er een deel van de placenta achter was gebleven..
nu in al zo een hectische momenten denk je er niet meer aan om de ouders terug te bellen en te melden dat ze later moeten komen want dat hun dochter / schoondochter complictie's heeft gehad..
de rest van de familie en vrienden hebben wij ook pas zondag avond laat om 11u een sms gestuurd dat ze geboren was dus daar kon niemand meer van lang komen
maar als hier ooit een 2e komt word de eerste dag ook niemand verwacht en dat alleen al omdat ik het nu zo hectisch heb meegemaakt! je weet nooit wat je te wachten staat! heb gelukkig geen operatie gehad voor de placenta de arts kon het zo wegnemen met zijn hand maar daardoor is wel mijn knip terug open gescheurd dus terug opnieuw wezen hechten enz... 
de bevalling is iets speciaals een topprestatie lever je echt op zo een moment maar je weet idd nooit hoe en wat het gaat verlopen..

zoals je zegt laat je leiden door je gevoel op het moment zelf mensen die van je houden zijn er onmiddellijk!

Liefs

Iza 12-02 om 17:21

Bij de eerste wilde ik per se dat mijn ouders als eerste de kleine zouden zien (wat zwangerschapshormonen al wel niet met je doen, ik was daar echt panisch over). Bij de tweede ben ik aan het einde van de middag bevallen en omdat schoonouders niet in de buurt woonde kwamen mijn ouders alleen 's avonds langs op het bezoekuur. Toen maakte me het ook niet zo heel erg veel meer uit .

Kimpyxb 15-02 om 11:27

Ja bij mijn 1ste ben ik bevallen om 4u en om half 6 stond mijn kamer al vol wat heb ik daar spijt van gehad.  5 dagen constant bezoek geen rust met als gevolg dat de bv ook niet lukte.

Deze keer gaan we het anders doen. 
Onze ouders verwittigen als ik al op de kamer ben en enkel onze ouders op de dag zelf.
Want ik wil dat mijn dochter die bij oma gaat als ik moet bevallen op haar gemak kan komen kijken naar haar broertje. Zonder de grote drukte. Het zal zo al een aparte ervaring zijn voor haar en ons.
En dag nadien de familie dan. Bellen enzo
Ik laat zelfs op het kaartje niet zetten in welk ziekenhuis ik lig.
Dus op dag zelf enkel ouders en dochter en savonds heel laat sms ik dan wel naar mijn broer en schoonzus enzo

San21032013 15-02 om 18:44

Blijft een lastige he?
Wij laten het ook afhangen van het moment. Eerst wij, dan de rest.. denk dat het allemaal al indrukwekkend genoeg zal worden, eerst even lekker samen genieten, dan bellen, en wanneer bezoek dat komt daarna dan wel!

aap-noot-mies 15-02 om 20:23

Ik denkmdat het voor iedereen anders is.
Zelf ben ik beide keren aan het begin van de avond bevallen en zijn (schoon)ouders en zussen gekomen zodra ik bv had gegeven en zelf iets had gegeten ( dus zo'n 2u na de bevalling). De volgende ochtend mochten we naar huis en heb ik alleen de (schoon)ouders en beste vrienden lang laten komen. Ik had een lieve kraam die alles regelde en hoefde zelf dus niets te doen. Heb in de kraam week alleen visite toe gelaten uit de directe familie en alleen 's middags zodat we 's ochtends de tijd hadden voor de verzorging. Dat wil ik nu weer zo doen

irma (Gast) 21-02 om 13:35

ik ga het fijn met mannetje alleen doen en zodra geboren is ouders en wie wij vinden belangrijk is, op eerste moment. worden ze wel gebelt bevallen jullie thuis of in het ziekenhuis?grt

esmiralda 22-02 om 14:30

bedankt voor de reacties, ga thuis bevallen.

kimjoy 27-02 om 08:55

Ik ben in het ziekenhuis bevallen na een lange inleiding en bevalling en bij mij wisten de naaste dus ook dat ik in het ziekenhuis was een uur na de geboorte hebben we gebeld en rond half elf s avonds is mijn stiefmoeder me zusje me schoonmoeder en schoonzus op bezoek geweest en de rest verdeeld over de dag erna!

Liefs KIm

Mommy92 10-03 om 22:36

Ik wilde alleen mijn vriend erbij, ik wist dat ik daardoor het beste in zo'n zen status kon blijven. Zo vond ik het ook het prettigst. Toen ons zoontje er was (21.34) en nadat we samen met hem waren geweest wilde ik ineens graag dat m'n moeder langskwam. M'n vriend belde haar en rond 22.30 was ze er, vond ik heel fijn. De volgende middag kwam de rest langs toen ik weer wat energie had.

irma (Gast) 17-04 om 10:00

ik wil in ziekenhuis hoop open verloskamers kindje ligt momenteel nog in stuit maja heeft nog even de tijd om te kunnen draaien ben nu 33 weken.

iza ik heb dat ook wil eerst dat mijn man mijn ouders belt en dan schoonouders hoewel ik ook goede band heb met schoonouders.
wil gewoon mijn eigen ouders eerst zien is dat vreemd dan?
mijn man snapt het wel
maja eerst maar eens zien hoe bevalling gaat wil met ons 2 doen 
snel genoeg gebelt

Anoniem (Gast) 02-11 om 19:25

Wij hebben er wel voor gekozen om de ouders en schoonouders langs te laten komen.
Ik ben in het ziekenhuis bevallen had al 2 nachten niet geslapen ivb voorweeen uiteindelijk na bijna 2uur persen is onze zoon geboren om 22:27.
Moest toen nog gehecht worden.
Daarna hebben we de ouders gebeld en die zijn met elkaar om 24:30 nog even heel snel langs geweest. Even een minuut of 5-10.niet langer maar we wilde wr graag ons mannetje laten zien. Wij hebben hier zeker geen spijt van we vonden dat juist er mooi.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'hoe en wat met familie na de bevalling? gelijk-paar uur later- anders.' in het Zwangerschapsforum