wat kan ik verwachten tijdens een bevalling

4 antwoorden en 26761901x bekeken

jolene 24-09 om 14:23

hallo allemaal!

ik zit op het mbo, de opleiding verzorgende ig en wij hebben het nou over de kraamperiode, en ik was best benieuwd naar hoe de bevalling loopt bij een vrouw. ja ik kan dit ook op internet opzoeken maar ik ben meer opzoek naar de echte verhalen. hoe dit verloopt en of er complicaties zijn, en wat voor gevoel het geeft wanneer de baby eruit is. 

alvast bedankt. 
groetjes jolene 

reageer

proud_mommy 25-09 om 13:29

Hey meid,
Mijn vliezen braken om half 8, om 9 uur was ik in het ziekenhuis. Mijn kleine was niet volledig ingedaald dus moesten we wachten tot dat wel zo was. Ik had om 2 uur volledige ontsluiting, om 3 uur ging ik persen en om 5 uur was mijn kleine poppetje er. Ik kreeg weeën opwekkend en epidurale. 
Gelukkig verliep alles goed.  Alleen hielden ze de kleine goed in de gaten want hij had in het vruchtwater gepoept. 

Het voelt zo goed wanneer hij eruit is. Ik kreeg hem direct in mijn armen en daarna ook mijn man. 

plezierig 25-09 om 15:15

Bij de bevalling van mijn dochter liep ik al vijf dagen overtijd en de bevalling moest ingeleid worden in het ziekenhuis. Eerst kreeg ik medicijnen om de weeën op te wekken en dan werden mijn vliezen gebroken met een soort van lange naald. Na een uurtje of vijf werd mijn dochter geboren. Wat ik toen vooral voelde was opluchting dat ze een perfect wondertje was. Complicaties heb ik niet gehad, wel ben ik bevallen met een epidurale verdoving.

jolene 26-09 om 11:28

hallo,
super bedankt voor de reacties, hier kan ik wat meer uit halen. 
groetjes jolene

MemmievanS 26-09 om 11:36

Hoi jolene, 
Ik was 40 weken en 5 dagen toen ik werd gestript. Toen meteen wat krampen maar niet erg vervelend. Avonds om 12 uur toch de verloskundige langs geweest omdat ik om de 3 min een harde buik had. Die vertelde dat ik al 4 cm ontsluiting had en omdat ik in het ziekenhuis wou bevallen daar langzaamaan heen mocht gaan. Om half 3 heeft zem'n vliezen gebroken. Toen kreeg ik een weeënstorm. Elke minuut een wee bijna zonder pauze. Ik kon de weeën alleen staand opvangen maar had het gevoel dat ik ging flauwvallen dus in bed gaan liggen met remifentanil. Toen zetten de weeën gelukkig goed door. Daarvoor bleef ik hangen op 6cm. Doordat het infuus verkeerd afgesteld stond kreeg ik te snel al het vocht in m'n lichaam en is met een katheter m'n blaas leeg gemaakt. 9 uur ochtend mocht ik persen. Omdat op een gegeven moment de hartslag van m'n zoontje niet gemeten kon worden een knip gezet en 9.20 uur was hij er. Toen nog hechten. Dat heeft bijna 2 uren geduurd omdat de verloskundige steeds naar een spoedgeval moest.
Als je meer vragen hebt stuur je ze maar. 
Groetjes

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wat kan ik verwachten tijdens een bevalling' in het Zwangerschapsforum