Help

18 antwoorden en 39051244x bekeken

Ik1987 (Gast) 10-09 om 14:24

Hallo , 
Ik ontdekte vandaag dat ik zwanger ben ....
Hiervoor probeerde ik samen met mijn vriend al een jaar zwanger te raken. 6 weken geleden hadden we ruzie en beslisten we tijdelijk uit elkaar te gaan , we gingen wel alles doen om het terug goed te krijgen , 2 weken geleden had ik een avontuurtje met een goede vriend van ons alle twee. Nu blijk ik zwanger te zijn.... Dit is heel zeker niet van men (ex)vriend. Wat nu ???????

reageer

Do (Gast) 10-09 om 14:31

Eigen schuld en straks letterlijk dikke bult.

Ik1987 (Gast) 10-09 om 14:55

als ik het laat weghalen en ik kan er over zwijgen dan komt da Mss wel nog in orde , ik weet gewoon niet als ik da kan...... En idd eigen schuld.....

Nannie ❤ 10-09 om 15:37

Wat zijn je gevoelens voor die ander?

:-) 10-09 om 16:12

Wat stoer zo een opmerking Do!
Dapper als gast posten.
Mensen stellen hier serius een vraag, en dan een steek uitdelen. Bah!


Ik1987
Hele rot situatie dit.
En als je vriend nu nog steeds je ex is zou ik idd mijn gevoelens uitzoeken voor de 'vader' van dit kindje, zoals pien zei.

Sterkte!

My1987 10-09 om 16:20

Als je het weg laat halen zitten er ook risico's aan vast!
Kans dat je vermindert vruchtbaar word.
Ik zou inderdaad een dna test laten doen om uit te zoeken wie de vader is.
Ik zou er heel goed over na denken Of je het echt weg zou (willen) laten halen

Succes met je beslissing

sunshine (Gast) 10-09 om 16:56

My1987 hoe kom je erbij dat ze verminderde kans heeft op vruchtbaarheid? Dat is namelijk niet zo:
Onvruchtbaarheid 
Men denkt nog vaak dat abortus leidt tot onvruchtbaarheid of andere complicaties. Eenabortus brengt geen schade toe aan de baarmoeder of eierstokken. Het beïnvloedt uw vruchtbaarheid niet. De kans op het krijgen van kinderen is nog net zo groot als wanneer u geen abortus ondergaat.   

sunshine (Gast) 10-09 om 16:57

Bovenstaande info gekopieerd van een kliniek

sunshine (Gast) 10-09 om 17:00

Tenzij er een infectie. Maar daarentegen wordt standaard na de abortus antibiotica pillen gegegevn wat je een week moet innemen tegen eventuele infecties. Heb zelf een abortus ondergaan en ben nog super vruchtbaar, nadien alweer 2 gezonde kindjes op de wereld mogen zetten ennu weer zwanger van de derde

My1987 10-09 om 17:07

Heb wel eens bij meerdere gelezen en gehoord na abortus toch minder kans /langer over gedaan of een kindje te krijgen

Nannie ❤ 10-09 om 17:32

Ja en doen alsof zo'n uurtje niet zoveel voorsteld.. antibiotica is troep voor je lijf!

sunshine (Gast) 10-09 om 17:47

O ik heb me heel goed ingelezen hoor! Kans op verminderde onvruchtbaarheid komt alleen voor bij complicaties en die zijn er heel weinig bij zo een ingreep.. De kans op een complicatie is heel nihil en vandaar antibiotica om die kans nog kleiner te maken dan die al is. En troep? Pff ik kan wel een hele waslijst aan dagelijkse producten die ook "troep" zijn dus laten we die put nu niet opentrekken. Ik ben ook geen voorstander van abortus maar er zijn gewoon gevallen waarbij de optie beter is dan het te houden. Dat is een heel persoonlijk iets. Dan hief je mijn info nog niet aan te vallen hoor. Laat ik1987 zelf beslissen wat voor haar t beste is!

My1987 10-09 om 17:53

Ik val niks aan dat kan je beter over jezelf zeggen.. 
Ik geef mijn mening hoe ik het zie een ervaar. Wat zei ermee doet moet ze zelf weten. Jij komt er gelijk net een betweterig antwoord bovenop. Maar ik heb je zegje gedaan en ga er ook verder niet meer  op in.

Anoniem (Gast) 10-09 om 17:54

Een 13 jarig meisje mag wel abortus doen maar een volwasse vrouw niet?! beetje krom hoor pien

Nannie ❤ 10-09 om 17:56

Ik val jou ook niet aan hoor, maar er zijn zat mensen die denken, ochw zo'n kuurtje kan geen kwaad en dat wil ik toch even benoemd hebben. Wat betreft de dagelijkse producten, helemaal met je eens, zit vol troep, daarom eten wij dat ook zo min mogelijk. 

Ik. Ik hoop dat je wijs weet te besluiten. Het zou hoe dan ook nooit meer uit je gedachten gaan.

Nannie ❤ 10-09 om 18:00

De gevolgen voor een dertienjarige of een volwassen vrouw en de te nemen verantwoordelijkheid op die leeftijd is een groot verschil. En daarbij gaf ik aan afhankelijk van hoe ver zij is. 

En ik zeg hier trouwens niet dat zij geen abortus mag plegen. Jij bent duidelijk uit op een discussie.

:-) 10-09 om 18:17

Sluit me helemaal aan by my87 en pien!

Deedee (Gast) 10-09 om 18:41

Wauw wat een discussie hier haha. Ik1987 volg je hart meid. Als je zeker weet dat het van dat avontuurtje is bedenk je dan of je een kind wil en ook nog van hem. Misschien kan je er met hem over praten en kunnen jullie het samen oplossen. Ik weet niet of jullie gevoelens hebben voor elkaar? Misschien wilt hij het graag houden en een relatie met je opbouwen of desnoods een vriendschappelijke relatie en toch samen het kindopvoeden. Dan sta je er in ieder geval niet alleen voor want een kind nemen is een levensverandering. Ik weet niet of je ex je het zou vergeven en het kind samen met je wilt opvoeden of dat je uberhaupt weer met hem samen bent? En ik zie een hele discussie over abortus, maar als je er echt niet uitkomt en ook geen alleenstaande mama wilt zijn of niet in deze situatie dan is abortus wel een optie.. Hoe dan ook wens ik je veel sterkte toe, want een zwangerschap is niet zomaar iets. Liefs

Linda 10-09 om 23:12

Ik1987, ik heb 7 jaar geleden iets soortgelijks meegemaakt. Net uit elkaar met mijn ex, net een nieuwe vriend en boem, zwanger. En ik wist niet zeker van wie het was, maar wist wel zeker dat ik mijn ex absoluut niet terug wilde. 
Ik heb goed nagedacht en gekozen voor een overtijdsbehandeling (binnen 5 weken). Een moeilijke keuze, het blijft inderdaad voor altijd bij me. Ik heb veel tijd nodig gehad om het verlies van mijn kindje, want dat is het, te verwerken. Maar het is wel een keuze waar ik nog steeds 100% achter sta. Heel veel verdriet, maar nooit spijt.
Het beste advies wat ik je kan geven is om de keuze niet overhaast te maken, maar ook niet te lang te wachten. Doe dat waar jij helemaal achter staat, en laat je niet beïnvloeden door anderen. Ik heb het toen aan beide mogelijke vaders verteld, en die wilde er niet mee te maken hebben, en dan weer wel, en dan weer niet... Jij moet er uiteindelijk mee leven!
Succes en veel sterkte. Het is hoe dan ook een k*t situatie!

O, en dat je na een abortus minder vruchtbaar bent is bangmakerij! Ik zit nu al jaren in een hele fijne relatie, stopte met de pil en was de maand erop zwanger! Ben nu ruim 21 weken en alles gaat heel goed!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Help' in het Zwangerschapsforum