Groeiachterstand kindje

3 antwoorden en 29939992x bekeken

Mamainjanuari (Gast) 02-01 om 23:22

Hallooo,
Mijn man en ik hebben toen ik 32 weken zwanger was te horen gekregen dat ons kindje klein is. (Wij zijn 1.70 en 1.97) ze liep ongeveer 3.5 week achter.

Sindsdien groeiecho 's gehad. De eerste was ze wel gegroeid , maar ik verhouding bleek ze op dezelfde lijn zitten. De tweede groeiecho (vandaag met 36+3) was veelbelovend. Ze heeft een inhaalslag gemaakt. Ze loopt nog maar ruim 2 weken achter en ze schatten haar nu zo'n 2500 gram al! Is toch wel geruststellend.

Maar toch.... vraag ik mij af waar het vandaan komt! Alle doorbloedingen zijn goed, kindje doet het goed. Voor zover ze kunnen zien natuurlijk. Ze beweegt prima.

Aan de ene kant ben ik natuurlijk super blij dat ze nu zo goed groeit, gezondheid gaat voor, maar ik maak me zorgen. Daarom was ik ook wel lichtelijk teleurgesteld dat er nu een kans is dat ik die bevestiging dat ons kleine prinsesje gezond is misschien pas met 42 weken ga krijgen. 

Ik krijg volgende week donderdag het plan van aanpak te horen, maar ik had me zo op uiterlijk 40 weken gefixeerd dat ik een beetje teleurgesteld ben en me natuurlijk nog steeds zorgen maak.

Wat vinden jullie hiervan? Stel ik me gewoon aan en moet ik me eroverheen zetten?

Gr. Mama in januari

reageer

Mamainjanuari (Gast) 03-01 om 00:12

Iemand aub?

Anoniem (Gast) 13-01 om 11:09

Zelfs bij kindjes waar niets aan de hand is wil het niet zeggen dat ze met 40 weken er zijn. 
Hou er rekening mee dat de verhoudingen op de echo een schatting zijn. Kan zomaar zijn dat je kindje wel iets groter is als ze denken. Kan ook zijn dat ze later een groeispurt heeft. Zolang ze een steigende lijn volgt gaat het meestal goed 

MamaN 13-01 om 12:06

Laat je inderdaad niet gek maken door schattingen. Dochtertje van me zus zou een megakind zijn. Minimaal 4 kilo we moesten maar maat 62 aanschaffen als begin maat. Uiteindelijk met 40+4 een schattig meisje van 3 kilo. Mochten we dus kleertjes in maat 50 gaan halen omdat alles te groot was.

Mijn jongste werd met 38 weken geschat op 2650 gram.. ja deze zou maximaal 3200 gram gaan wegen met 40 weken was echt een kleintje zeiden ze. Uiteindelijk met 41 weken 3740 gram.... en mijn oudste kwam pas met 42 weken met een gewicht van 3600 gram. Ieder kindje is verschillend en komt wanneer hij/zij daar klaar voor is. Hou je dus niet vast aan 40 weken. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Groeiachterstand kindje' in het Zwangerschapsforum