druk ventje

13 antwoorden en 38928135x bekeken

Anoniem (Gast) 29-09 om 16:19

Graag zou ik wat advies van jullie willen.
Wij hebben een zoontje van bijna 3 1/2.
Heel lief en zorgzaam jongetje.
Maar hij is ontzettend druk echt een stuiterbal super veel fantasie en slecht geconcentreerd en probeerd altijd grappig te zijn (wat heel grappig en leuk is maar soms ook een beetje negatief kan zijn. Want als hij iets doet wat niet mag is het van maar .... vind dat grappig).
Als we ergens zijn dan hoor je hem er altijd boven uit. (Helaas soms ook negentief)
Soms dring ik ook echt gewoon niet tot hem Door. Je kan tegen hem praten maar hij hoort je gewoon niet hij wacht tot je klaar ben met je zin en je krijgt een vraag terug over iets heel anders. (Niet op een autistische manier )
Rustig spelen kan hij ook niet alles moet wild en ruig en dan bedoel ik ook echt lekker ruig.

Door dit gedrag merk ik dat hij op de crèche (2 daagjes)nogal eens een boze juf heeft. En ik maak me dus zorgen voor als hij zo naar school gaat.

Nou kreeg ik via een vriendin het advies om homeopathie toe te passen. 
Het zou best fijn zijn als hij wat rustiger zou zijn.
Maar hij is me zoontje en hij is zo als hij is ik wil hem niet veranderen ik karakter of persoonlijkheid. Maar maak me ook zorgen dat hij straks in een negatieve spiraal komt Door constant een boze juf. En dat we dan dagelijks een verdrietig kindje thuis uit school krijgen

Ps nu zullen jullie misschien denken doe iets aan de opvoeding, maar we zijn heel consequent en best streng met duidelijke regels.
Als hij moe is en vervelend doet pak ik hem bij me om hem tot rust te laten komen en dan hebben we het er samen over wat niet mag. Als hij erg moe is heeft alleen boos worden geen zin en heeft juist wat extra liefde meer ZIn.
Hiermee probeer ik te zEggen dat we na de situatie proberen te kijken ipv alleen maar boos te zijn en je in een negetieve cirkel komt.

reageer

Anoniem (Gast) 29-09 om 16:29

Hopelijk kan iemand mij advies geven en hoe jullie erover denken

* 29-09 om 16:42

Ten eerste vind ik de juf erg onbekwaam.. Een druk kind is niet zo zeer een druk kind maar heeft meer energie..
Misse een andere vorm van benaderen door de juf, het kan niet zijn dat jou zoontje alleen maar druk is vervelend dat dat alleen bij jou op het bordje terecht komt...
Ook zou ik idd is kijken wat de homeopatische middeltjes kunnen betekenen...
Vooralsnog Miss een ander aanbod...van soort juf heel apart dat ze zo boos op m wordt ik vind het echt onbekwaam

Anoniem (Gast) 29-09 om 17:15

Mischien is het idd niet zn fijne juf ze is zeker niet nijn favoriet maar wie zegt dat ik op de basisschool  niet weer zn juf tref voor hem. 

Maar voorde duidelijkheid ik vind mijn kind zeker niet alleen druk en vervelend.

* 29-09 om 17:19

Dat zei ik ook niet.... Denk dat je vooral onzeker wordt van zulke afwijkende mensen..,
En daarom zou ik als ik jou was op zoek gaan naar een school waarbij jij je goed voelt maar ook je zoontje...
Miss mag je is een gesprekje of iets dergelijks..
Ik zou als ik jou was niks aan t toeval overlaten

Beertje 29-09 om 18:18

Hoi!

Ken je de film Brammetje Baas? Misschien heb je daar wat aan.

Hier twee drukke kinderen. Waarvan er 1 met adhd kenmerken van odd en hechtingstoornis. En soms depressief. Wij hebben medicatie geprobeerd, voor de adhd. Dit beviel ons totaal niet. Hij veranderde er zo door dat het ons kind niet meer was.

Zou zeer zeker op deze jonge leeftijd echt nog niet met medicatie beginnen, ook al is het natuurlijk. Hij is nog zo jong, wie weet verveeld hij zich wel zo erg, wie weet geeft de bassischool hem meer voldoening.

Volgens mij ben je goed bezig! Ga in gesprek met de juf, kijk of er iets aan gedaan word. Neem het op voor je zoon. Het is vaak de onkunde van de leerkracht. Helaas lopen wij hier al jaren tegenaan. Wees er op tijd bij.

Hel veel succes!

Anoniem (Gast) 29-09 om 20:27

Mavanmi had niet het idee dat jij het zo bedoelde hoor,maar zou het vervelend vinden als iemand dat idree kreeg dus vandaar .

En beertje bedankt voor je reactie.
Jij succes ook met je kindjes

s (Gast) 29-09 om 21:13

Nou hier een dochter van net 3 die ook superdrukk is! Ze speelt niet lang met 1 ding, maar eerst wilt ze 10 min kleuren, dan pakt ze de kraaltjes en als ze 3 min met de kralen heeft gespeeld pakt ze weer wat anders. Op het kinderdagverblijf ook. Daar vonden ze het een wonder dat ze eens een  kwartier lang rustig een boek zat te "lezen".. Ze springt en danst ook de hele dag rond, ik word al moe als ik ernaar kijk haha maar deze heeft echt een energie teveel.. Soms noem ik haar adhd'tje en dramaqueen want zodra ze haar zin niet krijgt zet ze het op t huilen. Ik geef dan niet toe maar beheer want als ik eenmaal toegeef gaat ze het elke keer doen.. Gelukkig is ze verder heel lief en knuffelig en ruimt ze meestal ook netjes haar speelgoed zelf op  dus op het kdv vinden ze haar een lief kind. Ze is gewoon een beetje energierijk en wil gewoon heel.veel tegelijk, moeite met concentreren ook. Heb t daar ook.besproken omdat ik t zelf soms lastig vind en als dat ze inhet openbaar zo niet verlegen en druk is waardoor ik haar niet meer even naar een afspraak kan meenemen. Bij een simpele huisarts bezoek van 5 min kan ze geen seconde stilzitten en haalt ze in 3 min de hele speelgoed doos leeg daar. Ze is ook altijd duidelijkkk aanwezig. Maar ook de huisarts vind het geen probleem. Het ene kind is gewoon wat drukker dan de ander en medicatie is ook geen oplossing of optie. Kinderen krijgen tegenwoordig te vaak en snel "ADHD"  op hun voorhoofd geplakt! Ieder kind verwerkt het leven weer anders haha. Ik zou denk ik ook druk zijn met alles willen ontdekken en uitdagen als ik net 3 jaar op de wereld ben. 2 is dan wel de peuter puberteit maar dat gaat volgende mij bij sommigen nog na hun derde even door. Zodra ze 4 is zal ik haar dan ook op een sport zetten zodat ze wat energie kwijt kan. Ik merk ook wel dat ze wat minder druk is na een dagje kinderdagverblijf omdat ze daar dan al druk rond heeft gespeeld met anderen en eerder moe is. Zo een lang verhaal haha.. Ik wilde je gewoon even laten weten dat je niet de enige bent met een aanwezig kind haha. En laat je kind niet te snel een label opzeggen. Blame it on de leeftijd

s (Gast) 29-09 om 21:19

Was nog niet klaar.. Als hij strax naar school gaat zal hij vast ook wat minder druk worden. Die ene boze juf vind het zelf vast vermoeiend om hem te handelen en dat kan. Ik word soms ook moe van me meisje maar besef me heel goed dat ze nog maar een mensje van 3 is. De een vind dat moeilijker dan de ander.. Dat komt vast wel goed naarmate ze ouder worden. Je hebt nou eenmaal hele rustige en hele drukke kindjes. Niksmis mee toch. Laat je niet gek maken en onthoud dat het waarschijnlijk maar een fase is. Voor je het weet zijn ze weer ouder en wijzer

:-) 29-09 om 21:43

Ik kon het niet laten om te reageren op jouw verhaal. Het leek alsof je mijn zoon beschreef!
Ik heb op de peuterspeelzaal geen problemen gehad, maar bij mijn zoon begon het met 4 jr oud.
Net op de basisschool, exact wat jij omschrijft.
Ik heb me niet al te druk gemaakt om de leraren, maar wel mijn zoontje wat afgeremd en af en toe het clown gedrag flink genegeerd. Met bij a 7 jaar was hij compleet afgekickt van dit gedrag.
Ik heb nu een zoon van ruim 17 jaar die heel rustig is en in niks lijkt op dat jongetje van toen!
Ik zou me voorlopig echt niet gek laten maken hoor!  Hij is pas 3.5 en een KIND!

SUCCES!

Anoniem (Gast) 29-09 om 22:10

Dankjewel voor jullie reacties doet me goed, 

Wij zelf zijn onwijs trots op ons ventje hij os zoals ik ook schreef heel zorgzaam als iemand gevallen is of verdriet heeft is hij er als eerste bij om te vragen of het goed met je gaat en of hij wat kan doen. En dan ben ik trots.
En dat drukke hoort gewoon bij een jongen zijn zegge wij.(soms het wat minder druk haha)


We zeggen altijd een gouden pakketje :
Lief zorgzaam Grappig wild en een mooi bekkie. 

En gelukkig is iedere moeder zo trots op haar eigen kind!!! Daar zijn we moeders voor

Maar je ziet dat een ander alleen het negatieve ziet en dat is zo frustrerend als je dan merkt dat hij daar dan ook op word afgerekend.
En dat baard me gewoon zorgen voor de basis school Hoe dat gaat en ben bang dat hij regelmatig een boze juf zal hebben. ( want helaas heb ik nu de ervaring dat als ze niet weten bij een ruzietje tussen mij zoontje en een ander kind dat ze er al van uitgaan dat het aan hem ligt)

Maar fijn om te horen wat jullie ervaring is , en dat meer uitdaging hem misschien ook goed doet. 

Ik ga me niet gek meer laten maken 
Bedankt moeders x

DeeDee012 29-09 om 23:57

Goh, heel herkenbaar verhaal. Ik heb alleen een meisje en ze is minder ruig. Ze heeft alleen een karaktertje dat heel pittig is. Als ze der zin niet krijgt kan ze zo een half uur tot een uur doorzeuren. Dan moet ik haar inderdaad rustig krijgen door haar bij me te nemen en later uit te leggen dat het niet kan. 

Ik merk zelf ook dat het bij mijn dochtertje erger is als ze moe is of honger heeft. Dat straffen vaak niet helpt, ze raakt alleen maar meer overstuur. En natuurlijk krijgt ze wel eens straf, ze is nu eenmaal wel eens stout en dat mag ook. 

Ik vind het slecht van een leidster op de opvang dat ze boos op hem wordt, misschien moet ze hem eens anders benaderen. Als hij op een gegeven moment alleen maar aandacht krijgt van haar met negatief gedrag, dan zal hij dit ook meer laten zien waarschijnlijk. 

Wat me trouwens vaak opvalt, is dat de kinderen vaak meer zorgzaam zijn. Dat merk ik hier ook en ze is ook heel opmerkzaam. Ze ziet als eerste als je naar de kapper bent geweest of nieuwe kleding aanhebt. Jij vertelt ook dat je zoontje zo zorgzaam is. 

Ik zou zeggen ga goed in gesprek met de leidster en ook straks met de schoon die je kiest. Elk kind is anders en heeft soms een wat andere aanpak nodig. Zij kunnen hem en jou daar heel goed in begeleiden als het goed is. 

Succes ermee!

Anoniem (Gast) 30-09 om 08:39

Deedee012 bedankt
Wat leuk om van jouw dochtertje te horen. En ben het met je eens straffen heeft zeker niet altijd zin. Liefde en praten doen soms zoveel meer. En zeker als het Door moeheid of honger komt.

En grappig wat je zegt over de aandacht na anderen. Want ik herken het volledig wat je zegt.kan niets iets nieuws aantrekken zonder dat hij het merkt.

Ik denk dat is een gesprekje op de crèche aanga.
En voor hij na de basisschool gaat daar ook zEker in gesprek ga.

* 15-10 om 13:32

Anoniem hoe is het nu met jou en je zoontje? Heb je de juf al kunnen aanspreken? Ik ben benieuwd hoe t nu is...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'druk ventje ' in het Zwangerschapsforum